tilt

Uzman
Merhaba, başlıkta belirtiğim gibi 45.000TL'ye denk gelen bir fiyata RTX 5080 aldım. Öncelikle belirteyim Polonya'da yaşıyorum ancak kart hala en ucuz 2. el karttan bile %5-8 daha ucuza denk geldi.
Aklımdaki asıl soru bu kart sıfır mı?

Kartı iade etmek için 24 saatim var, Kartın kutusu çizikler içinde kargolarken bile ekstra bir kutuyla göndermedi, kart transparant film ile birlikte geldi sıfır gibi görünüyor ancak thermal macunu garip bir şekilde neredeyse dışına akmıştı böyle bir şey fabrika çıkışı olabilir mi?
Kart hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Kart stres testinde herhangi bir crash ya da hata vermedi 70 derece üstüne çıkmadı, ne gibi bir problemle yüzleşebilirim? Yoksa kullanmaya devam edebilir miyim?

Not: Kartın sahibi bunun kendisine gelen kötü bir hediye olduğunu, ürünün garantisinin bulunmadığını bu sebepten fiyatın uygun olduğunu söyledi. Şahsen bana çok inandırıcı görünmedi.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• macun.webp
    macun.webp
    289 KB · Görüntüleme: 93
  • gpuz.webp
    gpuz.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 91
  • 3Dmark SteelNomad.webp
    3Dmark SteelNomad.webp
    383 KB · Görüntüleme: 92
  • gpu4.webp
    gpu4.webp
    159,7 KB · Görüntüleme: 78
  • gpu1.webp
    gpu1.webp
    214,1 KB · Görüntüleme: 75
  • gpu3.webp
    gpu3.webp
    223,7 KB · Görüntüleme: 82
  • kutu3.webp
    kutu3.webp
    313,3 KB · Görüntüleme: 94
İade et gitsin ağrımayan başın ağrır
Biraz daha açabilir misiniz, anlamak için soruyorum. Ne gibi problemlerle karşılaşabilirim? Fotoğraflardan kartın yeni olmasına şans vermiyor musunuz?

30 dakika 1440p 8X FurMark testi yaptım. avarage temp 63.
Avarage Memory temp 73.5
GPU load %98
Kart aşırı ısınıyor gibi gözükmüyor.

Ancak kart fabrika çıkışlı arka plakada vida mühürü olmadan geliyor o yüzden açılıp açılmadığını anlamak biraz imkansız geldi.

30 dakika 1440p 8X FurMark testi yaptım. avarage temp 63.
Avarage Memory temp 73.5
GPU load %98
Kart aşırı ısınıyor gibi gözükmüyor.

Ancak kart fabrika çıkışlı arka plakada vida mühürü olmadan geliyor o yüzden açılıp açılmadığını anlamak biraz imkansız geldi.
Nedense ürün defolu gibi gözüküyor şu an itiraz edip iade etmezsen yarın bir gün sorun çıktığında bu hakkını kaybedersin.Macunun taşması ürkütücü gözüküyor.Ne olacağı belli olmaz şuan bu performanslar iyi ama ileriyi bilemeyiz kul yapımı sonucta

Merhaba, başlıkta belirtiğim gibi 45.000TL'ye denk gelen bir fiyata RTX 5080 aldım. Öncelikle belirteyim Polonya'da yaşıyorum ancak kart hala en ucuz 2. el karttan bile %5-8 daha ucuza denk geldi.
Aklımdaki asıl soru bu kart sıfır mı?

Kartı iade etmek için 24 saatim var, kartın kutusu çizikler içinde kargolarken bile ekstra bir kutuyla göndermedi, kart transparant film ile birlikte geldi sıfır gibi görünüyor ancak thermal macunu garip bir şekilde neredeyse dışına akmıştı böyle bir şey fabrika çıkışı olabilir mi?
Kart hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Kart stres testinde herhangi bir crash ya da hata vermedi 70 derece üstüne çıkmadı, ne gibi bir problemle yüzleşebilirim? Yoksa kullanmaya devam edebilir miyim?

Not: Kartın sahibi bunun kendisine gelen kötü bir hediye olduğunu, ürünün garantisinin bulunmadığını bu sebepten fiyatın uygun olduğunu söyledi. Şahsen bana çok inandırıcı görünmedi.

Teşekkürler.

Yeni diye daha optimize olmayan ürünleri almak risklidir. Rops / tmu sorunu var mı kartınızın bilen biri cevaplarsa daha iyi olur. Ben v. 2'leri bekliyorum. O zaman almayı düşünebilirim.

Yeni diye daha optimize olmayan ürünleri almak risklidir. Rops / tmu sorunu var mı kartınızın bilen biri cevaplarsa daha iyi olur. Ben v. 2'leri bekliyorum. O zaman almayı düşünebilirim.
ROPs/TMUs sayıları düzgün görünüyor
1744718393187.webp
R

Nedense ürün defolu gibi gözüküyor şu an itiraz edip iade etmezsen yarın bir gün sorun çıktığında bu hakkını kaybedersin.Macunun taşması ürkütücü gözüküyor.Ne olacağı belli olmaz şuan bu performanslar iyi ama ileriyi bilemeyiz kul yapımı sonucta
Recep Baltaş'ın Funmark videosunu izleyip. Doğru ayarlar ile tekrardan 30 dakikalık bir test gerçekleştirdim kart 360WATT tüm güç 30 Dakika stabil çalıştı. Fotoğraflarda göründüğü üzere Max Temp 72.5 Memory Max Temp 76 derecesine ulaştı. Dereceler iyi görünüyor Herhangi bir dalgalanma ya da crash olmamasıda umut verici.

Yalnızca gpu temperature'ın memory temp'in üzerinde olması beni şaşırtı memorylerin daha sıcak olması gerekmez mi?

furmark 2.webp
furmark 2 2.webp

ROPs/TMUs sayıları düzgün görünüyor
Eki Görüntüle 140896R

Recep Baltaş'ın Funmark videosunu izleyip. Doğru ayarlar ile tekrardan 30 dakikalık bir test gerçekleştirdim kart 360WATT tüm güç 30 Dakika stabil çalıştı. Fotoğraflarda göründüğü üzere Max Temp 72.5 Memory Max Temp 76 derecesine ulaştı. Dereceler iyi görünüyor Herhangi bir dalgalanma ya da crash olmamasıda umut verici.

Yalnızca gpu temperature'ın memory temp'in üzerinde olması beni şaşırtı memorylerin daha sıcak olması gerekmez mi?

Eki Görüntüle 140897Eki Görüntüle 140898
Benim şahsi deneyimimdir. O Programlardan geçebilen gözümle gördüğüm mining de ölmüş kartlar gördüm. Az daha sahibi beni kazıklıyordu. Beni uyandıran ise God of War ve The Last Of Us gibi Remastered sistemi her anlamda sömüren oyunlar denemem ile oldu. Ve kart kendini ekranı pat diye kapattı. Bu oyunlar ile de bir deneyin lütfen.