- Makaleler
- 1
Rtp 10dk sonra, gdm enabled mi?
Hocam zen ekledim göz atın.
372 stabilse kalabilir, değilse 384 yap.
Oyunları etkilemiyor. Benchmark etkiliyor.
Rtp 10dk sonra, gdm enabled mi?
Hocam zen ekledim göz atın.
Eki Görüntüle 220899
372 stabilse kalabilir, değilse 384 yap.
Oyunları etkilemiyor. Benchmark etkiliyor.
Şu an sorun yok. 4dk oldu test tRFC 370 çekmek istiyorum.
Şu an sorun yok. 4dk oldu test tRFC 370 çekmek istiyorum.
Çekme. A-die limiti 120 ns normalde. Uzun testte patlar. 372 stabilse o bile şans.
Patladık hocam tRFC 384 alıp geliyorum.
Aynen limite takıldık galiba. 5dk oldu gümledi.
Patladık hocam tRFC 384 alıp geliyorum.
Aynen limite takıldık galiba. 5dk oldu gümledi.
Vdd sıkıntı bunu az düşürsek, iyi olur. 1.65 Max çıkmak istediğim değer.
1.65 patlıyor sende, 1.7 ile testi geçersen 1.68 dene. 1.68 stabilse o kalsın, sorun olmaz. 1.65 çok sınırda kalır, sınırda bırakmak iyi değil. Pay vermek lazım.
Nitro 1-3-1 yapıp bakar mısın, diğer her şey sabit kalsın.
Vpp 1.9 ver bir de, dursun. Onun zararı yok, fayda edebiliyor. AI tweaker en altında Advanced DRAM settings içinde bu ayar. Mem vpp=1.9 vereceksin sadece. Vdd=1.7, vddq=1.55 zaten.
FCLK vdcı mode ayarını predictive açıp bakacaksın bir de en son. Diğer türlü vdd yetmiyor anlamına gelir bu senaryo. Dual rank 6400 açmak da zordur, vantilatör üfletmezsen 65k trefı ile 120 ns tRFC de patlatır.
Vpp 1.9 ver bir de, dursun. Onun zararı yok, fayda edebiliyor. AI tweaker en altında Advanced DRAM settings içinde bu ayar. Mem vpp=1.9 vereceksin sadece. Vdd=1.7, vddq=1.55 zaten.
FCLK vdcı mode ayarını predictive açıp bakacaksın bir de en son. Diğer türlü vdd yetmiyor anlamına gelir bu senaryo. Dual rank 6400 açmak da zordur, vantilatör üfletmezsen 65k trefı ile 120 ns tRFC de patlatır.
Bu ayarları da düzeltim.
Vantilatör acık sıcaklık kaynaklı değildir. 1-3-1 denedim bakalım. Sıcaklığada bakacağım birazdan.
Bu ayarları da düzeltim.
Vantilatör acık sıcaklık kaynaklı değildir. 1-3-1 denedim bakalım. Sıcaklığada bakacağım birazdan.
Yine parladı 1.7 bakıp geliyorum.
Bank swap disabled kalmasın, belki o bile bozuyor olabilir. Hiç denemedim onu. Auto'su CPU olması lazım, APU bırakılıyor bu ayar. Ona ellemeni tavsiye etmem.