Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben Jacop

Üyecik
Anakart:
Ekran Kartı:
SSD:
RAM:
İşlemci:
Kasa:
Monitör:
PSU:

Kendimi bütçem doğrultusunda olabildiğince f/p sistem toplamaya çalıştım, marka olarak AMD tercihim değildir. Sizce bu sistemde değiştirilebilecek bir parça var mıdır uyumsuzluk yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi hocam yanlış anlamayın ama marka olarak neden AMD tercihiniz değil? Şu an sıfır sistem dizip ölü bir platforma yatırım yapmak ne kadar doğru?

Berbat. Kusura bakma ama berrbat.
Monitörün daha iyi alternatifi var.
SSD öküz gibi pahalı.
Intel almak tek kelimeyle saçmalık ötesi. Seçtiğin işlemciyi de soğutamazsın, zaten soğutucu da seçmemişsin.
PSU C4'ten farksız.
RAM hem değerleri çok düşük, hem laptop RAM'i, hem de 16GB.
Ekran kartı bütçeye göre çok düşük.
Bu bütçede gözün kapalı bir şekilde AM5 sokette düzgün sistem toplarsın, ekran kartı da gider 7800XT takarsın, 4070S rakibi. 4070 bu bütçede alınmamalı.

Sen bize maksimum bütçeni ve kasa-monitör haricinde bir isteğin olup olmadığını söyle, gel biz sana düzgününü toplayalım. Parana yazık olmasın.

Kusura bakmayın sistem çok kötü toplamışsınız.
En basitinden 50k civarı superli sistemler var.

AMD işlemci neden tercih etmiyorsun anlamadım. Intel işlemcinin oyun tarafındaki sorunlarından bir haberdar kitleyi ne zaman uyandırırız acaba? ESET NOD32 iyidir devrinden gelen, Firefox'u ile geldim Firefox ile giderim(bu arada mübalağa yapıyorum, kullananlar alınmasın forumlarda böyle aşırıcı tipler hep vardı) kafasındaki yaşlılar gibi davranmasanız mı artık?

Onun dışında spesifik bir siteden, taksit ile alacaksanız bunu da belirtin. Eskiye göre hazır sistem siteleri daha çok peşin fiyatına taksit yapıyor. Trendyol ve HB bir tık göz boyadığı gibi, resmi olmayan satıcılarda sahte veya kullanılmış ürün satan çok var.

Bence böyle bir sistem toplayan biri, yazılımsal tarafta da hiçbir şeyden anlamıyordur. Mümkünse Nvidia kartlı bir sistem önermek daha iyi olacaktır. AMD sürücü sorunları maalesef tam anlamıyla çözülmüş değil. @The Man From Earth

Bu fiyata daha kötüsü toplanamazdı.
SSD'yi Kingston NV3 seçerdim ben olsam.
AMD tercih edersende.
Kalan parayla da monitör alırsın.

Parça parça olarak da
Toplamda 45k ediyor.

Son düzenleme:
Berbat. Kusura bakma ama berrbat.
Monitörün daha iyi alternatifi var.
SSD öküz gibi pahalı.
Intel almak tek kelimeyle saçmalık ötesi. Seçtiğin işlemciyi de soğutamazsın, zaten soğutucu da seçmemişsin.
PSU C4'ten farksız.
RAM hem değerleri çok düşük, hem laptop RAM'i, hem de 16GB.
Ekran kartı bütçeye göre çok düşük.
Bu bütçede gözün kapalı bir şekilde AM5 sokette düzgün sistem toplarsın, ekran kartı da gider 7800XT takarsın, 4070S rakibi. 4070 bu bütçede alınmamalı.

Sen bize maksimum bütçeni ve kasa-monitör haricinde bir isteğin olup olmadığını söyle, gel biz sana düzgününü toplayalım. Parana yazık olmasın.
Bütçem en fazla 52K, normalde AMD tercihim olmamasının nedeni ışın izleme özelliğini yüksek performansta kullanmak istiyor olmam ve AMD işlemcilerin ise intele göre daha çok ısınması. Anladığım kadarıyla kötü bir sistem olmuş zaten ilk kez masaüstü kuruyorum o yüzden sordum

Kusura bakmayın sistem çok kötü toplamışsınız.
En basitinden 50k civarı superli sistemler var.
Varsa önerin o zaman çok mutlu olurum, madem berbat bir sistem toplamışsam

AMD işlemci neden tercih etmiyorsun anlamadım. Intel işlemcinin oyun tarafındaki sorunlarından bir haberdar kitleyi ne zaman uyandırırız acaba? ESET NOD32 iyidir devrinden gelen, Firefox'u ile geldim Firefox ile giderim(bu arada mübalağa yapıyorum, kullananlar alınmasın forumlarda böyle aşırıcı tipler hep vardı) kafasındaki yaşlılar gibi davranmasanız mı artık?

