Cheriel

Uzman
Bu testi bilenler varsa nasıl yapacağımı anlamadım.

Birkaç tanesini nasıl yapacağımı soylerseniz diğerlerini yaparim.

IMG_20251107_231950.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Cümleleri yorumlayacaksın, sence anlamca aynı mı? Benzer mi yoksa zıt mı?

İlk örnekte: Her ikisi de başarıya ulaşmak için çaba göstermek gerektiğini vurguluyor. Tek fark ilk cümle daha soyut ikinci cümle daha somut. Yani anlamca yakın bu cümleler.

İkinci örnekte neredeyse tıpatıp aynı şeyi söylüyor. Bilim ve sanat insanların ihtiyaçlarını karşılar. Benzer cümleler.

Mesela üçüncü örnekte aynı şeyleri yapmanın anlamsız olduğunu vurguluyor ama birinde mantıksızlık ön planda ötekinde tutarsızlık. Her ne kadar benzese de ana fikri bu kelimeler ayırmış.

Bu testi bilenler varsa nasıl yapacağımı anlamadım.

Birkaç tanesini nasıl yapacağımı soylerseniz diğerlerini yaparim.

Eki Görüntüle 199655
Bu nüans testini yaparken, verilen cümleleri dikkatlice analiz etmek gerekiyor. Her bir cümlede sunulan durumların mantıksal bağını ve benzerliklerini inceleyerek yanıtlarınızı oluşturabilirsiniz.

Aşağıda birkaç örnek cümle üzerinde nasıl değerlendirme yapabileceğinize dair adımlar bulunuyor:

1. Cümleleri Anlama:
- Her iki cümlede verilen durumları dikkatlice okuyun.
- Örneğin: "Deniz kenarında durarak uzak limanlara varamazsınız." ve "Büyük hedeflere ulaşmak isterseniz planlı olmalısınız." cümlelerini düşünün.

2. Bağlantı Kurma:
- Cümleler arasındaki bağlantıyı değerlendirin.
- İlk cümlede bariz bir engel (deniz kenarında olmanın uzak limanlara ulaşmayı zorlaştırması) var. İkinci cümlede ise başarı için (büyük hedefler için) gerekli olan bir diğer koşuldan bahsediliyor (planlı olmak).

3. Sonuç Çıkarma:
- İki cümle arasında bir mantık bağlantısı kurup kuramadığınızı değerlendirin.
- Eğer iki durum birbirini destekliyorsa veya benzer bir sonuç veriyorsa, yanlarına bunu yazabilirsiniz.

Diğer cümleler için aynı yaklaşımı uygulayarak karşılaştırmalar yapabilirsiniz. Her biri için benzer bağlantılara ve mantıklara dikkat edin. Diğerlerini çözmekte zorlandığınızda, daha fazla örnek cümle veya benzer bir konu hakkında yardım alabilirsiniz.