Bütçe olarak dönüştürücü dahil 2500 TL aşmasa iyi olur.
O zaman Kioxia Exceria G2 en mantıklısı gibi duruyor hocam. 2.200 TL'ye daha iyi bir 1 TB M.2 yok açıkçası.

Eğer 500 GB yeter dersen şunu alabilirsin, 1.350 TL'ye çok çok uygun ama sürekli stoku tükeniyor. O yüzden alacaksan kaçırma:

O zaman Kioxia Exceria G2 en mantıklısı gibi duruyor hocam. 2.200 TL'ye daha iyi bir 1 TB M.2 yok açıkçası.

Eğer 500 GB yeter dersen şunu alabilirsin, 1.350 TL'ye çok çok uygun ama sürekli stoku tükeniyor. O yüzden alacaksan kaçırma:

Ya aslında pasif soğutma bloğu olması güzel bir şey çünkü ekran kartının altına yerleştireceğim. Ama 500 GB eksi gibi çünkü zaten 500 GB bir SSD var almışken 1 TB alayım diye düşünmüştüm. Bu ısınma soğutma konusunda sizin düşünceniz nedir? Ek olarak yazdığınız yazıyı okuduktan sonra NV2 almaktan vazgeçtim.

Sıcaklık konusunda denemeden net bir şey söylemek istemiyorum ancak ekran kartının altında olduğu için bir nebze etkisi olabilir. Kioxia Exceria biraz fazla ısınan bir model, olumsuz etkiler mi denemek lazım. M.2 SSD'lerde 70 derece üstü sağlıklı değil. 70 derecenin üstüne çıkmadıkça problem yaratmaz.

Alternatif olarak şunu sunayım size:

Fiyat olarak pek iyi değil açıkçası ama kötü SSD değil, tercih edilebilir. Zaten depolama amaçlı alacağınız için DRAM sizi çok etkilemez. @Mehmet Furkan

Sıcaklık konusunda denemeden net bir şey söylemek istemiyorum ancak ekran kartının altında olduğu için bir nebze etkisi olabilir. Kioxia Exceria biraz fazla ısınan bir model, olumsuz etkiler mi denemek lazım. M.2 SSD'lerde 70 derece üstü sağlıklı değil. 70 derecenin üstüne çıkmadıkça problem yaratmaz.

Alternatif olarak şunu sunayım size:

Fiyat olarak pek iyi değil açıkçası ama kötü SSD değil, tercih edilebilir. Zaten depolama amaçlı alacağınız için DRAM sizi çok etkilemez. @Mehmet Furkan
Evet anladım. Sıcaklık konusunda direkt ekran kartının altında olacak. Eğer Patriot Viper alırsam soğutma bloğu ekran kartının altına sığar mı kestiremiyorum. Diğer yandan ısınmanın SSD'leri kötü etkilediği de bir gerçek. Sistem için değil de depolama için alacağımdan ötürü 1 TB Kioxia almayı düşünüyorum hem ısınma problem çıkarır mı deneyip görürüz. Vaktinizi ayırdığınız ve tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim. Son olarak siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Tekrardan teşekkürler.

Evet anladım. Sıcaklık konusunda direkt ekran kartının altında olacak. Eğer Patriot Viper alırsam soğutma bloğu ekran kartının altına sığar mı kestiremiyorum. Diğer yandan ısınmanın SSD'leri kötü etkilediği de bir gerçek. Sistem için değil de depolama için alacağımdan ötürü 1 TB Kioxia almayı düşünüyorum hem ısınma problem çıkarır mı deneyip görürüz. Vaktinizi ayırdığınız ve tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim. Son olarak siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Tekrardan teşekkürler.
Kasanın altında yeterli boşluk var mı kontrol et. Yatay olarak yerleştirildiğinden sığıyor ve ekran kartıyla arasında çok küçük bir boşluk kalıyor. Linkini verdiğin dönüştürücü X4 slotu için galiba. Pcie 3.0 X1 slotuna takacaksan bunu almanı öneririm. Ben de aldım, Patriot Viper VPN100 için kullandım. Soğutucu sıkıntı çıkarmadı bu arada, dediğim gibi sığdı.

Kasanın altında yeterli boşluk var mı kontrol et. Yatay olarak yerleştirildiğinden sığıyor ve ekran kartıyla arasında çok küçük bir boşluk kalıyor. Linkini verdiğin dönüştürücü X4 slotu için galiba. PCI-e 3.0 X1 slotuna takacaksan bunu almanı öneririm. Ben de aldım Patriot Viper VPN100 için kullandım. Soğutucu sıkıntı çıkarmadı bu arada, dediğim gibi sığdı.

Kasanın altında boşluk var mı derken sanırım kasa içinde ekran kartı altını kastettiniz. Bunu kastettiyseniz evet boşluk var. Ama iki PCI-e slotu arasındaki boşluk fazla değil. Kasam MSI MAG Forge 100R. Anakartım MSI B450M-A Pro Max.
Düzenleme: Linki açınca ne kastettiğinizi anladım. Kasamın içinde 100mm boşluk varsa alınabilir gibi. Isınma sorunu da bir nebze çözer.

Almayı düşündüğüm dönüştürücü:
Bu mesajı gözden kaçırmışım ama bu attığın dönüştürücü PCI-e X4 uyumlu. Anakartınla uyumsuz. PCI-e X1 dönüştürücü almalısın.

Bu mesajı gözden kaçırmışım ama bu attığın dönüştürücü PCI-e X4 uyumlu. Anakartınla uyumsuz. PCI-e X1 dönüştürücü almalısın.

Anladım @ErenY isimli arkadaşın attığı dönüştürücüyü alabilirim kasama maksimum 160mm yüksekliğinde soğutucu takabiliyorum dönüştürücü de takarım. Teşekkürler.