Dostum anlamada zorluk mu çekiyorsun. Çoğu hazır sistem tek tek toplayınca ya Akakçe ile aynı çıkıyor ya da daha pahalıya çıkıyor. Bu sistemi uygun yapan şey Akakçe'den toplamaya göre 2500 TL daha ucuz çıkması. İlla 5K mı indirim olması gerekiyor?

Tebilon'da satılan 7500F 7700XT sistem 31k sistemin Akakçe ile toplarsan 33.500 TL tutuyor. Forumda indirim diye sürekli paylaşılıyor zaten.
Sistemi paylaşıyorum bu daha önce 1-2 gün önce 31k fiyattaydı. Tek tek toplaması 33.5k indirim diye paylaşılıyor umarım anlarsınız.

Ek olarak bu sistemdeki SSD 1TB değil ve DRAM bulunmuyor. RAM'de 5600MHz değil 5200MHz. Ha 5200MHz CL40 ha 5600MHz CL46 aşağı-yukarı aynı şey. 1x16 GB kullanmışlar bir de. Benim paylaştığım sistemde 2x16 GB kullanılmış. Kasa olarak da Tebilon'daki XPG kullanılmış diğerinde Corsair. Aradaki fiyat farkı 500 TL sadece. 32 GB RAM ve SSD farkına vermiş oluyorsunuz ki bu gayet de kârlı bir durum.

Böyle linçleneceğimi tahmin etmiştim gerçekten gram anlamayan insanlara laf anlatmak çok yorucu oluyor. Daha uygun denk bir sistem varsa paylaşın laf salatası yapmanın lüzumu yok.

Kardeşim dediğim cümleyi anlamaman benim sorunum değil maalesef. Ben seni 2. kez uyarmama rağmen bu tutumuna devam ediyorsun bende dedim ki zaten tek tek toplayınca daha pahalı oluyor demişsin ama zaten çoğu hazır sistemi tek tek parça olarak toplamaya çalışırsan zaten pahalı tutar yani senin dediğin şeyin genel bir şey olduğunu söylemeye çalıştım amacımda linçlemek değildi ama sen linçlenmek için kendini zorluyorsun.

Kardeşim dediğim cümleyi anlamaman benim sorunum değil maalesef. Ben seni 2. kez uyarmama rağmen bu tutumuna devam ediyorsun bende dedim ki zaten tek tek toplayınca daha pahalı oluyor demişsin ama zaten çoğu hazır sistemi tek tek parça olarak toplamaya çalışırsan zaten pahalı tutar yani senin dediğin şeyin genel bir şey olduğunu söylemeye çalıştım amacımda linçlemek değildi ama sen linçlenmek için kendini zorluyorsun.
Bu sisteme denk daha uygun sistem paylaşırmısınız? Ha yoksa boşa cevap vermeyin konuyu kirletiyorsunuz.

Bu sisteme denk daha uygun sistem paylaşır mısınız? Ha yoksa boşa cevap vermeyin konuyu kirletiyorsunuz.

Kardeşim hala zorluyorsun bak tekrar söylüyorum senin cümlene karşı inatlaşmadım. Cümlemde ben sadece dediğinizi düzelttim şu an piyasada ki hazır sistemlerin hepsini parça parça toplamaya çalış daha pahalıya toplarsın dediğim de niye bu kadar kötü niyet arıyorsun ki? Kavga etmeye çalışmıyorum ama cidden bir cümlemi yanlış anladığınız için ayıp ediyorsunuz ben fiyatı kötülemedim fiyatı kötülesem kötü fiyat derim.

Kardeşim hala zorluyorsun bak tekrar söylüyorum senin cümlene karşı inatlaşmadım. Cümlemde ben sadece dediğinizi düzelttim şu an piyasada ki hazır sistemlerin hepsini parça parça toplamaya çalış daha pahalıya toplarsın dediğim de niye bu kadar kötü niyet arıyorsun ki? Kavga etmeye çalışmıyorum ama cidden bir cümlemi yanlış anladığınız için ayıp ediyorsunuz.

Kusura bakmayın biraz üstteki arkadaşa sinirlendim size patladım. CL46 RAM yazmış bırakmış. Eleştirmek için eleştirenlere ayar oluyorum. Birçok hazır sistem 500 GB DRAM'siz M.2 SSD koyuyor. Yanınada 2x8GB veya 1x16 GB koyuyor. Muadil başka hazır sistemlere baktığımızda 1TB M.2 koyunca fiyat farkı fazla oluyor veya 2x16 GB Dual RAM seçince yine fiyat farkı çıkıyor.

İndirimli olarak paylaşılan sistemlerin çoğu akakçeden toplamaya göre 2.5k daha uygun oluyor. Bir sürü indirimli hazır sistemlere denk geldim biliyorum ve bakıyorumda. Kimse 4-5k indirimli sistem paylaşmıyor yani. Kimse açıp bakmıyor ki sisteme, ekran kartına bakıyor 4060 ti o zaman çöp diyor. 7700xt olsaydı çok iyi derlerdi. Ben özellikle amd almak istemiyorum diyenler için paylaşıyorum.

Konuyu raporlayıp silmelerini istedim, demek ki yeterli indirim yok sistemde. Kusura bakmayın arkadaşlar 2500 TL iyidir diye düşünmüştüm. Benim hatam. (konu silinmiyormuş)

Son düzenleme: