Tahmin etmiştim, ondan dolayı attım zaten RAM'i. :D
Intel'de RAM overclock konusunda pek iyi değilim fakat yardımcı olmaya çalışayım.
M8e Ic'sini kullanıyoruz. RAM overclock için en iyinin bir altı diyebileceğimiz bir ic,
AsrTCSetup(v4.0.10) bu yazılımı indirip çalışıp çalışmadığını kontrol eder misiniz? Çalışıyorsa SS rica edeceğim.

Hynix CJR? 1.45 ya da 1.5v? Gerçi trfc tamamiyle Micron e-F diyor.

Aynen öyle,
M8E ic, 1.35v

1722511676768.webp

Tahmin etmiştim, ondan dolayı attım zaten RAM'i. :D
Intel'de RAM overclock konusunda pek iyi değilim fakat yardımcı olmaya çalışayım.
M8e ıc'sini kullanıyoruz. RAM overclock için en iyinin bir altı diyebileceğimiz bir ic,
AsrTCSetup(v4.0.10) bu yazılımı indirip çalışıp çalışmadığını kontrol eder misiniz? Çalışıyorsa SS rica edeceğim.

Aynen öyle,
M8e ic, 1.35v

Eki Görüntüle 70337
Hocam yukarıda arkadaşların dedikleri yüzünden işkillendim, OC sorun çıkarmasın şimdi?

Doğru yapılan OC sorun çıkartmaz hocam, hatta bir ihtimal voltajdan kısabilirsek yararı bile olur, bizim ic 1.55V'a kadar günlük kullanılabiliyor, biz daha 1.35v kullanıyoruz. Sorun yok.
Hadi hocam güvendim size, bir dakikanızı alacağım indireyim programı.

Doğru yapılan OC sorun çıkartmaz hocam, hatta bir ihtimal voltajdan kısabilirsek yararı bile olur, bizim ic 1.55V'a kadar günlük kullanılabiliyor, biz daha 1.35v kullanıyoruz. Sorun yok.
1722511947300.webp

Böyle bir hata verdi ama ok dediğim zaman açıldı.

1722511972007.webp

Bu arada anakartınızın DRAM voltage limiti kaç hocam? Benim 1.35v olduğu için kendi elimle çipin maksimum kapasitesini kontrol etmem pek mümkün olmadı. 1.4 vesaire ise CL 16 4000MHz denenebilir.

Bu arada anakartınızın DRAM voltage limiti kaç hocam? Benim 1.35v olduğu için kendi elimle çipin maksimum kapasitesini kontrol etmem pek mümkün olmadı. 1.4 vesaire ise CL 16 4000MHz denenebilir.
Nereden bakılıyor? O kadar fazla çıkmak istemiyorum, böyle olduğu zaman işlemci Gear 2'ye atıyormuş kendini. Sweet spot 3600 MHz, bunun için 3600 MHz yapmak istiyorum.

Hadi hocam güvendim size, bir dakikanızı alacağım indireyim programı.

Eki Görüntüle 70339

Böyle bir hata verdi ama ok dediğim zaman açıldı.

Eki Görüntüle 70340

Garip, değerler muhtemelen yanlış. Intel hakkında pek tecrübem yok, bildiğim tek uygulama ASRock timing Configuration. @5008 ve @deadfellow hocalarım yardımcı olabilir belki. Tüm sürümleri deneyebilir misiniz?

Nereden bakılıyor? O kadar fazla çıkmak istemiyorum, böyle olduğu zaman işlemci Gear 2'ye atıyormuş kendini. Sweet spot 3600 MHz, bunun için 3600 MHz yapmak istiyorum.

BIOS üzerinde DRAM voltage kısmına gelirseniz sol altta yazacaktır muhtemelen.

Bunu deneyebilirsin, Intel hakkında benim de çok bilgim yok.

Garip, değerler muhtemelen yanlış. Intel hakkında pek tecrübem yok, bildiğim tek uygulama ASRock timing Configuration. @5008 ve @deadfellow hocalarım yardımcı olabilir belki. Tüm sürümleri deneyebilir misiniz?

BIOS üzerinde DRAM voltage kısmına gelirseniz sol altta yazacaktır muhtemelen.
Max 1.800V.

Bunu deneyebilirsin, Intel hakkında benim de çok bilgim yok.

1722512650236.webp