O şekilde problem yok hocam.

OCCT 3D ADAPTİVE Extreme testinde değerler bu şekilde:
Eki Görüntüle 171842
Hotspot fazlasıyla yüksek, bu kart daha önce açılıp bakım yapılmış demiştiniz, değil mi, acaba termal pad'lerden ötürü tam temas vesaire mi sağlanamıyor GPU üzerine, bilemedim. Ben olsam dediğim firmalardan şansımı denerdim, çünkü garanti ile bu sorunu çözmek neredeyse imkansız. Eğer tecrübeli değilsen diye söylüyorum, tecrübe ister kallavi kartlardır bunlar, pad boyutları bile farklı, macun sürme işlemi çok zor değil de, ek olarak faz değişkenli termal pad de kullanılıyor artık çip üzerine, TR'de satışı yok da bir kısmı da sahte, Honeywell öneriyorlardı en son.

Bu dediğim temas problemi yapabilir, tecrüben yoksa başka çaren yok gibi. Kartı çöpe atmadan ya da satıp kurtulmadan önce en azından bunu denemen lazım, profesyonel ilgilenenler, işinin ehli tipler var, piyasa araştırması yap biraz.

Hotspot fazlasıyla yüksek, bu kart daha önce açılıp bakım yapılmış demiştiniz, değil mi, acaba termal pad'lerden ötürü tam temas vesaire mi sağlanamıyor GPU üzerine, bilemedim. Ben olsam dediğim firmalardan şansımı denerdim, çünkü garanti ile bu sorunu çözmek neredeyse imkansız. Eğer tecrübeli değilsen diye söylüyorum, tecrübe ister kallavi kartlardır bunlar, pad boyutları bile farklı, macun sürme işlemi çok zor değil de, ek olarak faz değişkenli termal pad de kullanılıyor artık çip üzerine, TR'de satışı yok da bir kısmı da sahte, Honeywell öneriyorlardı en son.
Hocam kendi kartınızla OCCT 3D ADAPTİVE Extreme testi yapıp buraya atar mısınız. Aynı benim ki gibi.

Tecrübeliysen zaten açıp kendin tek tek yaparsın problem olmaz, termal olarak bir sıkıntı olduğu aşikar, temas problemi ise çözülecektir. Çok absürt geldi hotspot kısmı.

Hocam kendi kartınızla OCCT 3D ADAPTİVE Extreme testi yapıp buraya atar mısınız. Aynı benim ki gibi.
Şu anda diğer PC'deyim, 4070 Super'li PC'deyken değerler Hotspot 95-100 arası benim bu testte 220w çekiyor kart, termal bakım yapacağım ben de, 2 fanlı model bendeki. 19K'ya 4070 Super bulunca kaçırmadan almıştım geçen yıl, macunu öldü. Pad'ler yerinde ama, 66-68 civarı ağır yükte, Hotspot dediğim gibi 95-96 olarak seyrediyor, normal sıcaklığı 72-74 arası gidip geliyor, macun ölü vaziyette şu anda. Bunları aktarabilirim.

@troken Bence kullanılan padlerden ötürü belki bir ihtimal temas problemi ya da macun pump out yapıyor. Tecrüben yoksa bahsettiğim işinin ehli firmalara yönel, hatta direkt kendin götür, başında durursun. İlgili firmalar var bu şekilde, çok yoğunluk yoksa. Aynı gün işini halledersin. En azından termal bir sıkıntı, çözülebilecek düzeyde ise, her türlü teste de orada tabi tutuyorlar. Çok yüksek olmayan bir mebla için kendin riske girme derim, tecrübeli kişi zaten bu tarz problemleri tek tek deneme yanılma ile halledecektir. Bu kartlar biraz kallavi, elinde kalmasın diye böyle tavsiye edebilirim. Çok zor değildir ama bir uzman görüşü de almak iyi olacaktır. Garanti ile maalesef 1 yılda da çözemezsin, üzücü bir durum.

Son düzenleme:
Tecrübeliysen zaten açıp kendin tek tek yaparsın problem olmaz, termal olarak bir sıkıntı olduğu aşikar, temas problemi ise çözülecektir. Çok absürt geldi hotspot kısmı.
Garantide zaten değişimini istemiştim. Termal macun değiştirip yolladılar. Göndermeden öncede sıcaklıklar fazlaydı ama şimdiki kadar değil.

Videosunu attığım Nitro+ modelde bile böyle bir absürtlük var dediğim gibi. Bazı modeller kronik sorunlu, şansını denemen lazım, artık sonrasında 2. elden satman gerekir gerçekten problemli bir durum ise. Detaylı incelenmesi lazım bu kartın şu anda. Bunu da bizim garanticiler maalesef beceremiyor.

Garantide zaten değişimini istemiştim. Termal macun değiştirip yolladılar. Göndermeden öncede sıcaklıklar fazlaydı ama şimdiki kadar değil.
Pump out ya da temas problemi olabilir ama pad değişmemişlerdir, genelde değişmezler. Macun da dandik kullanırlar. Kasa kapağı açık/kapalı vesaire denemişindir zaten, bu hotspot çok da onunla düzelecek gibi durmuyor. Ben olsam dediğim gibi yapardım kafa rahatlığı açısından. Kendim uğraşmak istemezdim psikolojik olarak.

