Ayakkabı neyse ama teknolojik ürünlerde veriyor genelde.
Kanunu görmezden gelemezler, ürün fark etmez. İlk 6 ay içerisinde oluşan kusurlar satıcıya bağlıdır diye bir kural var, onu uygulamıyorlar. Ürüne göre değişseydi onu da yazarlardı.
Ayakkabı neyse ama teknolojik ürünlerde veriyor genelde.
THH'nin verdiği her karar doğru değilse neden açık açık raporlara (çok kez bu durumu yaşadım) ret veriliyor? Tüketici mahkemesi eğer kararın reddi doğrudur deseydi, neden karşı tarafın ücretlerini ben ödeyeyim ki 5000 liralık ayakkabı için?Selamlar,
Öncelikle verilen cevaplarda yanlış olduğunu tespit ettiğim kısımları çizdim.
Ürünün ayıplı olduğunu düşünüyorsanız, THH'den önce bu durumu satıcıya en kısa sürede bildirin ve 6502 Sayılı Tüketicinin Korunma Hakkında Kanunun 11. Maddesinde sayılan seçimlik haklarınızdan hangisini kullanmak istiyorsanız onu talep edin.
Eki Görüntüle 256860
Şayet talep etmiş olduğunuz seçimlik hakkınızı yerine getirmiyorsa THH'ye başvurabilirsiniz. Ancak THH öncesinde satıcıya bu konuda başvurup ayıbı makul sürede bildirmiş olmanız gerekiyor mutlaka.
Gelelim cevaplarda tartışılan 6 aylık süreye, doğrusunu anlatmış olayım. Aynı kanunun 10. Maddesinde bir karine düzenlenmiş ve ilk 6 ay içerisinde oluşan ayıplar ürünün teslim tarihinde var olduğu kabul edilmiştir.
Eki Görüntüle 256862
Bu süre sadece ispat yüküne ilişkin bir karine süresi olup 6 ay içinde süper ötesi muhteşem haklarınız varmış da 6 aydan sonra bütün haklarınız yok oluyor diye bir kural yok. 6 aydan sonra da bir malda ayıp çıkabilir ve şartlar uygunsa yine yukarıda gösterdiğim seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz. 6 aylık süre içinde bir ayıp çıkarsa aksini satıcı ispatlayacak, 6 aydan sonra ayıp çıkarsa tüketici ispatlayacak, bu kadar. Bu süreyi yanlış anlıyorsunuz.
Selam,
Öncelikle verilen cevaplarda yanlış olduğunu tespit ettiğim kısımları çizdim.
Ürünün ayıplı olduğunu düşünüyorsanız, THH'den önce bu durumu satıcıya en kısa sürede bildirin ve 6502 sayılı tüketicinin korunma hakkında kanunun 11. maddesinde sayılan seçimlik haklarınızdan hangisini kullanmak istiyorsanız onu talep edin.
Eki Görüntüle 256860
Şayet talep etmiş olduğunuz seçimlik hakkınızı yerine getirmiyorsa THH'ye başvurabilirsiniz. Ancak THH öncesinde satıcıya bu konuda başvurup ayıbı makul sürede bildirmiş olmanız gerekiyor mutlaka.
Gelelim cevaplarda tartışılan 6 aylık süreye, doğrusunu anlatmış olayım. Aynı kanunun 10. maddesinde bir karine düzenlenmiş ve ilk 6 ay içerisinde oluşan ayıplar ürünün teslim tarihinde var olduğu kabul edilmiştir.
Eki Görüntüle 256862
Bu süre sadece ispat yüküne ilişkin bir karine süresi olup 6 ay içinde süper ötesi muhteşem haklarınız varmış da 6 aydan sonra bütün haklarınız yok oluyor diye bir kural yok. 6 aydan sonra da bir malda ayıp çıkabilir ve şartlar uygunsa yine yukarıda gösterdiğim seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz. 6 aylık süre içinde bir ayıp çıkarsa aksini satıcı ispatlayacak, 6 aydan sonra ayıp çıkarsa tüketici ispatlayacak, bu kadar. Bu süreyi yanlış anlıyorsunuz.
Başka şansın yok zaten. Wraithin yardımcı olacağını sanmıyorum. THH süreciyle şansını denemelisin.Ben Wraith'e yazdım da Wraith değiştirmesse THH'ye mi başvurayım?
THH'nin verdiği her karar doğru değilse neden açık açık raporlara (çok kez bu durumu yaşadım) red veriliyor? Tüketici mahkemesi eğer kararın reddi doğrudur deseydi, neden karşı tarafın ücretlerini ben ödeyeyim ki 5000 liralık ayakkabı için?
Tek sorunumuz kullanıma engel olması mıdır değil midir? Ayakkabılara red verirler "neyse" denmesi, teknolojik ürünler kabul edilir denmesi doğru bir şey mi? Yanlış bilgi değil denilmiş, bravo.
Eki Görüntüle 256864