Corrupt'lamış olabilir RAM. Bu iki komutu çalıştırıp Restart at.
Oky onuda yapiyorum. Zaten memory contex ve fast bot kapalı. 3-4dk bekliyorum pc açılsın diye. 4 Res bu.

Oky onu da yapiyorum. Zaten Memory contex ve Fast bot kapalı. 3-4dk bekliyorum PC açılsın diye. 4 res bu.

Ayar böyle girdim. Yüksek ihtimal yetmiyor, böyle sorun çözülecektir. Dediklerinize yapıyorum. Res atıp geleceğim.

Oky onu da yapiyorum. Zaten Memory contex ve Fast bot kapalı. 3-4dk bekliyorum PC açılsın diye. 4 res bu.

Ayar böyle girdim. Yüksek ihtimal yetmiyor, böyle sorun çözülecektir. Dediklerinize yapıyorum. Res atıp geleceğim.

62.3 kaldı bakalım bu ne kadar bekletecek bizi.

62.3 kaldı bakalım bu ne kadar bekletecek bizi.

Searchındexer disk kaynağı kullanıyor, çalışıyor donmuş olamaz değil mi?

Dosya Ekleri

• ram.webp
    ram.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Oky onuda yapiyorum. Zaten memory contex ve fast bot kapalı. 3-4dk bekliyorum pc açılsın diye. 4 Res bu.

Bu kısım karışık, sanal bellek mevzusu yani. İnitial, minimum kısmına 1024-2048 MB, maksimum kısmına 64 GB bellek ise mesela 64x1024 MB girenler mevcut. Veyahut minimum kısmına 64 GB için 64x1024x1 ya da 64x1024x1.5, maksimum kısmına 64x1024x2, 64x1024x3 tarzında giren var. Hangisi en doğrusu, açıkçası bilemeyeceğim. Virtual Memory kapatmak hepten problem çıkartıyor bu programlarda zaten. Windows'a RAM kalmıyor neredeyse.

Bu kısım karışık, sanal bellek mevzusu yani. İnitial, minimum kısmına 1024-2048 MB, maksimum kısmına 64 GB bellek ise mesela 64x1024 MB girenler mevcut. Veyahut minimum kısmına 64 GB için 64x1024x1 ya da 64x1024X1.5, maksimum kısmına 64x1024x2, 64x1024x3 tarzında giren var. Hangisi en doğrusu, açıkçası bilemeyeceğim. Virtual Memory kapatmak hepten problem çıkartıyor bu programlarda zaten. Windows'a RAM kalmıyor neredeyse.

Test için açtım, önerilen bu ayardı. Test bittikten sonra Auto alacağım.

Test için açtım, önerilen bu ayardı. Test bittikten sonra Auto alacağım.

@ggbye Bu arada SoC 1.3-1.35 arası verip bakabilirsin 6400-6600'e, ama BIOS modlamak tek çözüm buna. Tool ile verebiliyorsun ama LLC ayarı gizli senin BIOS'ta. Her Boot'ta elle 1.32-35 SoC vermek lazım. Bu SoC kilidini 1.35 yapmaları lazımdı. 1.3 SoC'ye bir halt açılmıyor 3D'lerde özellikle.

OC Tool 1018 ile bakabilirsin. SoC kısmı mV cinsinden Override etmene yarıyor. BIOS Patch istersen UEFI Patch kullanman lazım ve kodları bilmen lazım SoC LLC ve Positive Offset Mode.

@ggbye bu arada SoC 1.3-1.35 arası verip bakabilirsin 6400-6600'e ama BIOS modlamak tek çözüm buna. Tool ile verebiliyorsun ama llc ayarı gizli senin BIOS'ta. Her Boot'ta elle 1.32-35 SoC vermek lazım. Bu SoC kilidini 1.35 yapmaları lazımdı. 1.3 SoC'ye bir halt açılmıyor 3D'lerde özellikle.

OC tool 1018 ile bakabilirsin. SoC kısmı mv cinsinden override etmene yarıyor. BIOS patch istersen UEFI patch kullanman lazım ve kodları bilmen lazım SoC llc ve positive offset mode.

Hocam hata vermemiş. Bu sanal bellekleri teste almaz değil mi? 😀 OCCT calısıyor bir yandan.

Hocam hata vermemiş. Bu sanal bellekleri teste almaz değil mi? 😀 OCCT calısıyor bir yandan.

Bu da böyle.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 19
  • image.webp
    image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 35

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 30
%100 nasıl kabul edebilirim. Daha fazla uğraşmaya gerek var mı. Yoksa yeterince minimizemi? Son halini size görsel olarak bıraktım incelermisiniz?

Bunun ötesi olamaz sende 6200'de. Yapabileceğinin en iyisi bu şu anda. 6400 CL28 uğraşabilirsin bundan sonra ya da bunda kalabilirsin. 2003 güncelleyip RELAXED ve NORM ayrı bakarsın. Oyunlarda böyle bir dene. Cap FrameX ile kayıt alabilseydin farklarını kıyas ederdin.

Bunun ötesi olamaz sende 6200'de. Yapabileceğinin en iyisi bu şu anda. 6400 CL28 uğraşabilirsin bundan sonra ya da bunda kalabilirsin. 2003 güncelleyip relaxed ve norm ayrı bakarsın. Oyunlarda böyle bir dene. Cap framex ile kayıt alabilseydin farklarını kıyas ederdin.

Kimse bilmiyor kullanmayı, yönlendirirsen kıyaslarım. Norm ve relaks dedin, hocam sadece seçeneğimi değişeceğim? Timing girmeye gerek var mı?