Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Bengisevi

Yetkin
Makaleler
10
Bu ne zaman gerçekleşti bilmiyorum ancak sanırım şu anda 500 iletiden düşük iletiye sahip kişiler başkalarının profiline ileti yazamıyor. Bunun neden yapıldığı konusunda hiçbir fikrim yok ve mantıklı bir neden de bulamıyorum. Sahi neden böyle yapıldı?

500 iletiden düşük kimselerin başkalarının profiline mesaj yazmasının bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. En azından bu sınır 100 iletiye çekilmelidir.

Artı 11 Eksi
Hangi yüzlerce kişi, forumda aktif kaç kişi var zaten de yüzlerce kişi milletin profiline girip, sallayıp rahatsız ediyor Allah aşkına? :D
Technopat'tan buraya gelip belli bir gruba sataşan moderasyon grubunun çelimsizleri mesela, Discord üstünden de aynı şekilde sorun yaşıyorum ben.

Technopat'tan buraya gelip belli bir gruba sataşan moderasyon grubunun çelimsizleri mesela, Discord üstünden de aynı şekilde sorun yaşıyorum ben.
Discord'u bilemem ancak burada raporlarsanız moderatörler halledecektir diye umuyorum.

Ayrıca o çelimsiz olarak ifade ettiğiniz grup bir gün 750 mesaja eriştiğinde profilinize yine mesaj yazabilecek.

Kısaca çözüm bunlara ağır cezalar vermek. Sınırı arttırmak değil.

Ben şahsen profil mesajının neden atılabildiğini bile anlamıyorum. Tamamen kaldırılsa kimin neresi eksilir, bilemiyorum.
Mevzu bu değil. Bu özelliğin baştan niçin eklendiğini çözemedim sadece. Vardır bir açıklaması, ben yakalayamadım.
Forumun nispeten daha az denetlediği bir kısım ve daha özgür olduğun bir alandır profil mesajları. Orada yazarken ciddi olmak zorunda değilsin ve başka üyeler ile iletişimi kolaylaştırıyor.

Mevzu bu değil. Bu özelliğin baştan niçin eklendiğini çözemedim sadece. Vardır bir açıklaması, ben yakalayamadım.
DM sistemi olmadığından bu şekilde millet konu dışı iletişim kurabiliyor. Bazısı da Facebook duvarı gibi kullanıyor bir şeyler paylaşıyor.

Ama DM de gelse iyi olur, sadece o kişinin görmesini istediğim özel bir şey yazacaksam sosyal medya istemek dışında başka imkan yok. O da yasak mı bilmiyorum Technopatta yasaktı bir ara.

Discord'u bilemem ancak burada raporlarsanız moderatörler halledecektir diye umuyorum.

Ayrıca o çelimsiz olarak ifade ettiğiniz grup bir gün 750 mesaja eriştiğinde profilinize yine mesaj yazabilecek.

Kısaca çözüm bunlara ağır cezalar vermek. Sınırı arttırmak değil.
Zaten mesele o, o elemanlar 750 mesaja ulaşamayacakları için Discord'tan da saldıracak kadar aciz varlıklar.

Şunu farkettim sizde de aynı bilmiyorum da sanırım 500'den az mesajım olduğu için kendi profilime bile yazı yazamıyorum :D Bu ekstra saçma bir şey.

Zaten mesele o, o elemanlar 750 mesaja ulaşamayacakları için Discord'tan da saldıracak kadar aciz varlıklar.
Dediğiniz kadar kötülerse profile mesaj sınırı aşağılara çekilsin ve bu kötü kullanıcılar da profilinize saçmalıklar dizsinler sonucunda da forumdan tamamen engellensinler. Bence bu forum için daha kalıcı bir çözüm olur.

Şunu farkettim sizde de aynı bilmiyorum da sanırım 500'den az mesajım olduğu için kendi profilime bile yazı yazamıyorum :D Bu ekstra saçma bir şey.
O bende açık. Belki onun da sınırını yükseltmişlerdir. İki yüz elli mesela. Böyle bu durum varsa daha da saçma.

Bu değişiklik duyuruldu, herkes biliyor bunu. Diğer forumda da böyleydi zaten. Ben 500'den fazla mesaj sayısına sahibim, bunun da farkındayım, ancak mantıklı buluyorum. Senin keyfin için burada saçma sapan insanları çekemem.
Bu kadar agresif olmaya ne gerek var?

@Bengisevi öneri mantıklı. Öbür türlü gereksiz mesaja neden olabilir. Bu sınır düşürülmeli.

@SF26 aşırı katı olmaya gerek yok ki. İnsanlar konuşmak istiyor, konuşmak. Gidip gereksiz mesaj uyarısı mı alsınlar?

Üyelerle polemik yaratabilecek cümlelerden ve agresif tutumlardan uzak duralım arkadaşlar. Öneri konusunu farklı noktalara çekip konuyu bağlamından koparmayalım. Herkes görüşünü sunmakta özgürdür ancak forum kültürünün klasikleşmiş saygı üslubundan vazgeçmeyelim. İyi sosyaller, sevgilerimizle.