Bütçe
40.000 TL
Attığım laptop'dan mı kullandınız? İkisi de özellik olarak aynı sadece ram ve kasa farkı var. Pilleri de aynı. Pil ömrü olarak kayda değer değişiklik olmuyorsa 24 gb ram daha iyi olur diye düşünüyorum.

@Blackraven Vivobook versiyonunu aldım. Laptopun içinden elektronik sesler geliyor. Uyku halinde tam kapalı değilken alt havalandırmasından dinliyorum ve o sesleri duyuyorum. Sizde de var mı öyle bir şey?

Elektronik ses dediğiniz cızırtı yani "coilwhine" denen ses olabilir mi? İnternetten dinleyip karar verin öyleyse normal bir şey o. Bende de düşük miktarda var ama kafayı dayamadığım sürece duymadığım için rahatsız etmiyor.

Elektronik ses dediğiniz cızırtı yani "coilwhine" denen ses olabilir mi? İnternetten dinleyip karar verin öyleyse normal bir şey o. Bende de düşük miktarda var ama kafayı dayamadığım sürece duymadığım için rahatsız etmiyor.
Evet coil whine ama düz ekran kartlarındaki gibi değil. Önceden lenovo gaming laptop almıştım onda daha belirgin şekilde olduğu için iade etmiştim. Bahsettiğim ses şöyle. Bu lenova'daki sesdi ama benzer ikisi de.

@Blackraven tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakma bir sorum daha var. Laptopta fanlar ilk çalışmaya başlarken ses çıkarıyor. Çalışırken sessiz ama o ilk çalışmaya başlarken ses çıkartıyor. Ve bazen fan birkaç saniye çalışıp duruyor ve 1 dakika falan bu döngüyü takip ediyor ve o çalışıp durma döngülerinde fan sürekli tekrardan çalışmaya başladığı için sese sebep oluyor ve rahatsız edici hale geliyor. Senin zenbook'da benzer problem var mı acaba?

Son düzenleme:
Evet coil whine ama düz ekran kartlarındaki gibi değil. Önceden Lenovo gaming laptop almıştım onda daha belirgin şekilde olduğu için iade etmiştim. Bahsettiğim ses şöyle. Bu Lenovo'daki sesdi ama benzer ikisi de.

@Blackraven tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakma bir sorum daha var. Laptopta fanlar ilk çalışmaya başlarken ses çıkarıyor. Çalışırken sessiz ama o ilk çalışmaya başlarken ses çıkartıyor. Ve bazen fan birkaç saniye çalışıp duruyor ve 1 dakika falan bu döngüyü takip ediyor ve o çalışıp durma döngülerinde fan sürekli tekrardan çalışmaya başladığı için sese sebep oluyor ve rahatsız edici hale geliyor. Senin Zenbook'da benzer problem var mı acaba?

İşlemciniz Turbo-Boost girdiği için ısı aniden yükseliyordur dolayısıyla fan bir anda kendini sona aldığı için çok ses yapıyordur, ısı aniden düşünce de fan hızı yavaşlıyor ve ses gidiyordur. Bunu test etmek için fanlarınızı sona alın eğer ses dediğiniz buysa o zaman termal macun yenilemesi yapmanızı öneririm. Eğer başka bir çözüm arıyorsanız fan curve ayarı yaparak fanın ani ısı yükselmelerinde kendini sona almamasını sağlayabilirsiniz.

İşlemciniz Turbo-Boost girdiği için ısı aniden yükseliyordur dolayısıyla fan bir anda kendini sona aldığı için çok ses yapıyordur, ısı aniden düşünce de fan hızı yavaşlıyor ve ses gidiyordur. Bunu test etmek için fanlarınızı sona alın eğer ses dediğiniz buysa o zaman termal macun yenilemesi yapmanızı öneririm. Eğer başka bir çözüm arıyorsanız fan curve ayarı yaparak fanın ani ısı yükselmelerinde kendini sona almamasını sağlayabilirsiniz.
Direkt fanlar ilk hızlanmaya başlarken yapıyor bu sesi. Videosunu kaydettim şimdi en baştaki tıkırtı sesi. Dediğim sürekli çalışıp durma kısmını kontrol edemedim daha ama fanlar 50 dereceye gelince çalışıyor 40'da ise duruyor.

Direkt fanlar ilk hızlanmaya başlarken yapıyor bu sesi. Videosunu kaydettim şimdi en baştaki tıkırtı sesi. Dediğim sürekli çalışıp durma kısmını kontrol edemedim daha ama fanlar 50 dereceye gelince çalışıyor 40'da ise duruyor.

O tıktık sesini ilk defa duydum. Dediğim gibi tek sıkıntınız durmadan bu sesi yapması rahatsız ediyorsa fan çalışma hızını 60-65'e çekebilirsiniz.

Attığım laptop'dan mı kullandınız? İkisi de özellik olarak aynı sadece ram ve kasa farkı var. Pilleri de aynı. Pil ömrü olarak kayda değer değişiklik olmuyorsa 24 gb ram daha iyi olur diye düşünüyorum.

@Blackraven Vivobook versiyonunu aldım. Laptopun içinden elektronik sesler geliyor. Uyku halinde tam kapalı değilken alt havalandırmasından dinliyorum ve o sesleri duyuyorum. Sizde de var mı öyle bir şey?
Bahsettiğiniz problemi cozebildinizmi? Bu problem sadece sizdemi var? Aldığınız modelin tam ismini veya linkini atabilirmisiniz ve memnunmusunuz

Bahsettiğiniz problemi cozebildinizmi? Bu problem sadece sizdemi var? Aldığınız modelin tam ismini veya linkini atabilirmisiniz ve memnunmusunuz
Hayır, çözülebilecek bir problem değil coil whine vardı direkt. Pek belirgin değildi umursamaıdm onu, başka bir sebeple iade ettim. Macbook M4 Air aldım ve onda da aynı sorun mevcut. Bu sorun olmayan laptop yok artık sanırım. Model ASUS Vivobook S14 (M5406KA-PP127W).