Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Talha Yiğit

Yetkin
Yer
Konya
Merhaba,
RX 590 kartım artık yetmiyor bana, ben de ikinci el kart arıyordum. Karşima Gigabyte RX 580 çıktı, 60 derecede görüntü kesiyormuş. Sorunu tahminen ne olabilir? İkinci ekran kartı olarak takılacak. Hoşuma gitti bayağı, düşündüm alınabilir geldi. Fan sesi fazla önemli değil RX590 3200 devirde çalıştığı için sese alıştım.

Çözüm
Reballing işlemini bir ihtimal kendim yapabilirim ileride istasyonlu havya alma düşüncem var.
Sorun kesin GPU cipinde olmayabilir ki? 60 dereceye cikarken kapaniyorsa, o arada cekilen guc de artiyordur muhtemelen. Yani karta yuk binmeye basliyordur. O sirada kapaniyorsa, bu durumda guc saglama sisteminde (MOSFET, VRM vs.) de sorun olabilir.

Kaldi ki 580 ve 590 ile CF yapmaniz biraz guc. Gunumuzde cift GPU'ya guzel adapte olabilecek oyun bulmaniz neredeyse imkansiz zaten. Kisacasi, hobi olarak hos olabilir ancak asiri masrafli oldugunda birakin derim ve bence kendi PC'nizde kullanmayi dusunmeyin bu durumda bir GPU'yu. Kaldi ki reballing hobisi edinmek ve denemek icin alabileceginiz cok daha uygun ve zevkli elektronikler var...
Merhaba,
RX 590 kartım artık yetmiyor bana, ben de ikinci el kart arıyordum. Karşima Gigabyte RX 580 çıktı, 60 derecede görüntü kesiyormuş. Sorunu tahminen ne olabilir? İkinci ekran kartı olarak takılacak. Hoşuma gitti bayağı, düşündüm alınabilir geldi. Fan sesi fazla önemli değil RX590 3200 devirde çalıştığı için sese alıştım.

Ekran kartı chip arızası olabilir. Alma. Yapılmama ihtimali %50 elinde kalabilir.

Ekran kartı chip arızası olabilir. Alma. Yapılmama ihtimali %50 elinde kalabilir.

580 4 GB Gigabyte'ın fan stop ekranlı modeli. Ben 800 teklif ettim kabul etti, içi açılmış kartın zaten uğraşabilirim bunun üstünde. Elimde kalırsa da bloğunu satabilirim en kötü. İkilemde kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
VRM, VRAM veya GPU arızası olabilir. GPU reballing işlemi az para değil. Hiç bulaşmayın derim. Kart kadar tamir ücreti çıkabilir.

Hocam bu fiyatlara ya R7 240 ya da GT 730 var ondan dolayı düşünüyorum.
Reballing işlemini bir ihtimal kendim yapabilirim ileride istasyonlu havya alma düşüncem var.

Sorun kesin GPU cipinde olmayabilir ki? 60 dereceye cikarken kapaniyorsa, o arada cekilen guc de artiyordur muhtemelen. Yani karta yuk binmeye basliyordur. O sirada kapaniyorsa, bu durumda guc saglama sisteminde (MOSFET, VRM vs.) de sorun olabilir.

Kaldi ki 580 ve 590 ile CF yapmaniz biraz guc. Gunumuzde cift GPU'ya guzel adapte olabilecek oyun bulmaniz neredeyse imkansiz zaten. Kisacasi, hobi olarak hos olabilir ancak asiri masrafli oldugunda birakin derim ve bence kendi PC'nizde kullanmayi dusunmeyin bu durumda bir GPU'yu. Kaldi ki reballing hobisi edinmek ve denemek icin alabileceginiz cok daha uygun ve zevkli elektronikler var...

Çözüm
Hocam bu fiyatlara ya R7 240 ya da GT 730 var ondan dolayı düşünüyorum.

Reballing işlemini yapabilmeniz için BGA makinesi ve çipe uygun bir kalıba ve o çipe uygun lehim toplarına ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca arkadaşın dediği gibi RAMlerde sorun var ise RAM'e uygun bir kalıp ve o RAM'e uygun yine lehim toplarına ihtiyacınız olacak. Bu işlemi evde yapmak çok zor.

Sorun kesin GPU cipinde olmayabilir ki? 60 dereceye cikarken kapaniyorsa, o arada cekilen guc de artiyordur muhtemelen. Yani karta yuk binmeye basliyordur. O sirada kapaniyorsa, bu durumda guc saglama sisteminde (MOSFET, VRM vs.) De sorun olabilir.

Kaldi ki 580 ve 590 ile CF yapmaniz biraz guc. Gunumuzde cift GPU'ya guzel adapte olabilecek oyun bulmaniz neredeyse imkansiz zaten. Kisacasi, hobi olarak hos olabilir ancak aşırı masrafli oldugunda birakin derim ve bence kendi PC'nizde kullanmayi dusunmeyin bu durumda bir GPU'yu. Kaldi ki reballing hobisi edinmek ve denemek icin alabileceginiz cok daha uygun ve zevkli elektronikler var...

Anladım hocam o halde 60 derecede çalışsa bile muhtemelen VRM arızası. Fanlar 3100 devirde soğutuyor demek ki daha fazla yüklenebiliyor artık 1 2'si arızalı muhtemelen.