Macunu alın servise gönderin kart ile birlikte bakımını yapsınlar. Garantisi ne zaman bitiyor ?

12 Eylül'de bitiyor. MX 6 var 8 gram nasıl olur?

Kart termal macun değişimi yapılmadığı öncesinde'de sıcaklıklar fazlaydı. hiç bir müdahale olmadan önce.

Boşta 60 dereceyi görüyordu göndermeden önce 700 RPM çalışıyordu. 0 rpm zero'da çalışması gerekirken. Şuanda kasanın altına 3 reverse fan aldığım için boşta fanları dönmüyor. Kapatsam yine aynı olur.

Son düzenleme:
1 ay sonra bitiyorsa kendin bakımını yap daha iyi bence. MX6 da yeterli normalde ama senin kartta nasıl sonuç verir bilmiyorum. Deneyebilirsin eğer kötü sonuç verirse, yukarıda önerdiğim macun ya da PTM hangisini daha rahat bulunabiliyorsa onunla test edersin .
Git Çin'den bir tane PTM7950 getirt, deniporttan da karta uygun düzgün bir termal ped al. Boz garantisini sen yap bakımını.

Kıytırık macunu döşeyip yolluyorlar sonuç bu.

Bu adımları da uygulayabilirsin.

1 ay sonra bitiyorsa kendin bakımını yap daha iyi bence. MX6 da yeterli normalde ama senin kartta nasıl sonuç verir bilmiyorum. Deneyebilirsin eğer kötü sonuç verirse, yukarıda önerdiğim macun ya da PTM hangisini daha rahat bulunabiliyorsa onunla test edersin .

Bu adımları da uygulayabilirsin.
Bunları yaptım diyelim sıcaklık düşmez ise ne olacak öyle bir şeyin olma ihtimali var mı?

Doğru bakım yapıldıktan sonra sıcaklıkların aynı kalması imkansız gibi bir şey. Sizin kartta belki UV ve fan ayarı yapılabilir belki zamanla kart yorulduğu içinde 3-5 derece sıcak çalışıyordur. Fanlara da bir yağ sürülürse tam olur. Sıcaklıklar illaki düşecektir.

Bunları yaptım diyelim sıcaklık düşmez ise ne olacak öyle bir şeyin olma ihtimali var mı?

Düşmeme ihtimali yok diyebiliriz.

Bahsettiğimiz faz değişimli macun az biraz araştırırsın 10 derecelerden fazla sıcaklık düşüşü sağlıyor. AMD'de önemli olan hotspot sıcaklığın düşecek, iyi pedlerle de VRAM sıcaklıklarını düşüreceğinden dolayı cillop gibi kullanacaksın.

@troken Sıcaklık harici, fanlarda böyle bir problem mevcut mu sizde de?

@troken Termal bakım hakkında yeterli tecrüben yoksa hiç girişme bu işe, profesyonel olarak TR'de yapan firmalar mevcut, birkaç araştırma ile rahatça bulabilirsin. Tecrübe ister biraz, çok zor olmasa da. Aşırı yüksek mebla istemiyorlar zaten, 2-3 yılda bir değişiyorsun macun-pad'leri. Kryonaut Extreme kullanıyordu bir tanesi güncel olarak, padleri de kaliteli kullanıyorlar, birkaç tanesini takip ediyordum. Bir de onlar incelesinler kartı. Garantiden bir tırt olmaz TR'de. Bozuk malı da geri gönderiyorlar videodaki model gibi :D Garanti ile çok uğraşırsın.

Fan 3000 devirde çalışıyor, hotspot 100 derecelerde, normal falan değil. Benimde ilk kartım Pulse 7900XTX idi, aldıktan 1-2 hafta sonra iade etmek zorunda kaldım arızalandığı için. AAA+ oyunlarda ultra ayarlarda 80 derece hotspot geçtiğini göremedim ben daha şuanki kartımda. Macun vs durumu değil bu,İade edin dostum boşuna servis vs uğraşıyorsunuz. Pulse serisi genel olarak sıkıntılı sanırım :D

Fan 3000 devirde çalışıyor, hotspot 100 derecelerde, normal falan değil. Benimde ilk kartım Pulse 7900XTX idi, aldıktan 1-2 hafta sonra iade etmek zorunda kaldım arızalandığı için. AAA+ oyunlarda ultra ayarlarda 80 derece hotspot geçtiğini göremedim ben daha şuanki kartımda. Macun vs durumu değil bu,İade edin dostum boşuna servis vs uğraşıyorsunuz. Pulse serisi genel olarak sıkıntılı sanırım :D
Bu videoda paylaştığım Nitro+ modeli diye biliyorum emin olmamakla birlikte, sanırım kronik bir sorun var bu kartın bazı modellerinde, onda da sıcaklık dediğiniz değerlere yükseliyordu ve böyle bir fan sesi mevcuttu yüksek RPM'de.

@troken Sıcaklık harici, fanlarda böyle bir problem mevcut mu sizde de?

@troken Termal bakım hakkında yeterli tecrüben yoksa hiç girişme bu işe, profesyonel olarak TR'de yapan firmalar mevcut, birkaç araştırma ile rahatça bulabilirsin. Tecrübe ister biraz, çok zor olmasa da. Aşırı yüksek mebla istemiyorlar zaten, 2-3 yılda bir değişiyorsun macun-pad'leri. Kryonaut Extreme kullanıyordu bir tanesi güncel olarak, padleri de kaliteli kullanıyorlar, birkaç tanesini takip ediyordum. Bir de onlar incelesinler kartı. Garantiden bir tırt olmaz TR'de. Bozuk malı da geri gönderiyorlar videodaki model gibi :D Garanti ile çok uğraşırsın.

O şekilde problem yok hocam.

OCCT 3D ADAPTİVE Extreme testinde değerler bu şekilde:
Screenshot_2.webp

İade nasıl edeyim hocam? 1 ay kaldı garantisi bitmesine.