5 yıldır kullanıldığı için normaldir :D

Satanların çoğu iPad gibi ihtiyacı olmadığından satıyor. Genelde tozluğundan çıkarılıp satılıyor.
M1 Air'de uzun süre satıldı sıfırı. Yani yenisini de bulmak mümkün. En kötü bakımını yaptırırsın, yine de Neo'nun fiyatına gelmez.

Bir cihazı bu kadar savunmaya gerek yok. Yarı fiyatına aynısı varken neden gidip onu alırsın?
Hem diğer ihtiyaçlarını da karşılar.

@emre259, bana kalırsa en iyisi önerdiğim MacBook Pro. Hem uzun sürede gider hem kaliteli bir ürün kullanmış olur.
Apple'ın iyi malzeme kalitesine sahip olmayan cihazları çok kötü hissettiriyor. Sanki o markaya yakışmıyormuş gibi.

Satanların çoğu iPad gibi ihtiyacı olmadığından satıyor. Genelde tozluğundan çıkarılıp satılıyor.
M1 Air'de uzun süre satıldı sıfırı. Yani yenisini de bulmak mümkün. En kötü bakımını yaptırırsın, yine de Neo'nun fiyatına gelmez.

Bir cihazı bu kadar savunmaya gerek yok. Yarı fiyatına aynısı varken neden gidip onu alırsın?
Hem diğer ihtiyaçlarını da karşılar.
Sıfır ve ikinci el farklı şeyler, dostum. Birisi "az kullandım" dedi diye öyle olmuyor. İkinci eli herkes tercih etmek zorunda da değil. O yüzden konunun en başında sormuştuk zaten, sıfır veya ikinci el fark eder mi diye.

6 yıl önceki cihaza üstünlük kuramadığı için MacBook Neo önerilmemesi daha normal gibi.
Daha önceki mesajımı ghostladığın için bunu es geçiyorum, müsaadenle :D. 8 GB RAM var, alınmaz demekle olmuyor.

5 yıl önce çıkmış M1'i ancak ikinci elde bulursun makul fiyata.
Tabii ki sıfırı alınmaz ama ikinci elde, garanti şartı da aranmıyorsa oldukça uygun fiyatlara bulunabiliyor.

Neo'nun klavyesi bile aydınlatmalı değil, malzeme kalitesi de pek iyi değil M işlemcili Macbook Air ve Pro'lar gibi premium bir ürün gibi hissettirmiyor.

Tabii ki sıfırı alınmaz ama ikinci elde, garanti şartı da aranmıyorsa oldukça uygun fiyatlara bulunabiliyor.

Neo'nun klavyesi bile aydınlatmalı değil, malzeme kalitesi de pek iyi değil.
Evet, ışık yok; bakarak yazanlar için büyük problem, haklısın. Malzeme kalitesinde kötü olan neydi, ben fark edemedim.

Okulla ilgili işlerimi hallederken 32 GB DDR5'li Windows laptopıma kıyasla daha efektif bir makine. Aradaki 24 GB fark yaratmadığı için üzgünüm.

Son düzenleme:
Evet ışık yok, bakarak yazanlar için büyük problem haklısın. Malzeme kalitesinde kötü olan neydi, ben fark edemedim.
Yıllardır MacBook kullanıcısıyım. Neo'yu teknoloji mağazasında sadece göz atmak için elime aldığımda bile dış kasa malzemesi ve klavye hissiyatı oldukça kalitesiz geldi bana. Ekran kalitesi ve çözünürlüğü gayet iyi ama.

Yıllardır MacBook kullanıcısıyım. Neo'yu teknoloji mağazasında sadece göz atmak için elime aldığımda bile dış kasa malzemesi ve klavye hissiyatı oldukça kalitesiz geldi bana. Ekran kalitesi ve çözünürlüğü gayet iyi ama.
Ben m1 ile bir fark göremedim. Şase ve klavye benzer. Üst modelleri denemedim