Selam arkadaşlar. 4K çözünürlüğü, 15.6 inç ekranı ve RTX 2060 6 GB ekran kartı olan bir laptop buldum uygun fiyatlı. Filmleri ve dizileri 4K izleyip oyunları 1080p oynasam görüntüde bir bozulma olur mu? Bazı arkadaşlarım bulanıklaşma falan olur dedi çünkü doğal çözünürlüğü değil diye. Bazıları da 4K çözünürlük 1080P'nin tam olarak 4 katı olduğu için hiçbir sorun olmaz dedi. Kafam karıştı. Hangisi doğru?
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Şahsi tecrübemi söylemem gerekirse 13 inç ve 3K ekrana sahip bir laptopa sahibim ve 1080P'ye aldığım zaman bırakın rahatsız edici bir farkı herhangi bir fark dahi göremiyorum.
kliibapz
Yetkin
Bilemezsin. Görüntü işleme motoruna bağlı. 1080p çalışmayabilir bile, out of range diye uyarı verebilir. Temelde görüntü bozulur ama işte artık arada akıllı bir faktör var.
Eğer ekranın görüntü işleme motoru iyiyse upscale veya downscale işlemini de iyi yapar. Tahminen günümüzdeki modern görüntü işleme motorları sayesinde 4K ekranda 1080p görüntü, 1K ekranda 1080p görüntüden daha iyi sonuç verecektir.
Eğer ekranın görüntü işleme motoru iyiyse upscale veya downscale işlemini de iyi yapar. Tahminen günümüzdeki modern görüntü işleme motorları sayesinde 4K ekranda 1080p görüntü, 1K ekranda 1080p görüntüden daha iyi sonuç verecektir.
Diğer ara çözünürlükler 1366x768 gibi olsa bozulma daha belli olurdu çünkü tam bir oran yok 4K ile aralarında.
Ama 4K ile 1080p arasında en ve boydan ikişer kat fark var. Yani 4 piksel 1 piksel gibi davranarak daha Native'e yakın görüntü alınabilir.
Yani Native 1080p ile 4K ekranda 1080p göstermenin çok fark yaratacağını sanmıyorum.
Bununla ilgili ChatGPT ile de görüştüm.
Ama 4K ile 1080p arasında en ve boydan ikişer kat fark var. Yani 4 piksel 1 piksel gibi davranarak daha Native'e yakın görüntü alınabilir.
Yani Native 1080p ile 4K ekranda 1080p göstermenin çok fark yaratacağını sanmıyorum.
Bununla ilgili ChatGPT ile de görüştüm.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-