Bir önceki mesajda yazdım. 6400 devam et. SoC 1.29, vddp 1.1 bak. Relaks dene ekstra norm yerine.

Sadece relaks değil mi? Relaks için ayrı timing girmek gerekmi tRFC için?

@Ayhan Dönmez böyle ayarladım.

Hocam 6400 bana göre değil. 6200 böyle girdim teste.

@Ayhan Dönmez hatta olabildiğince 6000-2000 değerlerinde kalalım. Burada sıklaştıralım. Vdd 1.45 olsun tRFC 360 cekelim, diğerlerini sıkalım sadece latency odaklı olsun.

@Ayhan Dönmez selam hocam nasılsınız?

Dosya Ekleri

• x.webp
    x.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 56
  • image.webp
    image.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Sadece relaks değil mi? Relaks için ayrı timing girmek gerekmi tRFC için?

@Ayhan Dönmez böyle ayarladım.

Hocam 6400 bana göre değil. 6200 böyle girdim teste.

@Ayhan Dönmez hatta olabildiğince 6000-2000 değerlerinde kalalım. Burada sıklaştıralım. Vdd 1.45 olsun tRFC 360 cekelim, diğerlerini sıkalım sadece latency odaklı olsun.

@Ayhan Dönmez selam hocam nasılsınız?

İyim, seni sormalı? 2003 güncelleyip RELAXED 6400 CL28 1.65 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDD IO üzerine çalış. 2133 FCLK ve 1-2-1 Nitro ile daha iyi değerler elde edersin oyunda. Gear kapalı olması ya da CL26 olması oyunlar açısından o kadar önemli değil.

1769341981754.webp

@ggbye Yeni BIOS'ta RELAXED böyle dene, değerleri verdim. Nitro kısmını biliyorsun zaten, Bias 0-1 kalsın. Oyunlara bu yeterli, ötesi fantezi. Oyuna etkisi yok.

6400 C28 2133 ile daha iyi sonuç alırsın 6200'den. 2:3 oran var burada.

CL28 iken tRP 32 kalsın, 30 olmasına gerek yok.

Son düzenleme:
İyim, seni sormalı? 2003 güncelleyip relaxed 6400 CL28 1.65 vdd, 1.45 vddq, 1.4 vdd IO üzerine çalış. 2133 FCLK ve 1-2-1 Nitro ile daha iyi değerler elde edersin oyunda. Gear kapalı olması ya da CL26 olması oyunlar açısından o kadar önemli değil.

Eki Görüntüle 221056

@ggbye yeni BIOS'ta relaxed böyle dene, değerleri verdim. Nitro kısmını biliyorsun zaten, bias 0-1 kalsın. Oyunlara bu yeterli, ötesi fantezi. Oyuna etkisi yok.

6400 C28 2133 ile daha iyi sonuç alırsın 6200'den. 2:3 oran var burada.

CL28 iken tRP 32 kalsın, 30 olmasına gerek yok.

Hocam gece uyuya kalmısım, PC basında. 8 tane kayıtlı BIOS var bende. Tam oturtup yükseltmek istiyorum.

@Ayhan Dönmez PC her açılışta disk kontorlu yapiyor. Rtp 1 saat vantilatör kullanmadan, sorun vermedi değer Max 60 derece oldu. 6200 çözdükten sonra, 6400 geçmek istiyorum. 6400 dr çok fazla zorluyor.

Hocam gece uyuya kalmısım, PC basında. 8 tane kayıtlı BIOS var bende. Tam oturtup yükseltmek istiyorum.

@Ayhan Dönmez PC her açılışta disk kontorlu yapiyor. Rtp 1 saat vantilatör kullanmadan, sorun vermedi değer Max 60 derece oldu. 6200 çözdükten sonra, 6400 geçmek istiyorum. 6400 dr çok fazla zorluyor.

Aşağıdaki ayarları girip teste alayım mı?
"tRFC 370, TWTRL 20, tRTP 10, tWR 40, tRDWR 14"

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Aşağıdaki ayarları girip teste alayım mı?
"tRFC 370, TWTRL 20, tRTP 10, tWR 40, tRDWR 14"

6200 için yapılabilecek bir şey yok ki daha. SoC düşürtebilirsin belki, VDD düşürmek zaten saçma, 1.65 sabit kalsın o.

1769343855550.webp

@ggbye Böyle bak.

6200 için yapılabilecek bir şey yok ki daha. SoC düşürtebilirsin belki, vdd düşürmek zaten saçma, 1.65 sabit kalsın o.

Eki Görüntüle 221065

@ggbye böyle bak.

Dediklerinizi uyguladım. Ne kadar süre teste gireyim hocam. FPS isteğim yok sadece mouse hareketine odağım şu an.

Dediklerinizi uyguladım. Ne kadar süre teste gireyim hocam. FPS isteğim yok sadece mouse hareketine odağım şu an.

SD neden 1 olmuyor bende.

SD neden 1 olmuyor bende.

Nomwr ve nomrd BIOS kapatıyorum, hala açık görünüyor.

Her PC açtığımda bu ekran var.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 23

TestMem5 Ryzen3D 2.5-3 saat patlamazsa bu attığımla devam et. Bir de arka planda OCCT VRAM testi çalışsın. TestMem anında. Sonra bana OCCT sensörleri gönder, tüm değerleri okuyor bu program. Yani Ryzen3D 2.5-3 saat ve OCCT VRAM testi eş zamanlı yapılacak. OCCT ücretsiz sürümde saat başı testi yeniden başlatman lazım. Sadece VRAM çalışacak, onu karıştırma. TestMem ile eş zamanlı olarak.

Nomwr ve nomrd BIOS kapatıyorum, hala açık görünüyor.

Dual Rank'ta bu ikisine ihtiyaç var. Tam olarak neden kapattığını anlamış değilim. Benim dediklerim dışına taşmana gerek yok. Aksi taktirde benim yönlendirmemin bir anlamı kalmaz. Ben sana onları kapat demedim ki. DR'de onların açık kalmasının bir sebebi var. O terminasyonlar gerekli.

TestMem5 Ryzen3D 2.5-3 saat patlamazsa bu attığımla devam et. Bir de arka planda OCCT VRAM testi çalışsın. TestMem anında. Sonra bana OCCT sensörleri gönder, tüm değerleri okuyor bu program. Yani Ryzen3D 2.5-3 saat ve OCCT VRAM testi eş zamanlı yapılacak. OCCT ücretsiz sürümde saat başı testi yeniden başlatman lazım. Sadece VRAM çalışacak, onu karıştırma. TestMem ile eş zamanlı olarak.

Dual Rank'ta bu ikisine ihtiyaç var. Tam olarak neden kapattığını anlamış değilim. Benim dediklerim dışına taşmana gerek yok. Aksi taktirde benim yönlendirmemin bir anlamı kalmaz. Ben sana onları kapat demedim ki. DR'de onların açık kalmasının bir sebebi var. O terminasyonlar gerekli.
Ayarlar böyle occt indirdim. Yük fazla girermi, vantilatör gereklimi bu aşamada?

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 46