Dual olayı bazen sıkıntı olabiliyor, emin değilim. Bir kaybınız yoksa sıfırdan temiz kurulum yapın. Dual çok hoşlandığım bir yöntem değil, belki güncel sistemlerde bu tarz sorunları çözmüşlerdir. Kısmen problematik. Win11 24H2 LTSC kurup Debloat'layın Winutil ile. Bir zararı yok, oyunlardaki performansı da iyi. Store vs. kuruluyor, Mass'te detaylı anlatım var sitesinde neyin nasıl kurulduğu ile alakalı. Etkinleştirme de mevcut yine, sıkıntı yaşamazsınız. 25H2 entegrasyonu için de ''24H2 to 25H2'' şeklinde aratın, metod çıkıyor LTSC için. 25H2 Gaming daha iyi. Temiz kurulum olmadan anlamak mümkün değil. iGPU kapalı kalsın, APU Driver kurmayın. NVIDIA kurun sadece.
Bir araştıracağım bu sorunu çok tuhaf yahu. 10 sene önceki dandik sistemimde de bu tarz sorunlar yaşardım kart x1 hızında çalışıp eski oyunlarda kasma yapardı.

Sıkıntı büyük ihtimalle Winzort gibi görünüyor. BUS kullanımı %100'lerde takılıyor sürekli kartı frenleyen bir şeyler var. Başka RTX 50 ve son W11 sürümü kullananlara da sormak gerekiyor.

Bence temiz kurulum geçin. LTSC'den sizi alıkoyan nedir? @Hamza Ensar Sağlam yaşadığı absürt sorunlar size de musallat oldu belli ki. LTSC geçti ve düzeldi. Kendisi iletirse sevinirim süreci.

@Falconpolat PCIE Lane Errors vs. alakalı sıkıntı olabilir mi? @LH44 ve @michaelscofield ile kontrol sağlayın. Gerekirse yeni konu açın, RAM ve PBO kaynaklı değil sizdeki sıkıntı çünkü.

LTSC'den alıkoyma durumu yok sadece yolumuz kesişmedi. Eğer sorun düzelmezse çoğu şey uçacak ondan tırsıyorum o yüzden dual BOOT ile kurmak istiyorum. Eğer düzelirse geçeyim.

@Falconpolat Bu tarzda bakın, LTSC ya da modifiye Debloat:

1774958603623.webp

Akşam IoT LTSC 2024 indireceğim Dual BOOT üzerinden test yapacağım umarım düzelir yoksa işimiz yaş. Sorunu yaşayanlar genelde PCIe sürüm kısarak düzeltmişler kimisi de riser kablodan olmuş.

PCIE Lane Errors'tan bahsediyoruz aslında, bunu bir irdeleyin. HWiNFO'da vs. görünmesi lazım. Arkadaşları etiketlemiştim ama dönmemişler. Ayrı bir konu oluşturun olmazsa.

PCIE Lane Errors'tan bahsediyoruz aslında, bunu bir irdeleyin. HWiNFO'da vs. görünmesi lazım. Arkadaşları etiketlemiştim ama dönmemişler. Ayrı bir konu oluşturun olmazsa.
Fast startup ayarını bulamadım bulsam kapayacaktım, bir de ekran kartını alttaki slota takıp deneyeceğim. Son olarak RAM'leri JEDEC hızlarına çekeceğim şu an EXPO'da. Frame gen haftalarca gizlemiş bu sorunu.