Ywgizefe

Becerikli
Merhaba,
Yakın zamanda PS5'imi sattım. 10. sınıf öğrencisiyim ve PS'i çok kullanmıyordum. Şu an elimde yaklaşık 25.000 TL civarında bir bütçe var. Bir forumda şu yazıyı gördüm:

“Gençlik yıllarında kendinize ayıracağınız 2-3 sene, ömrünüzün geri kalanında sefa sürmenize sebep olur. Ama boş beleş oturursanız, her zaman sabit kalırsınız.”

Bunu okuduktan sonra “neden boş beleş oturuyorum?” diye düşündüm ve “bu parayla ne yapabilirim?” sorusunu kendime sormaya başladım. İnternette 3D yazıcıyla figür, anahtarlık ve oyuncak gibi birçok ürün basıp satan insanları görüyorum. Bazıları bu işi büyütüp dükkân bile açmış, bazıları ise az da olsa düzenli satış yapıyor.

Benim aklımda 3D yazıcı işine girmek var. İlk etapta çevreme satış yapmayı düşünüyorum. Özellikle yakınımdaki binalara depremle ilgili 3D modeller dağıtmayı planlıyorum. Örneğin; sallantı olduğunda ucundaki zilden ses çıkaran bir düzenek, düdük gibi ürünler. Böylece hem faydalı bir şey sunmuş olurum hem de kendimi tanıtırım. Ayrıca çocukların ilgisini çekebilecek oyuncak modeller basmayı da düşünüyorum.

Sizce bu bütçeyle 3D yazıcı işine girmek mantıklı mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Doğru konuşmak gerekirse zor. Çoğunun doğru dürüst satış yapabildiğini sanmıyorum. Alıntıladığınız mesaj bence para kazanmaya çalışmaya başlamaktan ziyade kendini geliştirmeni öğütlüyor.

Doğru konuşmak gerekirse zor. Çoğunun doğru dürüst satış yapabildiğini sanmıyorum. Alıntıladığınız mesaj bence para kazanmaya çalışmaya başlamaktan ziyade kendini geliştirmeni öğütlüyor.

Hocam şu an baba evinde rahat iken gendime bir şeyler katmak istiyorum orası ayrı ama elimde boyle bir para varken bir şeyler denemek istiyorum.

Bence bir laptop al ve bir şeyler öğrenmeye bak. Ekonomi, yazılım, trading bile olur. Dediğin şeyi de deneyebilirsin. Ama bu işler sabır ister. 2 ay satış yapamayıp pes etmezsen başarılı olabilirsin(mesela yani, bu süre 2 aydan uzun olabilir). Satacağın baskıları da iyi seçip pazarlaman gerekiyor.

Bence bir laptop al ve bir şeyler öğrenmeye bak. Ekonomi, yazılım, trading bile olur. Dediğin şeyi de deneyebilirsin. Ama bu işler sabır ister. 2 ay satış yapamayıp pes etmezsen başarılı olabilirsin(mesela yani, bu süre 2 aydan uzun olabilir). Satacağın baskıları da iyi seçip pazarlaman gerekiyor.

Hocem şöyle soyleyim şaunda bilgisayarım ve telefonum var ve hepsini Steam üzerinden hesap al sat yaparak kazandım
50-100 TL'lik ürünleri kargolamak zor bizim buradaki takı aksesuarcılarına anahtarlık kırtasiyelere küçük çocukların sevdiği oyuncaklar spor salonlarına internet kafelere küçük ama anlamlı baskılar satmayı düşünüyorum.
İnternette ise Katana'lar oyuncaklar, figürler gibi şeyler satılabilir.

Merhaba,
Yakın zamanda PS5'imi sattım. 10. sınıf öğrencisiyim ve PS'i çok kullanmıyordum. Şu an elimde yaklaşık 25.000 TL civarında bir bütçe var. Bir forumda şu yazıyı gördüm:

Bunu okuduktan sonra “neden boş beleş oturuyorum?” diye düşündüm ve “bu parayla ne yapabilirim?” sorusunu kendime sormaya başladım. İnternette 3D yazıcıyla figür, anahtarlık ve oyuncak gibi birçok ürün basıp satan insanları görüyorum. Bazıları bu işi büyütüp dükkân bile açmış, bazıları ise az da olsa düzenli satış yapıyor.