Onun dışında spesifik bir siteden, taksit ile alacaksanız bunu da belirtin. Eskiye göre hazır sistem siteleri daha çok peşin fiyatına taksit yapıyor. Trendyol ve HB bir tık göz boyadığı gibi, resmi olmayan satıcılarda sahte veya kullanılmış ürün satan çok var.

Bence böyle bir sistem toplayan biri, yazılımsal tarafta da hiçbir şeyden anlamıyordur. Mümkünse Nvidia kartlı bir sistem önermek daha iyi olacaktır. AMD sürücü sorunları maalesef tam anlamıyla çözülmüş değil. @The Man From Earth
İlk kez masaüstü kurduğumu belirtmekle birlikte şunu söylemeliyim ki düşüncelerinizi ifade ederken aşağılayıcı ve kırıcı bu dilden uzaklaşın. Forumlarda AMD işlemcilerin ısındığını, ekran kartlarının ise (fiyat olarak uygun olduğunun ben de farkındayım) ışın izleme gibi durumlarda rtxe göre daha kötü performans verdiğini söyleyenler de var. Yazılımla gayet ilgi ve alakam da var sistem kötü diye adeta sövmek yerine belki bir dahaki sefere adam gibi bir dil kullanırsın

Bütçem en fazla 52K, normalde AMD tercihim olmamasının nedeni ışın izleme özelliğini yüksek performansta kullanmak istiyor olmam ve AMD işlemcilerin ise intele göre daha çok ısınması. Anladığım kadarıyla kötü bir sistem olmuş zaten ilk kez masaüstü kuruyorum o yüzden sordum

Varsa önerin o zaman çok mutlu olurum, madem berbat bir sistem toplamışsam

İlk kez masaüstü kurduğumu belirtmekle birlikte şunu söylemeliyim ki düşüncelerinizi ifade ederken aşağılayıcı ve kırıcı bu dilden uzaklaşın. Forumlarda AMD işlemcilerin ısındığını, ekran kartlarının ise (fiyat olarak uygun olduğunun ben de farkındayım) ışın izleme gibi durumlarda rtxe göre daha kötü performans verdiğini söyleyenler de var. Yazılımla gayet ilgi ve alakam da var sistem kötü diye adeta sövmek yerine belki bir dahaki sefere insanlara karşı adam gibi bir dil kullanırsın

Son düzenleme:
Bütçem en fazla 52K, normalde AMD tercihim olmamasının nedeni ışın izleme özelliğini yüksek performansta kullanmak istiyor olmam ve AMD işlemcilerin ise Intel'e göre daha çok ısınması. Anladığım kadarıyla kötü bir sistem olmuş zaten ilk kez masaüstü kuruyorum o yüzden sordum.

Intel işlemciler hakkında pek bilgi sahibi değilim ama R5 7600 muadili olan i5 14400F seçebilirsiniz. Anakartı da LGA1700 soket bir anakart seçebilirsiniz. Arkadaşlarında dediği gibi Intel tercih etmeyin.
Isınmaya gelirsek te zaten attığım sistemlerde kule tipi bir soğutucu var ve bu soğutucu R5 7600'ü çok rahat soğutur.

Son düzenleme:
AMD işlemcilerin ise Intel'e göre daha çok ısınması.

Bu kafadan çıkılması lazım artık. Intel cayır cayır yanıyor ama lafa gelince AMD ısınıyor. 13900K-14900k gibi işlemciler bırak 360 mm sıvı soğutmayı 420mm sıvı soğutma ile bile 85-90 dereceleri görüyor. R7 9800X3D gibi bir canavarı 2000 TL'lik kule tipi soğutucu bile rahat şekilde soğutabiliyor. Intel'in artık AMD'ye göre bir artısı yok. Hatta benim gözümde özellikle şu son 3-4 senede AMD Intel'den çok önde. Son seri işlemcileri zaten fıs. Yüksek voltajtan bir ton işlemci yandı. 7800X3D, 14900’knın yarısından bile daha az güç harcayarak oyunlarda tokatlıyor 14900k yı.

Bu kafadan çıkılması lazım artık. Intel cayır cayır yanıyor ama lafa gelince AMD ısınıyor. 13900K-14900k gibi işlemciler bırak 360 mm sıvı soğutmayı 420mm sıvı soğutma ile bile 85-90 dereceleri görüyor. R7 9800X3D gibi bir canavarı 2000 TL'lik kule tipi soğutucu bile rahat şekilde soğutabiliyor. Intel'in artık AMD'ye göre bir artısı yok. Hatta benim gözümde özellikle şu son 3-4 senede AMD Intel'den çok önde.
AMD geride demedim, gerek çevre gerekse internettekiler ısınma sorunu olduğunu söylüyor Intel hakkında ise kötü bir şey söyleyene rastlamadığım için tercihimi Intel yönünde kullandım yoksa ben enayi gibi neden ucuzu dururken pahalısına yatırım yapayım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.