Plastik ısı yalıtkanı bir malzeme değil mi hocam nasıl iletiyor ısıyı benim iş bilgisayarım metal oyuncu laptopum plastik metal daha sıcak victus 15 ise soğuk.Tabii ki, öncelikle çoğu MSI cihazın menteşelerinin problemli olduğunu belirteyim; üst segmentten giriş segmente kadar. Onun dışında, kasa saf plastik; kullanımda rahatsız edici oluyor. Plastik olduğu için de bakır borulardaki ısı kasaya dağılıyor; bu da laptopun klavyesini kullanırken elinizde ısı hissetmeniz demek. Onun dışında termal iletimi rezalet modeller. Katana 17 serisi biraz daha iyi ancak o da berbat. Attığınız Asus TUF F16 alınabilir; bütçesindeki çoğu cihaza göre soğutması mükemmel seviyede.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 65.000 TL & 1.550 USD
Anladım hocam 55bini bir anda gömmek istemedim kullanım amacımdan dolayı o yüzden size tekrardan sordum başka bir cihaz önerir misiniz diyeO F16 cihazdaki GPU RTX 5060, attığınız Victus RTX 4060. mantıken arada 2-3 yıl fark var. F16 üzmeyecektir, ki hem CPU hem GPU olarak çok yeni.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Plastik ısı yalıtkanı bir malzeme değil mi hocam nasıl iletiyor ısıyı benim iş bilgisayarım metal oyuncu laptopum plastik metal daha sıcak Victus 15 ise soğuk.
Borular doğrudan cihazın klavye kısmının altında kaldığı için, fiziksel olarak da sıcak hava yukarı çıkma eğiliminde olduğu için klavye kısmına koyulan el hissediyor sıcaklığı.
Anladım hocam 55bini bir anda gömmek istemedim kullanım amacımdan dolayı o yüzden size tekrardan sordum başka bir cihaz önerir misiniz diye![]()
En doğal hakkınız. Dediğim gibi, yurt dışı pazarını bilmediğim için yalnızca sizin attığınız cihazların alınıp alınmayacağını söyleyebilirim.
Türkiye pazarında öneri yapacağınız cihaz var mı 35k yaBorular doğrudan cihazın klavye kısmının altında kaldığı için, fiziksel olarak da sıcak hava yukarı çıkma eğiliminde olduğu için klavye kısmına koyulan el hissediyor sıcaklığı.
En doğal hakkınız. Dediğim gibi, yurt dışı pazarını bilmediğim için yalnızca sizin attığınız cihazların alınıp alınmayacağını söyleyebilirim.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
https://www.gamegaraj.com/laptop/asus-fx607vj-rl033-intel-core-5-210h-16gb-ram-512g/Türkiye pazarında öneri yapacağınız cihaz var mı 35k ya
Öneririm.
Her cihazda klavye altında değil mi hocam o zaman? Katanada klavye altında değilmişBorular doğrudan cihazın klavye kısmının altında kaldığı için, fiziksel olarak da sıcak hava yukarı çıkma eğiliminde olduğu için klavye kısmına koyulan el hissediyor sıcaklığı.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Çoğu cihazda blokların üstüne asetatlı bez bant uygularlar, hava cihazın içerisine dolmasın diye. Katana serisinde uygulanmıyor; hatta Acer Nitro V15 serisinde fanlar havayı yukarıya üflediği için panel sararma yapıyor.Her cihazda klavye altında değil mi hocam o zaman? Katanada klavye altında değilmiş
ALCYONEUS
Uzman
Tabii ki, öncelikle çoğu MSI cihazın menteşelerinin problemli olduğunu belirteyim; üst segmentten giriş segmente kadar. Onun dışında, kasa saf plastik; kullanımda rahatsız edici oluyor. Plastik olduğu için de bakır borulardaki ısı kasaya dağılıyor; bu da laptopun klavyesini kullanırken elinizde ısı hissetmeniz demek. Onun dışında termal iletimi rezalet modeller. Katana 17 serisi biraz daha iyi ancak o da berbat. Attığınız ASUS TUF F16 alınabilir; bütçesindeki çoğu cihaza göre soğutması mükemmel seviyede.
Burada bir yerde eksiklik var plastik ısı iletkenliğine değil yalıtkanlığa sahip bir malzeme yani gövdede ısıyı kolay kolay hissetmezsiniz metal veya alüminyum malzeme ile üretilmiş kasada ısıyı gövdede hissedersiniz ama o ürünlerde istenilen de budur ısı içeride kalmasın. Fan ve fin sistemiyle uğraşılmak yerine donanımın ısısı tüm bilgisayara dağıtılıp kartın ısısı dengeleniyor kullanış açısından tartışılır ama maliyet açısından iyi düşünülmüş bir şey gövde metal olduğu zaman fan sistemine veya soğutma bloklarına plastik kasalı bilgisayarlar kadar yüklenilmiyor Apple bazı ürünlerinde bu yöntemle fan bile kullanmıyor.
Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyeyim plastik kasalı Victus kullanıyorum ve şu yorumu yazarken CPU 80 derecede ama ısı anlamında elimi klavyenin üzerine koyduğum zaman hiçbir şey hissetmiyorum ılık bir yüzey var.
Asus FX507vi Asus Tuf f15Çoğu cihazda blokların üstüne asetatlı bez bant uygularlar, hava cihazın içerisine dolmasın diye. Katana serisinde uygulanmıyor; hatta Acer Nitro V15 serisinde fanlar havayı yukarıya üflediği için panel sararma yapıyor.
Core i7 (13) RTX 4070 16 GB Ram DDR5 1 TB SSD bu nasıldır?