Eki Görüntüle 245489

@YouBetterRun En son böyle bakın, stabil edip bırakın. Rehberdeki ek Tuning ayarlarını girin, rehberde bahsettiğim. Tuning'e dahil diğer önemli kısımlar, adlı başlıkta mevcut.

Eki Görüntüle 245490 Eki Görüntüle 245491 Eki Görüntüle 245492

@YouBetterRun Bu Timing'leri en son bu şekilde düzenleyip stabil edin. Sonrasında @Yakuza gibi sonuçları ve gerekirse In-Game Bench'leri rehberde paylaşın. Bu rehberi el üstünde tutalım, halen daha ''işe yaramaz'' diyen var. Ben bu gidişle konularla ilgilenmeyi bırakacağım. :)
Şimdi 6 saatlik karhu testi bitti. Dışarıdaydım, yeni geldim. Son olarak dediğiniz timing'leri yapıp bitiriyor muyuz?
TRP: 32, TRAS: 34, TRC: 66, TWTRS: 4, TRCDWR: 8 veya 12, TRRDS: 6, TRRDL: 8, başka yok galiba. Bir de zaten benim voltajlar 1.45 V, diğerleri 1.40 V ama anakart kendi ayarlıyor galiba o küsuratı. CL26 düşünürsek kaç voltaj gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi 6 saatlik karhu testi bitti. Dışarıdaydım, yeni geldim. Son olarak dediğiniz timing'leri yapıp bitiriyor muyuz?
TRP: 32, TRAS: 34, TRC: 66, TWTRS: 4, TRCDWR: 8 veya 12, TRRDS: 6, TRRDL: 8, başka yok galiba. Bir de zaten benim voltajlar 1.45 V, diğerleri 1.40 V ama anakart kendi ayarlıyor galiba o küsuratı. CL26 düşünürsek kaç voltaj gerekir?

Karhu satın mı aldınız sitesinden? Karhu 2.0 henüz çıkamadı. :)

Karhu yapmayın ilk, RTP ya da TestMem geçin. Karhu en son yapılmalı. CPU Cache Enabled ve XORWOW seçeceksiniz.

Karhu satın mı aldınız sitesinden? Karhu 2.0 henüz çıkamadı. :)

Karhu yapmayın ilk, RTP ya da TestMem geçin. Karhu en son yapılmalı. CPU Cache Enabled ve XORWOW seçeceksiniz.
Tüm zamanlamalar bitince hepsini yapacağım; y Cruncher, Testmem5 ve Karhu. Ayrıca en iyisi Karhu deniliyordu bildiğim kadarıyla, o yüzden almıştım öncesinde.

Tüm zamanlamalar bitince hepsini yapacağım; y Cruncher, Testmem5 ve Karhu. Ayrıca en iyisi Karhu deniliyordu bildiğim kadarıyla, o yüzden almıştım öncesinde.

Kim dediyse bu işten anlamıyor, o kadar söyleyeyim. :) TestMem>RTP>Karhu.

Karhu artık Bench niyetine, Output için kullanılıyor. 260 MB/s duvarı var tek CCD'de, 2 CCD işlemcilerde 380 MB/s duvarı var. Karhu Speed.

Cache Enabled ve XORWOW yapmanız lazım bir de, yoksa test başarılı değil.

Kim dediyse bu işten anlamıyor, o kadar söyleyeyim. :) TestMem>RTP>Karhu.

Karhu artık Bench niyetine, Output için kullanılıyor. 260 MB/s duvarı var tek CCD'de, 2 CCD işlemcilerde 380 MB/s duvarı var. Karhu Speed.

Cache Enabled ve XORWOW yapmanız lazım bir de, yoksa test başarılı değil.

Tamam bu gece test edeceğim inşallah. Peki CL26 düşünürsek kaç voltaj gerekir?

1.55/1.65 arası açar gibi. Ama TestMem erken failletir, Karhu geç yakalıyor.

Dediğiniz gibi oldu, TestMem5'te 2 dk içinde hata verdi test 0'da. VDD mi yükseltmek gerekir?

1.55/1.65 arası açar gibi. Ama TestMem erken failletir, Karhu geç yakalıyor.

1.52 V'a kadar denedim, hata veriyor. Acaba tRCDTR 36 diye mi veriyor? VDD 1.45 V iken 2 dakikada hata veriyordu, 1.50 V'de 15 Dk'da veriyordu. 1.52 yapınca 1.5 saat sonra hata verdi.

@Ayhan Dönmez, buralarda mısın?

Bende işte 2x32 olan var gri kutu, 6200MT/s CL24 ayar çekildi çok da zorlamak istemedim 2x32 zaten IMC yük bindiriyor diye böyle bile şahane. Fan ile boşta 26-27 derece falan takılıyor.

Sizin ZenTimings ekran görüntüsü varsa eğer görebilir miyim?

Dediğiniz gibi oldu, TestMem5'te 2 dk içinde hata verdi test 0'da. VDD mi yükseltmek gerekir?

1.52 V'a kadar denedim, hata veriyor. Acaba tRCDTR 36 diye mi veriyor? VDD 1.45 V iken 2 dakikada hata veriyordu, 1.50 V'de 15 Dk'da veriyordu. 1.52 yapınca 1.5 saat sonra hata verdi.

@Ayhan Dönmez, buralarda mısın?

Sizin ZenTimings ekran görüntüsü varsa eğer görebilir miyim?

1.55 VDD deneyin, CL28 ile birlikte tRCD 36 VDD ihtiyacı yüksek olabilir. 1.55 VDD hata var mı?

Sizin zentimings ekran görüntüsü varsa eğer görebilir miyim?

1777837695177.webp

1777837715459.webp

1777837732837.webp