Benim aklımda 3D yazıcı işine girmek var. İlk etapta çevreme satış yapmayı düşünüyorum. Özellikle yakınımdaki binalara depremle ilgili 3D modeller dağıtmayı planlıyorum. Örneğin; sallantı olduğunda ucundaki zilden ses çıkaran bir düzenek, düdük gibi ürünler. Böylece hem faydalı bir şey sunmuş olurum hem de kendimi tanıtırım. Ayrıca çocukların ilgisini çekebilecek oyuncak modeller basmayı da düşünüyorum.

Sizce bu bütçeyle 3D yazıcı işine girmek mantıklı mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Etsy gibi satis platformlarinda dijital urun satisini arastirabilirsin. Yapay zekadan destek alarak maliyet ve is gucunu dusuk tutabilirsin. Parali kurslar veya derslere yonelmek yerine ulasabildigin kadar bedava kaynaga ulasip mumkun olan dogru bilgileri elde etmeye bak. Her seyden once para kazanma hirsi ile okulu ve dersleri ihmal etme. Ihmal etmis birisinden nacizane tavsiye.

Bu sermayeyle kuracağın anahtarlık
/oyuncak işi seni zengin etmez maalesef. Ekstra bu bütçede alacağın makine, senin en fazla okul harçlığını çıkarır, belki arkadaşlarına sinema ısmarlarsın ama ömür boyu sefa sürmek falan hayal dünyası. bu iş pasif gelir değil, bildiğin amleliktir. Makine başında nöbet tutar, tıkanan nozulu açar, kopan filamenti beklersin. Giderdi de çoktur. Sadece makina aldım bastım satayım değil.

Yapacaksan anahtarlıktan falan vazgeç kişisel hediyelik ürünlere yönel. Bizim memlekette insanın duygusuna hitap eden her ürün satar. Ondan sonra belki inanmazsın ama kırılan kulaklık menteşesi, mouse kapağı, araba klima ızgarası klipsi basıp satmakta da manyak para var. Önceliğin bu tarz ürünler olmalı ki para kazanabilesin.

Bu sermayeyle kuracağın anahtarlık.
/Oyuncak işi seni zengin etmez maalesef. Ekstra bu bütçede alacağın makine, senin en fazla okul harçlığını çıkarır, belki arkadaşlarına sinema ısmarlarsın ama ömür boyu sefa sürmek falan hayal dünyası. Bu iş pasif gelir değil, bildiğin amleliktir. Makine başında nöbet tutar, tıkanan nozulu açar, kopan filamenti beklersin. Giderdi de çoktur. Sadece makine aldım bastım satayım değil.

Yapacaksan anahtarlıktan falan vazgeç kişisel hediyelik ürünlere yönel. Bizim memlekette insanın duygusuna hitap eden her ürün satar. Ondan sonra belki inanmazsın ama kırılan kulaklık menteşesi, mouse kapağı, araba klima ızgarası klipsi basıp satmakta da manyak para var. Önceliğin bu tarz ürünler olmalı ki para kazanabilesin.

Hocam zaten 2 anahtalık satarak zengin olmayı düşünmüyorum TikTok'ta bir adam gordum adam 2 makineyla başladı dükkan açtı dükkanın her yerinde yazıcılar dolu nasip kismet belki iyi gider belki kötü
Dediğiniz gibi hediyelik ürünler mantıklı çiftler için çok fazla fikir var aklımda.

Hocam zaten 2 anahtalık satarak zengin olmayı düşünmüyorum TikTok'ta bir adam gordum adam 2 makineyla başladı dükkan açtı dükkanın her yerinde yazıcılar dolu nasip kismet belki iyi gider belki kötü
Dediğiniz gibi hediyelik ürünler mantıklı çiftler için çok fazla fikir var aklımda.
Güzel. Ekstra mutlaka Fusion 360 veya Blender öğrenip kendi tasarımını yap. Asıl para bunda çünkü.

Yani mantıklı bir şey 3D yazıcı ile çok zengin olan var. Ama riskli de tabii ki. Şahsen elimdeki parayı yatırmazdım.