60 HZ iPhone alınır mı?

• Alınır

• Alınmaz

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
@Smmmhunter, Hz olayı tamami ile kullanıcının kendi tercihine bağlıdır. Android üreten markaların da çok rezilliği veya eksikliği oluyor, Apple'ın da. Benim senelerdir şu platformda takıldığım tek konu ise Apple'ın eksikliğine odaklanıldığı kadar Android tarafına bakan yok. Recep Baltaş'ın video incelemeleri olsun, makaleleri olsun vb. birçok bilirkişi bunları belirtirken muhtemel aynı kitle görmezden geliyor. Aynı kitleye en tepe seviye Apple telefon ile kendilerince en tepe seviye Android'in bütçesini sunsak, Apple alacaklarından oldukça eminim 🤓
Peki size göre üst düzey bir cihazda 60Hz normal mi? Bana kalırsa bu bir eksiklik değil kullanıcıyı enayi yerine koymak, bu arada şahsen ben Apple daha uygun olsa yine de Samsung alırım, bir de Apple ara yüzü bana kalırsa rezalet, daha yeni yeni uygulama ikonlarını taşıyabiliyorlar, düşünün bu konuda ki inatla devam eden geri kalmışlığı :D

Son düzenleyen: Moderatör:
@tarko aslında Samsung tarafındaki insanlar objektif karşılaştırma yapmayı Apple tarafındaki kullanıcılardan her zaman olmasa da daha iyi yapabiliyor. Apple tarafının genelde argümanı "Samsung ne ya kasıyor, 1 sene sonra çöp oluyor!" vs vs. Android tarafında adil karşılaştırma yapmayı bilen daha fazla. Instagram yorumlarında okuyorum. Adam demiş ki J7 Prime'dan IP 15 Pro'ya geçtim, Android pişmanlıktır. Kafasını öptüğüm çağ atlamış bir zahmet Apple daha iyi olsun. Apple tarafı çok seviyor iPhone'ları Samsung'a veya m serisiyle karşılaştırmayı. Samsung tarafında ise s serisi ile iPhone'u karşılaştırmak dışında karşılaştırma yapanı görmedim.

Bu her Apple kullanıcısı için geçerli değil. Forumda objektif yorum yapabilen ve gerektiğinde iki tarafı da gömebilen kullanıcılar var. Örnek vermek gerekirse @1589nin iki tarafı da gömdüğünü görmüşümdür. Keşke Apple'ın çoğunluğu böyle olsa. Kukla gibi her çıkardıklarına atlamasalar.

@Simon, eğer alıcı olarak konu açtıysanız bunun cevabı sizin kendi görüşünüzdür. Genel olarak açtıysanız, herkesin görüşü kendine. Esasa bakacak olursak, parası olan kişi istediğini alır ve her türlü özelliğine derinlemesine takılmaz. Ayrıca pros/cons yapılacaksa dar bir bakış açısı olarak Hz'e takılmak çok yanlış. Pros/cons haricinde Hz'den öte frame işini iOS ve macOS çok daha iyi hallediyor. İyi sosyaller.
Apple'ın Prime dönemini bilen bilir, onun dışında yeni cihazlarında öyle aman aman bir değişiklik göremiyorum hatta rakipleri çok çok daha iyi işler becermeye başladı. Benim de Türkçe kullanımım her ne kadar iyi olmasa da Pros/Cons yazıp insanların “bu ne?” demesine sebep olmak yerine “artıları eksileri” yazabilirsiniz. İsteyen istediğini alır ve buna karışmak kimsenin haddine değil ama hangi tarafın daha iyi olduğuna tartışarak karar verebiliriz.

Ekosistem konusunda Apple'ın kesinlikle rakibi yok. “samsung'un da ekosistemi var” tarzı şeyler söyleyenler de tam olarak teknolojiden çok uzak insanlardır.

Eski telefonumda batarya sikintisi nedeniyle arada 60 Hz'e cekerdim ve gozlerim kaniyordu. Cihaz birakin ufak farklari abartisiz sekilde kasiyor gibi gozukuyor. Hic 120 kullanmamis biri icin bir sey diyemem ama bir kere kullaninca nimet oldugunu anliyorsunuz. Benim deneyimim o sekilde en azindan.

Ayrıca şöyle bir durumda var. Başka biri daha yazmış. Konu artı eksilerden çok Apple'ın insanları enayi yerine koymaya çalışması. MacBook'a 8 GB RAM koyup ama macOS çalıştırabiliyor deyip her testte çakılırsa bu bildiğiniz alay etmektir.
Bari 8 GB koyduğun cihaz ucuz olsa be adam.

Eski telefonumda batarya sikintisi nedeniyle arada 60 Hz'e cekerdim ve gozlerim kaniyordu. Cihaz birakin ufak farklari abartisiz sekilde kasiyor gibi gozukuyor. Hiç 120 kullanmamis biri icin bir şey diyemem ama bir kere kullaninca nimet oldugunu anliyorsunuz. Benim deneyimim o sekilde en azindan.
En son iOS 18'de ekran Hz'nin 80 Hz'e düştüğü söylentisinden beri cidden arada bir hafif kasma hissediyorum ama belki psikolojiktir. Yine de 60 Hz cidden çok rahatsız ediyor beni. Artık çok uygun fiyatlı akıllı bilekliklerde bile 60 Hz çok yaygınlaştı artık telefonlar şu gruptan çıkmalı…

Dün mediamarka gittim kaçak ixomim ile aram iyi değildi iPhone 11'e baktım telefonumu daha çok sevmeye başladım belki iPhone 11 çok eskimiştir diye iPhone 16 ya baktım artık telefonumu çok daha seviyorum 120Hz kullandıktan sonra 60Hz çok kasıyor.