ali09183

Çalışkan
  • Ryzen9 9950X
  • ASUS 4070SUPEr
  • Crucial DDR5 Pro 32 GB RAM
  • ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi
Sistem daha yeni sayılır alalı 1 ay oldu. 2 3 gündür Last of Us oynuyorum ve FPS değerlerim çok iyi olmasına rağmen oyun ara sıra takılıyor. Bir mekanda hızlıca sağa sola koşarken ve yeni bir mekana girdiğim zaman(ara sıra) oyun takılıyor ve akıcılık kayboluyor.

Oyun ayarlarında dolayı mı diye baktım fakat zaten oyunun önerdiği ayarlarda oynuyorum. Aynı problemin bir benzeri de Cyberpunk 2077'de oto-save alırken oluyor. Oyun oto-save alırken anlık donuyor. Ekran kartının sürücüsünü silip tekrar yükledim fakat problem yine devam ediyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi baştam başlattım. Dediğiniz gibi Recep hocamı etiketleyeceğim bakalım
Testi kullanınca artıyor, ama büyük ihtimalle kırmızı bir uyarı almayacaksınız. Güncellemeleri yapınca ideal çalışacak seviyeye geldi. Nvidia tarafında bazı sürücülerin DPC gecikmesi daha düşük. Mesela 537.58 sürücüsü. Bunu Nvidia'nın düzeltmesi gerekiyor. Bu sürücüyü NvCleanstall ile yükleyebilirsiniz, ama güncel oyunlar daha yeni sürücü isteyeceğinden çalışmayabilir.

Son düzenleme:
Testi kullanınca artıyor, ama büyük ihtimalle kırmızı bir uyarı almayacaksınız. Güncellemeleri yapınca ideal çalışacak seviyeye geldi. Nvidia tarafında bazı sürücülerin DPC gecikmesi daha düşük. Mesela 537.58 sürücüsü. Bunu Nvidia'nın düzeltmesi gerekiyor. Bu sürücüyü NvCleanstall ile yükleyebilirsiniz, ama güncel oyunlar daha yeni sürücü isteyeceğinden çalışmayabilir.
Evet dediginiz gibi kirmizi bir uyari almadim. Yine uyari verdi ama onu anlayamadim. @Recep Baltaş Recep Bey gecen gunlerde yapmami istediginiz testleri yaptim ve gorselleri asagi ekledim. Sorunun ne sebepten oldugunu hala cozemedik siz yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Dediginiz dogru sanirim. Burada testi 3 dakika yapmisim ve kirmizi uyari aldimisim. Ayrica alttaki bar kirmiziya donmeye baslamis. Suan daha iyi gibi fakat Recep hocamin da gorusunu almak lazim diye dusunuyorum
46456456456.webp

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 53
  • 2.webp
    2.webp
    153,1 KB · Görüntüleme: 51
  • 3.webp
    3.webp
    136,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 4.webp
    4.webp
    157 KB · Görüntüleme: 49
  • 5.webp
    5.webp
    159,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 6.webp
    6.webp
    4 KB · Görüntüleme: 45
  • 7.webp
    7.webp
    96,2 KB · Görüntüleme: 51
Evet dediginiz gibi kirmizi bir uyari almadim. Yine uyari verdi ama onu anlayamadim. @Recep Baltaş Recep Bey gecen gunlerde yapmami istediginiz testleri yaptim ve gorselleri asagi ekledim. Sorunun ne sebepten oldugunu hala cozemedik siz yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Dediginiz dogru sanirim. Burada testi 3 dakika yapmisim ve kirmizi uyari aldimisim. Ayrica alttaki bar kirmiziya donmeye baslamis. Suan daha iyi gibi fakat Recep hocamin da gorusunu almak lazim diye dusunuyorumEki Görüntüle 119331
9700x ve msi gamingX slim 4070 süper de bende oto save alirken takılma yaşıyorum. 2023 ekimden beri uğraştım lakin çözemedim side bi gelişme var mı degstirmedik parça kalmadi bende her şeyi yeniden sıfır almış oldum ama sorun devam ediyor. Ayni sizin dediğiniz gibi farklı oyunlarda da fps drop yaşıyorum, valo cs hariç ama hikaye tabanlı oyunların çoğunda var . cevabınızi bekliyorum

Şimdi baştam başlattım. Dediğiniz gibi Recep hocamı etiketleyeceğim bakalım
Cyberpunk 2077 deki şehir içi gezerken ve oto save alirken ki fps drop ve takılma sorununuzda gelişme varmi, aynı durumu 2023 ekimden beri yaşıyorum. Msi 4070 süper ve 9700x de ram psu işlemci degsitim lakin cozemedim .

Dosya Ekleri

• IMG20250119190937.webp
    IMG20250119190937.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 49
9700x ve msi gamingX slim 4070 süper de bende oto save alirken takılma yaşıyorum. 2023 ekimden beri uğraştım lakin çözemedim side bi gelişme var mı degstirmedik parça kalmadi bende her şeyi yeniden sıfır almış oldum ama sorun devam ediyor. Ayni sizin dediğiniz gibi farklı oyunlarda da fps drop yaşıyorum, valo cs hariç ama hikaye tabanlı oyunların çoğunda var . cevabınızi bekliyorum

Cyberpunk 2077 deki şehir içi gezerken ve oto save alirken ki fps drop ve takılma sorununuzda gelişme varmi, aynı durumu 2023 ekimden beri yaşıyorum. Msi 4070 süper ve 9700x de ram psu işlemci degsitim lakin cozemedim .
Hayir. Save alirken droplar hala oluyordu en son maalesef. Suan Black Ops 6 oynuyorum ve fps drop sorunu olmasa da oyunda bir akicilik problemi var. 144 fps sabit almama ragmen oyunum akici degil. Anlik fps dususu ya da takilma gibi degil problem, akicilik yok oyunda. Suan bunun cozumunu ariyorum.