Senin cephenden bakarak böyle mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu işin gerçekten ehli tipler var piyasada, bir inceletirdim en azından. El elden üstündür derler. Ben kendim bilgiliyim bu konuda, ben olsam kendim uğraşırdım ama psikolojik olarak yıpratıyor biraz bu süreç, zaten kartı göndermişsin, geri gelmiş vesaire.

Ben çok uzun süre garantilerde gezdim, hakem heyetine kadar gitti mevzu, adamlar özenmiyor ya da işten anlamayan tipler çalışıyor servislerde bilmiyorum, kimsenin de günahını almak istemem. Ülkemizde garanti süreci hep son kullanıcı aleyhine işlemiştir, işlemeye de devam etmekte. @troken

Videosunu attığım Nitro+ modelde bile böyle bir absürtlük var dediğim gibi. Bazı modeller kronik sorunlu, şansını denemen lazım, artık sonrasında 2. elden satman gerekir gerçekten problemli bir durum ise. Detaylı incelenmesi lazım bu kartın şu anda. Bunu da bizim garanticiler maalesef beceremiyor.

Pump out ya da temas problemi olabilir ama pad değişmemişlerdir, genelde değişmezler. Macun da dandik kullanırlar. Kasa kapağı açık/kapalı vesaire denemişindir zaten, bu hotspot çok da onunla düzelecek gibi durmuyor. Ben olsam dediğim gibi yapardım kafa rahatlığı açısından. Kendim uğraşmak istemezdim psikolojik olarak.

Senin cephenden bakarak böyle mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu işin gerçekten ehli tipler var piyasada, bir inceletirdim en azından. El elden üstündür derler. Ben kendim bilgiliyim bu konuda, ben olsam kendim uğraşırdım ama psikolojik olarak yıpratıyor biraz bu süreç, zaten kartı göndermişsin, geri gelmiş vesaire.

Ben çok uzun süre garantilerde gezdim, hakem heyetine kadar gitti mevzu, adamlar özenmiyor ya da işten anlamayan tipler çalışıyor servislerde bilmiyorum, kimsenin de günahını almak istemem. Ülkemizde garanti süreci hep son kullanıcı aleyhine işlemiştir, işlemeye de devam etmekte. @troken
Hocam burda neden çıkış tarihine göre yazıyor https://endeksbilisim.com/garanti-takibi buradan sorguladım.
Ürün AdıSAPPHIRE VGA AMD 24GB GDDR6 RX7900XTX PULSE
Çıkış Tarihi22/06/2023
Garanti Bitiş Tarihi21/06/2025
Garanti DurumuGarantisi Yok
12 Eylül 23'te aldım kartı Hepsiburada üzerinden.

Hocam burda neden çıkış tarihine göre yazıyor https://endeksbilisim.com/garanti-takibi buradan sorguladım.
Ürün AdıSAPPHIRE VGA AMD 24GB GDDR6 RX7900XTX PULSE
Çıkış Tarihi22/06/2023
Garanti Bitiş Tarihi21/06/2025
Garanti DurumuGarantisi Yok
12 Eylül 23'te aldım kartı Hepsiburada üzerinden.
Hepsiburada kendi satıcısı mıydı yoksa başka firma mıydı?

Net bilgim yok, ürün kaydı ile alakalı olabilir, firmayı arayıp sorman daha doğru olur ama senin şu anda pek garantilik bir durum kalmamış aslında. Garanti de çözüm olamadığı için, dediğim gibi yapman akıl karı olacaktır. Kart da güzel bir kart yani, eğer bu düzeltilebilecek bir problemse dediğim işinin ehli kişiler bunu halledecektir kolaylıkla. Ben de öyle şansımı denerdim eğer tecrübem olmadıysa teardown olarak bu tarz kallavi kartları.

Hepsiburada kendi satıcısı mıydı yoksa başka firma mıydı?
Kendi.
IMG_20250810_164424.webp

Hotspot maksimum 108 derece görmüş yeterince yüksek bir değer.

Şu anda gördüğüm kadarıyla ekran kartlarına TF7 öneriyorlar yoğun olduğu için, deniporttan thermopad Extreme al kartına uygun olan ped kalınlıklarını öğrenip.

Zaten garantisi de bulunmuyor aç kartı güzel bir bakım yap. Aşırı tecrübeli olmaya gerek yok zaten internette bakım videoları mevcut birebir işlemleri uygularsan sorunsuz kapatırsın.

Mümkünse yurt dışından PTM7950 getirmek daha mantıklı olur. Zaten yanlışım yoksa güncel yüksek model 9070XT kartların birçoğunda bu macun stok olarak geliyor.

Örnek olarak PowerColor en kıytırık modeli olan reaper 9070XT modelinde bile PTM7950 ile geliyor.