Bütçe
35000 TL
Attığım sistemin pahalı olduğunu düşünmüyorum.
Bütçe 35k ise ve tek seferde düzgün parçalar ile özelleştirilecekse 4070'e çıkılamıyor. Hem ssd hem ram özelleştirerek 35'e anca 4060ti alınabilir. Bu parçaları sonra alırım dersen 4070'i seç. Yoksa attığım veya diğer atılan 4060ti sistemler arasından seç.
Şu ekonomide düzgün parçalar ile 35k 4060ti dizmek pahalı değil.
Kaldı ki 4070'li sisteme 1 tb ssd ekleyince 37k oluyor. Daha rami dual yapmadık.
E başlık sahibi üzerine biraz daha ekleyip 4080 alsın bari.

düzgün parçalar ile özelleştirilecekse 4070'e çıkılamıyor.
Şu ekonomide düzgün parçalar ile 35k 4060ti dizmek pahalı değil.
Düzgün parçalardan kastın sadece üzerinde ASUS veya MSI yazması sanırım. :)

Düzgün parçalardan kastın sadece üzerinde ASUS veya MSI yazması sanırım. :)
Şimdi baktım öyle değilmiş. Önerdiklerimizden daha kalitesiz parçaları düzgün parçalar olarak sunuyormuşsun. :D

Sırf 1 TB olduğu için kaliteli olmuyor kardeşim. Sırf 1 TB olduğu için rezil bir SSD önermişsin. Daha kalitelisini bizim attığımız sistemde alsa daha ucuz oluyor bu nasıl matematik?

Son düzenleme:
Konu zaten 35k ya 4070 alınamayacağı yönünde. Diğer atılan 4060'lı sistemlerin zaten seçilebilineceğini belirtmişim. Bu ssd benim için giriş seviyesinde kaliteli. Daha kalitelisini tabii ki kendi paylaştığınız 4060 sisteminde "daha ucuz"a seçebilir, önerebilirsiniz. "Rezil" kısmı şahsi fikrinizdir.

Altı üstü doğru düzgün bir şekilde 4060ti'lı sistem topla, 4070 vs. bütçeni aşar demişim, ssd nefretinizle farklı noktadan neyin kavgası bu.

Aynen söylediğiniz gibi şahsi fikire göre değerlendirme yapılamayacağından, giriş seviyesi olarak gayet iyi bir üründür.

Aynen söylediğiniz gibi şahsi fikire göre değerlendirme yapılamayacağından, giriş seviyesi olarak gayet iyi bir üründür.

Peki neden daha ucuza daha kalitelisini almak varken daha kötüsünü alsın?

Attığım 29 bin liralık sisteme kendisi şu SSD'yi alıp taksa sizinkinden daha ucuza geliyor. Ayrıca diğer parçaları da daha kaliteli olmuş oluyor.

Şimdi RAM diyeceksin. 16 GB şu an için gayet yeterli. İleride aynısından bir tane alıp 2X16 yapar. Şu an için acelesi yok.

Son düzenleme:
Yaptığım yorumu tekrar yaza yaza bir hal oldum. Karşılıklı konuşsak dersin ki anlık anlamadın. Yazılan şey şu; "özelleştirme yapılarak". Sistem özelleştirmesine dokunmadan dışarıdan parça alacaksa istediğini alsın, hatta 300 lira fazla verip, samsung 980 pro da alsın. Arada oluşan fark, ekran kartları arasındaki fiyat farkı zaten. Dediğin gibi ilerde 2. 16 lık ram i aldığında sistem yine hemen hemen 35'e geliyor.
Verdiğim sitedeki kasa harici herhangi bir parçanın kalitesiz olduğunu da düşünmüyorum. Kasanın psu bronze sertifikalı olduğu için problem etmedim. Muhtemelen daha iyi kasa ile aynı sistem bulunabilir o sitede.

Yaptığım yorumu tekrar yaza yaza bir hal oldum. Karşılıklı konuşsak dersin ki anlık anlamadın. Yazılan şey şu; "özelleştirme yapılarak". Sistem özelleştirmesine dokunmadan dışarıdan parça alacaksa istediğini alsın, hatta 300 lira fazla verip, Samsung 980 Pro da alsın. Arada oluşan fark, ekran kartları arasındaki fiyat farkı zaten. Dediğin gibi ileride 2. 16'lık RAM'i aldığında sistem yine hemen hemen 35'e geliyor.
Verdiğim sitedeki kasa harici herhangi bir parçanın kalitesiz olduğunu da düşünmüyorum. Kasanın PSU Bronze sertifikalı olduğu için problem etmedim. Muhtemelen daha iyi kasa ile aynı sistem bulunabilir o sitede.

Ramler ve SSD kötü. Kasanın 80+ Bronze sertifikası onu kaliteli yapmaz. Sertifikanın ne işe yaradığını bile bilmiyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın PSU bronze sertifikalı olduğu için problem etmedim.
Rampage marka 80+ Bronze PSU alır mısın?

Bütçe 35k ise ve tek seferde düzgün parçalar ile özelleştirilecekse 4070'e çıkılamıyor.
Düzgün parçalar dediğin sistemde Dark Flash PSU var. Neden bu sistemi almak yerine daha kötü parça kalitesi olan senin önerdiğin sistemi alsın?

Yazdıklarımı tekrar koyayım. Okumada ciddi sıkıntı var.

"Bütçe 35k ise ve tek seferde düzgün parçalar ile özelleştirilecekse 4070'e çıkılamıyor. Hem ssd hem ram özelleştirerek 35'e anca 4060ti alınabilir. Bu parçaları sonra alırım dersen 4070'i seç. Yoksa attığım veya diğer atılan 4060ti sistemler arasından seç."

"Yoksa attığım veya diğer atılan 4060ti sistemler arasından seç." Tekrar alalım. "diğer atılan 4060ti sistemler arasından seç."

Ramler ve SSD kötü. Kasanın 80+ Bronze sertifikası onu kaliteli yapmaz. Sertifikanın ne işe yaradığını bile bilmiyorsun.
" Muhtemelen daha iyi kasa ile aynı sistem bulunabilir o sitede." Zaten kaliteli olduğunu iddia etmemişim.

" Verdiğim sitedeki kasa harici herhangi bir parçanın kalitesiz olduğunu da düşünmüyorum. "

Yani olay çok ilginç. Yazdıklarımdan çıkarılan anlamlar daha ilginç.

Ssd konusunu zaten incelemesini paylaşarak cevap verdim. Ripjaws'a kötü demek için gerçekten marka takıntısı vs. olması lazım. Başka türlü açıklayamıyorum durumu. Olmadı onunda incelemeleri var.

Neyse engin teknoloji bilginizle uğurlayayım. Siz anlamadıkça cümlelerimi tekrar etmekten bıkkınlık geldi gerçekten. Konu sahibine ayıp olmasın. Seçsin bir tanesini güle güle kullansın.