Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güncel forumlarda Intel öneren kaldığını zannetmiyorum, ileride olduğu bir şey yok şu anda, ezberciler bile AMD'ye alıştı. İsmi lazım değil birkaç vasıfsız forum var, oraları bilemem.

O tarz şeyler aşırı sistemle alakalı, 5700XT'lerdeki WattMan hatalarını yıllarca sürücüye yıktılar, halbuki sorunu çok basitti, millet gidip 550-650'lik PSU'larla kullanıyordu ve açık bir şekilde o kartın anlık yüklerini kaldırmaya yetmiyordu. Tamamen ikiz iki sistemin birinde stutter olup birinde hiçbie şey olmayabiliyor.

Bu kadar çok öneren varsa AMD sistem bakarım. Dediklerimi dışında AMD işlemci veya ekran kartları hakkında ikilem yaşadığım bir konu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
7'siyle G50D alır monitörü çözersin, 45'iyle de 7500F-7800XT sistem yaparsın. Hatta ve hatta sen de ki abi yap ben alacağım onu, ben iki üç parçayı sıkar bu sisteme 7900XT bile zorlarım, tokat manyağı yapar diğer tüm seçenekleri.

7900XT ve 7500F sistem topladım hocam şimdi 47k ediyor.

Kasa hakkında pek fikrim yok toplamda 47k.

7900XT ve 7500F sistem topladım hocam şimdi 47k ediyor.
Onu 45 de yaparız :D
Benim kafadaki kaba hesap şuydu:
7500F+B650 10k
Geçici olarak 1x16 6000 C30 2k
1TB SSD 3k
79XT 27k
Kasa+PSU 3.5k (Matrexx+PF700)
G50D monitör
İleri vadede de bir soğutucu eklemesi ve 1x16 RAM eklemesi yapabilir, veya şu anda bütçeyi 3k zorlayarak şimdiden yapabilir.

Şu 7400F ülkeye bir girse o kadar zevkli sistemler yapacağız ki...

Onu 45 de yaparız :D
Benim kafadaki kaba hesap şuydu:
7500F+B650 10k.
Geçici olarak 1x16 6000 C30 2K.
1TB SSD 3K.
79XT 27k.
Kasa+PSU 3.5k (matrexx+PF700)
G50D monitör.
İleri vadede de bir soğutucu eklemesi ve 1x16 RAM eklemesi yapabilir, veya şu anda bütçeyi 3K zorlayarak şimdiden yapabilir.

Şu 7400F ülkeye bir girse o kadar zevkli sistemler yapacağız ki...

7400F satılıyor diye biliyorum hatta Amazon'da var.
Ama 7500F ile benzer fiyattalar normalde ne kadar olması gerek bilmediğimden soruyorum.

Fazla geldi bana. Daha bir ay önce Ryzen 5 7600, RTX 4070 Super, 32 GB Ram sistemi 40K fiyata aldım. Sendeki Super bile değil düz 4070 ve 50K

Hocam arkadaşlar bir tık ofansif kalkmış. Yardımcı olmaktan çok yargılayıp yardımcı olmaya çalışmışlar ama sizde ben bilirim bu böyle şu şöyle moduna girmişsiniz. Hani buraya bilgisayar toplama hakkında yardım istemeye gelip sonra da AMD işlemciler ısınıyor diyorsunuz hayır ısınmıyorlar diyorlar ben öyle biliyorum diyorsunuz. Fikirlerinizden bu kadar eminseniz neden yardım istiyorsunuz ki ?

Neyse konuya dönersek sizin bütçenizde yayıncı sistemi almak en mantıklı karar. Öyle parça parça alayım toplayayım demek kafadan %50 pahalıya getiriyor sistemi. Yalnız buradaki sıkıntı ise şu. Ben bu zaman diliminde hiçbir sistemin alınabilirliği olduğunu düşünmüyorum. NVIDIA 4000 ve AMD 7000 serisinin üretimi durdurulduğu için ekran kartı fiyatları arşa değdi. 20k'ya satılan 4060 sistemler 23-24 o fiyata satılan 4060ti sistemler 27-28'e falan yükseldi. Şu an sıfır olup pahalıya almayacağınız tek sistemler Intel 14400f ve Intel Arc B580'li sistemler. Sanırım İtopya'da satılıyor. Bunun ucuz olmasının sebebi ise Intel işlemcilerin elde kalması ve B580 serisinin yeni çıkıp üretiminin devam etmesi.

Bahsettiğim işlemci ne kadar elde kalmış olsa da mevcut fiyatlar düşünülünce gayet iyi bir performans sağlıyor ve daha iyi ekran kartlarını dahi darboğaz yapmadan kullandıracak güce sahip. O yüzden uygun fiyatlı böyle bir sistem alıp yeni nesil ekran kartları çıkınca sadece ekran kartı değişimi yapmanızı öneririm. Hem Intel olduğu için içiniz rahat olur hem de çok pahalı bir sistem almamış olursunuz. Bunun dışında ise yok ben paramı sonuna kadar kullanacağım diyorsanız, başta Techolay olmak üzere, Mesut Çevik, Donanımarşivi vb. youtube kanallarını takip ederek kampanya sistemi beklemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.