Sırada uygun dip voltajları bulma var crash verene kadar indirip bulmak lazım.

Vallahi benimki tRFC1 yüzüme gülmedi ama sanırsam voltaj az seviyor 55 derecede kalıyor fansız hatada almadı alsa 50k yaparım ama yok zorladım şu an bir sıkıntı yok işin komik tarafı voltaj arttıkça tRFC düşüyor ama stabil değil :D

Sırada uygun dip voltajları bulma var crash verene kadar indirip bulmak lazım.

İki ucu keskin kılıç, tutacak tarafı yok. Bir taraf Amca 1.3 VDD CL32, diğer taraf bu:

1775078340106.webp

Vallahi benimki tRFC1 yüzüme gülmedi ama sanırsam voltaj az seviyor 55 derecede kalıyor fansız hatada almadı alsa 50k yaparım ama yok zorladım şu an bir sıkıntı yok işin komik tarafı voltaj arttıkça tRFC düşüyor ama stabil değil :D

Senin H-die DR olsa açardı. SR gelmiş, 140 ns altı açamıyor. Şanssızlık ama M-die değil. Mixed Mode geldiyse anlarsın. BIOS güncelle, tRFC2 300, tRFCsb 180 açıyorsa M olduğu kesinleşir. @Grey Senin anakartta başka yöntem yok, Bank Refresh Mode Mixed dediğim tRFC'leri dene.

İki ucu keskin kılıç, tutacak tarafı yok. Bir taraf amca 1.3 vdd CL32, diğer taraf bu:

Eki Görüntüle 237824

Senin h-die dr olsa açardı. Sr gelmiş, 140 ns altı açamıyor. Şanssızlık ama m-die değil. Mixed mode geldiyse anlarsın. BIOS güncelle, tRFC2 300, trfcsb 180 açıyorsa m olduğu kesinleşir. @Grey senin anakartta başka yöntem yok, bank Refresh mode mixed dediğim TRFC'leri dene.

Onu denedik hocam tRFC2 300 yap boot ettir dedin mixed yememişti zaten 416 norm 138ns yapan m die yok 150 ns sınır demiştiniz m die için tRTP 8 dahi yapıyor benimki ama 32 8 yemiyor 32 10 yaptım o yüzden.

Onu denedik hocam tRFC2 300 yap boot ettir dedin mixed yememişti zaten 416 norm 138ns yapan m die yok 150 ns sınır demiştiniz m die için tRTP 8 dahi yapıyor benimki ama 32 8 yemiyor 32 10 yaptım o yüzden.

O zaman bu modül kesin A-die. IC kalitesi çöp, tRFC açamıyor. Hiçbir Overclocker kullanmaz, başkası olsa çöpe atardı. 65K tREFI yaparsan seni etkilemez, 140 ns kullan.

O zaman bu modül kesin a-die. Ic kalitesi çöp, tRFC açamıyor. Hiçbir overclocker kullanmaz, başkası olsa çöpe atardı. 65k trefı yaparsan seni etkilemez, 140 ns kullan.

tRFC2 300 sb Auto denemiştim 2 kere 180 yapmam gerekiyor muydu?
Vallahi hocam globalde bayağı araştırdım 140ns takılan oluyor şans meselesi ama 1.4 CL28 yapıyor onu denedim bir arkadaş vardı G.Skill'a die 140 altı yapamıyordu sırf tRFC düşüreyim diye RAM değişmeye değer mi?