James Chadwick
Çalışkan
Ben aslında bilgisayarı çok istiyorum ama şu anki siralamayla en fazla Hacettepe, YTÜ falan geliyor. Öyle olunca İTÜ'nün bu bölümlerini de İTÜ'den dolayı yazasım da geliyor. Ne yapacağım konusunda kafam çok karışık.![]()
İTÜ'nün bahsettiğim bölümleri yazılabilir. Günün sonunda bu alanlarda Türkiye'nin en iyi laboratuvarlarına sahip ve hocalarına sahip okulların başında geliyor. Bunun yanında lisans sonrası yurt dışı yüksek lisans yapmak istersen de avantajlı olur. İyi bir ortalama ve düzgün hocalardan alacağın referans mektupları ile yurt dışında yüksek lisans yapabilirsin.
Mühendislik, kendini ne kadar geliştirirsen o kadar fayda alabildiğin bir alan. Ama şunu unutmamak lazım: üniversitenin ve üniversite isminin bir ağırlığı vardır. Maalesef Türkiye'de birçok kişi bu gerçeği reddetmeye çalışıyor, bunlara kanmamak lazım. Yani iki üç üniversite bitirdim ama işsizim diyen adamlardan nasihat almamak lazım.
İTÜ gibi okullarda kendini pek çok alanda geliştirebilirsin. Akademi, lab. çalışmaları, Teknofest tarzı proje çalışmaları. Özellikle İTÜ'de yurt dışı yarışmalarına katılan pek çok proje takımı var. Rovet takımıyla yurt dışı yarışmasına gidip, oradaki üniversitelerden YL teklifi alan arkadaşlarım vardı. Örneğin Boun a özellikle yurt dışı odaklı akademik bir kariyer istiyorsan iyi bir tercihtir.
Hiç o alanda ilerlemek istemiyorum maalesef. Özyeğin Üniversitesi nasıl bir üniversitedir? Çok fazla bilmiyorum üniversiteyi. Fazla cahil gibi konuşuyorsam kusura bakmayın.
Bence devlet olarak bir İTÜ, YTÜ, Hacettepe kesinlikle değil. Özel olarak da Sabancı ve Koç, mühendislik için özellikle Sabancı tek akıllıca tercih bu sıralama için. Özel önerdiğim için demiyorum, karşılaştırma yaptım.