2100 1.25 SoC kullanır mısın?Maalesef değişen bir şey yok hala. FCLK problem yaratıyor olabilir mi? CS'de de deneyeyim ama değişiklik olacağından şüpheliyim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Stres testinde ve Cinebench'de hızlar tamamen normal bu geri zekalı kart sürücüsünden şüpheleniyorum şimdi. FCLK 2000 bile yaptım neredeyse sıfırladım sorun büyük ihtimalle yazılımsal. Akşam akşam şunun uğraştırdığı şeye bakın yav.
Üstatlarım oyunlarda bir tür güç tasarrufu gibi bir şey çalışıyor sanırsam. Gizli bir FPS limitlemesi var FPS 170'in üzerine asla çıkmak istemiyor bir şekilde donanımı yavaşlatıyor. V-sync zaten yok G-sync FPS cap her şeyi kapadım. Stres testinde hiçbir sıkıntı yok tam güce ulaşıyorum. BIOS ayarlarında bu sorunu yaşatabilecek bir ayar mı yaptık ne yaptık anlamadım.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Stres testinde ve Cinebench'de hızlar tamamen normal bu geri zekalı kart sürücüsünden şüpheleniyorum şimdi. FCLK 2000 bile yaptım neredeyse sıfırladım sorun büyük ihtimalle yazılımsal. Akşam akşam şunun uğraştırdığı şeye bakın yav.
Üstatlarım oyunlarda bir tür güç tasarrufu gibi bir şey çalışıyor sanırsam. Gizli bir FPS limitlemesi var FPS 170'in üzerine asla çıkmak istemiyor bir şekilde donanımı yavaşlatıyor. V-sync zaten yok G-sync FPS cap her şeyi kapadım. Stres testinde hiçbir sıkıntı yok tam güce ulaşıyorum. BIOS ayarlarında bu sorunu yaşatabilecek bir ayar mı yaptık ne yaptık anlamadım.
PPS Auto alın, Global C-States Disabled ve Enabled deneyin ayrı ayrı. Windows güç profilinden minimum ve maksimum işlemci yüzdesi %100 seçin. USB askıya alma ayarı ve PCIE Güç Tasarrufu ayarları devre dışı kalsın. @Falconpolat
NVIDIA App'ten oyun özelinde ekran kartını maksimum performans çek. Çipset Driver AMD sitesinden son sürüme güncelle. Anakart sitesindeki eski. Tarih olarak yeni olsa bile sürücü sürümü eski. AMD'den kurun.
- Makaleler
- 1
@Falconpolat Sadece Clear CMOS yapıp baştan girer misin RAM ayarlarını? Ek teferruata girmeden mümkünse. @ggbye ayarlarından birkaçı mort etmiş olabilir, her sistem yemez. İleri düzey, uzmanlık alanı biraz. Clear CMOS tuşu bu kartta yok. CLR_CMOS pinlere 15 saniye tornavida dokun arasına PC kapalıyken, fişten çek ya da Power Switch 0 al. Bir kere CMOS Reset görsün kart en azından.
Load optimized defaults yaptım dün arkadaşın ayarlarını yapmadım hiç bu sorun RAM ayarından önce vardı. Hala devam ediyor Frame gen olmadan kart kendini hiç kasmıyor, Gen sürümünü bile değiştirdim BİOS güncelledim. Aynı sistemi kullanan arkadaşta da aynı sorun var o hiç OC falan yapmadı.@Falconpolat Sadece Clear CMOS yapıp baştan girer misin RAM ayarlarını? Ek teferruata girmeden mümkünse. @ggbye ayarlarından birkaçı mort etmiş olabilir, her sistem yemez. İleri düzey, uzmanlık alanı biraz. Clear CMOS tuşu bu kartta yok. CLR_CMOS pinlere 15 saniye tornavida dokun arasına PC kapalıyken, fişten çek ya da Power Switch 0 al. Bir kere CMOS Reset görsün kart en azından.
- Makaleler
- 1
Load optimized defaults yaptım dün arkadaşın ayarlarını yapmadım hiç bu sorun RAM ayarından önce vardı. Hala devam ediyor Frame gen olmadan kart kendini hiç kasmıyor, Gen sürümünü bile değiştirdim BİOS güncelledim. Aynı sistemi kullanan arkadaşta da aynı sorun var o hiç OC falan yapmadı.
Gigabyte'landınız o zaman, geçmiş olsun. PCIE Bandwidth Bifurcation X16 vs. denedin mi, ya da PCIE Link Speed Gen4 ya da Gen5? Tek tek bakın bu ayarlara. Az kurcalamak lazım. Global C-State kapalı dene.
GPU-Z görüntüsü atın, orada PCIE 5.0 x16 diyor mu?
Evet x16 diyor bu sorun 1 ay öncesine kadar yoktu ne alaka çözemedim. Arkadaş eski BIOS kullanıyor bir de. FG kapattırdım BF6 da 130 küsür FPS alıyor güç tüketimi 190 watt. Bant genişliği problemi olduğu açık gibi. Load optimized yapmıştım clear CMOS da gerekli mi?Gigabyte'landınız o zaman, geçmiş olsun. PCIE Bandwidth Bifurcation X16 vs. denedin mi, ya da PCIE Link Speed Gen4 ya da Gen5? Tek tek bakın bu ayarlara. Az kurcalamak lazım. Global C-State kapalı dene.
GPU-Z görüntüsü atın, orada PCIE 5.0 x16 diyor mu?
- Makaleler
- 1
Evet x16 diyor bu sorun 1 ay öncesine kadar yoktu ne alaka çözemedim. Arkadaş eski BIOS kullanıyor bir de. FG kapattırdım BF6 da 130 küsür FPS alıyor güç tüketimi 190 watt. Bant genişliği problemi olduğu açık gibi.
Temiz kurulum deneyin. Modifiye sistemler vs. olabilir, Mass'ten LTSC olabilir. Bir bakın o şekilde, Riva ya da Atlas vs. kullanmadım. Bir temiz kurulum bakmakta fayda var, dediğiniz sıkıntı bende olmadı uzun süredir. Denk gelmedim.
Dual BOOT ile yeni Windows kursak olur mu denemek için? LTSC kullanmıyoruz en güncel W11 var.Temiz kurulum deneyin. Modifiye sistemler vs. olabilir, Mass'ten LTSC olabilir. Bir bakın o şekilde, Riva ya da Atlas vs. kullanmadım. Bir temiz kurulum bakmakta fayda var, dediğiniz sıkıntı bende olmadı uzun süredir. Denk gelmedim.
- Makaleler
- 1
Dual BOOT ile yeni Windows kursak olur mu denemek için? LTSC kullanmıyoruz en güncel W11 var.
Dual olayı bazen sıkıntı olabiliyor, emin değilim. Bir kaybınız yoksa sıfırdan temiz kurulum yapın. Dual çok hoşlandığım bir yöntem değil, belki güncel sistemlerde bu tarz sorunları çözmüşlerdir. Kısmen problematik. Win11 24H2 LTSC kurup Debloat'layın Winutil ile. Bir zararı yok, oyunlardaki performansı da iyi. Store vs. kuruluyor, Mass'te detaylı anlatım var sitesinde neyin nasıl kurulduğu ile alakalı. Etkinleştirme de mevcut yine, sıkıntı yaşamazsınız. 25H2 entegrasyonu için de ''24H2 to 25H2'' şeklinde aratın, metod çıkıyor LTSC için. 25H2 Gaming daha iyi. Temiz kurulum olmadan anlamak mümkün değil. iGPU kapalı kalsın, APU Driver kurmayın. NVIDIA kurun sadece.