Vddq 1.45 çekiyim mi ondan olabilir mi?

Olabilir de, olmayabilir de. Her kit sevmez, dene. CL28 bak önce, CL26 sonra çözersin. Önce Nitro'yu oturt. VPP 1.8, VDDQ 1.45 tutar muhtemelen. Ama üzeri genelde zararlı değil. VDDQ özelinde bazen sevmeyebiliyor, hata verdirebilir. Senin şu anki hata sebebi 6400 1:1 mod DR zorlaman ya da VDD yetmemesi. CL28 1-2-1 Nitro stabil etmeye çalış 6400. CL26 sonra geçersin.

@ggbye Mantığını anlattım. Tek tek dene tüm kombinasyonları. Hata vermeyecektir birinden birinde. tRFC sevdasından bence vazgeç. Random hata verdirir o. 416 kalsın sabit.

Son halini iletirsin. RELAXED de bak ekstra, onun değerlerini de verdim.

Olabilir de, olmayabilir de. Her kit sevmez, dene. CL28 bak önce, CL26 sonra çözersin. Önce Nitro'yu oturt. Vpp 1.8, vddq 1.45 tutar muhtemelen. Ama üzeri genelde zararlı değil. Vddq özelinde bazen sevmeyebiliyor, hata verdirebilir. Senin şu anki hata sebebi 6400 1:1 mod dr zorlaman ya da vdd yetmemesi. CL28 1-2-1 Nitro stabil etmeye çalış 6400. CL26 sonra geçersin.

Hocam şunun için bana iyi voltaj öner ya 6400 tilt etti beni.

Şu an böyle testeyim.

Dosya Ekleri

• IMG_6834.webp
    IMG_6834.webp
    658,2 KB · Görüntüleme: 24
  • image.webp
    image.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 32

Şu an böyle testeyim.

1.72 bakarsın bakarsan. Ama sorun VDD olduğu kesin değil. SoC yetmeyebilir. Timing kaynaklı belki sıkıntı olabilir ama çok sanmam. tRFC 416 kalacak 6400'de. 2133 FCLK 2:3 oran nedeniyle tolere eder onu, merak etme. tRFC her şey demek değil. RELAXED bakarsın bir de ekstra bunu stabil edemezsen.

Bu test geçerse TM5 alayım mı teste hocam? Nasıl bu ayarlar iyi mi?

6400 pek umudum yok, CL düşecek tRFC yükselecek FCLK ve Nitro'da gitti. Halada istiyor gibi.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 30

6400 pek umudum yok, CL düşecek tRFC yükselecek FCLK ve Nitro'da gitti. Halada istiyor gibi.

Bu geçerse sorun tRFC'dir. TestMem almana gerek yok. 2.5 saat RTP geçiyorsa onda da geçer.

FCLK gitmesi daha iyi, 2:3 oran var. 2200'den daha iyi yani 2133 olması. Ters orantı var. Bandwidth ile işin yok senin, Latency daha önemli tek CCD'de. Oyunlar da büyük çoğunluğu ona bakar.

Şu an ekran böyle, 6200 olan ile karsılatırır mısın hocam FPS oyunları acısından.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    5,5 MB · Görüntüleme: 23