Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD geride demedim, gerek çevre gerekse internettekiler ısınma sorunu olduğunu söylüyor Intel hakkında ise kötü bir şey söyleyene rastlamadığım için tercihimi Intel yönünde kullandım yoksa ben enayi gibi neden ucuzu dururken pahalısına yatırım yapayım?

İnanmayın hocam. Intel cayır cayır yanıyor soğumuyor kesinlikle 360 mm sıvı soğutma bile kesmiyor bazen.

Anakart:
Ekran Kartı:
SSD:
RAM:
İşlemci:
Kasa:
Monitör:
PSU:

Kendimi bütçem doğrultusunda olabildiğince f/p sistem toplamaya çalıştım, marka olarak AMD tercihim değildir. Sizce bu sistemde değiştirilebilecek bir parça var mıdır uyumsuzluk yaşar mıyım?
Hocam çok pahalı. Bence kesinlikle alınmaz.

Bence böyle bir sistem toplayan biri, yazılımsal tarafta da hiçbir şeyden anlamıyordur. Mümkünse Nvidia kartlı bir sistem önermek daha iyi olacaktır. AMD sürücü sorunları maalesef tam anlamıyla çözülmüş değil. @The Man From Earth
7000 serisi AMD'nin son 10 yıldır çıkarttığı en sorunsuz seri, efektif olarak bir sorunu kalmadı. Aşırı tek tük olabiliyor, o da hata payı zaten Nvidia'da da mevcut. Ben 3060 Ti'da siyah ekran yiyordum, şu an 7900XT çatır çutur :D Nvidia alırsa 12GB VRAM ile tıkılacağı için çok öneresim gelmiyor. 7900XT-4070 TiS ya da 7900XTX-4080S ikilemi olsa Nvidia da denebilir ama 4070/4070S-7800XT kıyasında 7800XT ikisinden de direkt olarak daha iyi kart, 4070 ile kıyas bile almıyor zaten, fiyat olarak da en tepe buz tasarımı en ucuz 4070 ile aynı fiyatta.
AMD işlemcilerin ise intele göre daha çok ısınması.
Bu kısım tamamen yanlış, 2014'ten kalma.

AMD geride demedim, gerek çevre gerekse internettekiler ısınma sorunu olduğunu söylüyor Intel hakkında ise kötü bir şey söyleyene rastlamadığım için tercihimi Intel yönünde kullandım yoksa ben enayi gibi neden ucuzu dururken pahalısına yatırım yapayım?

Tavsiyem inanmamanız olacaktır bunları diyenler sadece fanboylardır.
AMD rahatça alabilirsiniz en azından ölü soket kullanmicaksınız.

7000 serisi AMD'nin son 10 yıldır çıkarttığı en sorunsuz seri, efektif olarak bir sorunu kalmadı. Aşırı tek tük olabiliyor, o da hata payı zaten NVIDIA'da da mevcut. Ben 3060 Ti'da siyah ekran yiyordum, şu an 7900XT çatır çutur :D NVIDIA alırsa 12 GB VRAM ile tıkılacağı için çok öneresim gelmiyor. 7900XT-4070 TiS ya da 7900XTX-4080S ikilemi olsa NVIDIA da denebilir ama 4070/4070S-7800XT kıyasında 7800XT ikisinden de direkt olarak daha iyi kart, 4070 ile kıyas bile almıyor zaten, fiyat olarak da en tepe buz tasarımı en ucuz 4070 ile aynı fiyatta.

Forumlardaki çoğu insan 2014'ten kalma o zaman, ben kullanmadığım için kesin bir şey diyemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
7000 serisi AMD'nin son 10 yıldır çıkarttığı en sorunsuz seri, efektif olarak bir sorunu kalmadı. Aşırı tek tük olabiliyor, o da hata payı zaten Nvidia'da da mevcut. Ben 3060 Ti'da siyah ekran yiyordum, şu an 7900XT çatır çutur :D Nvidia alırsa 12GB VRAM ile tıkılacağı için çok öneresim gelmiyor. 7900XT-4070 TiS ya da 7900XTX-4080S ikilemi olsa Nvidia da denebilir ama 4070/4070S-7800XT kıyasında 7800XT ikisinden de direkt olarak daha iyi kart, 4070 ile kıyas bile almıyor zaten, fiyat olarak da en tepe buz tasarımı en ucuz 4070 ile aynı fiyatta.

Benim bahsettiğim donanım sorunu değil. Güncel oynadığım oyunların forumlarında stutter sorunu genelde Intel işlemci ve AMD ekran kartlı insanlar yaşıyor. Bu yüzden sürücüyü eski sürüme döndür, şu ayarı kapat gibi ince ayarla uğraşmak istemeyen kullanıcıya önermek istemiyorum.

Forumlardaki çoğu insan 2014'ten kalma o zaman, ben kullanmadığım için kesin bir şey diyemiyorum.

Tamamdır Intel alın :D içinizde kalmasın.

Benim bahsettiğim donanım sorunu değil. Güncel oynadığım oyunların forumlarında stutter sorunu genelde Intel işlemci ve AMD ekran kartlı insanlar yaşıyor. Bu yüzden sürücüyü eski sürüme döndür, şu ayarı kapat gibi ince ayarla uğraşmak istemeyen kullanıcıya önermek istemiyorum.

Ekran kartı konusunda katılıyorum ama işlemcide Ryzen 5 1600'den beri hiç sorun yaşamadım.
İşlemcide AMD dersine iyi çalışmış.

Güncel forumlarda Intel öneren kaldığını zannetmiyorum, ileride olduğu bir şey yok şu anda, ezberciler bile AMD'ye alıştı. İsmi lazım değil birkaç vasıfsız forum var, oraları bilemem.
O tarz şeyler aşırı sistemle alakalı, 5700XT'lerdeki Wattman hatalarını yıllarca sürücüye yıktılar, halbuki sorunu çok basitti, millet gidip 550-650'lik PSU'larla kullanıyordu ve açık bir şekilde o kartın anlık yüklerini kaldırmaya yetmiyordu. Tamamen ikiz iki sistemin birinde stutter olup birinde hiçbie şey olmayabiliyor.

Intel işlemcilerin UE oyunlarında garanti stutter sorunu var. Micro code güncellemeleri ile zaten kağıtta yazan değeri asla veremiyorlar. Güncel 10 oyunda 6'sı UE motorunu kullanıyor. Isınma sorunlarını da yukarıda anlatmışlar. AMD ısınma sorunu falan mazide kaldı. Yazılımdan anlıyorsanız bilgilerinizi de tazeleyebilirsiniz bence.

Örnek amaçlı Delta Force forumundaki stutter konularına bakabilirsin. Intel işlemci, AMD ekran kartı ikilisi bol bol yorumlarda var.

Oyun da kusursuz değil. Ama AMD işlemci ve NVIDIA ekran kartı ile son güncellemeye kadar hiç sorun yaşamadım. Son güncelleme sorununu da Resizebar kapatmak çözüyor. Çinliler bu konuda bir tık yavaş.

Videoda anlatılan sorunlar sadece üst seviye işlemcilerde değil. Intel'in tüm işlemcilerinde var. Donanımsal olarak değil de yazılımsal olarak güncel işlemcileri bozuk durumda. Halen 1-2 ayda bir BIOS güncellemesi yayınlıyorlar. Sorun çözülebilmiş de değil. Teknoloji kanalları zar zor sponsor bulduğundan, kara listeye alınmamak adına bu konulara daha şiddetli girmiyor. Ancak kullanıcıların gözüne haberler düşerse konuları ele alıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.