- Makaleler
- 1
M.2 SSD kısmı için ise, ben Windows kuracaksam eğer o SSD'ye, DRAM'li olmasına dikkat ediyorum. Güncel teknolojiler ile DRAM çok ihtiyaç kalmadı deniyor ama, göz çıkarmaz sonuçta. DRAM'li DRAM'siz SSD'ler de yine aynı paraya satılıyor, marka/model değişiyor sadece. @lawlawlaw
Yani faz yapısı vesaire, M.2 Heatsinkleri tabii ki TUF'ta opsiyon her türlü daha fazla, fan başlıkları olarak fazla, pump_fan bulunuyor, Debug LED olmaması lazım senin modelde, ASUS Prime serisine koymuyor çünkü, hata ışığı kırmızı-sarı yanan hata anında vesaire. Aşırı da önemli mi, işten anlayan biri için değil aslında, sadece yol gösteriyor sistemde bir parçada problem varsa. Bu tarz artıları var TUF'un. 5K-8K fiyat farkı da vermek mantıklı olmaz ama bu segmentte. B650M-R denen kart İncehesap Cuma gaming gecesi indirimlerinde 3500-4000 TL'ye satılıyor şu anda. @lawlawlaw Her şey kendi segmentine göre değerlendirilmeli.
Olup olmayacağı sana bağlı aslında, bu kart ihtiyaçlarını karşılıyorsa çok da gerek yok. M_2 slotları vesaire olarak, tabi TUF ile mukayese etmek doğru olmaz. Aradaki fiyat farkı çok değilse yükseltebilirsin. Her açıdan daha iyi olur ama ihtiyaç dışıysa önemi yok şu an için. PCIE 5.0 B850 çipseti ama B650 çipseti 4.0 PCIE. GPU soketi olarak diyorum, bu biraz başlarda problemdi şu anda BIOS update ile çözülmüş olması gerekiyor, kullanıcılar problem yaşamıştı eski çipsetlere 5000 serisi kart taktıklarında çünkü. Çok sorun yaşayacağını sanmam şu an için güncel kaldığın sürece.Son bir soru daha sormak istiyorum mevcutta ki anakart ASUS PRIME B650M-R AM5 DDR5 Micro ATX
bunu ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI AM5 DDR5 Micro ATX Anakart ile değiştirmek bana büyük avantaj sağlar mı?
Gelecekte yeni ram, ekran kartı vs. aldığım senaryo için de aynı şekilde B850M çok daha avantajlı olur mu?
Yani faz yapısı vesaire, M.2 Heatsinkleri tabii ki TUF'ta opsiyon her türlü daha fazla, fan başlıkları olarak fazla, pump_fan bulunuyor, Debug LED olmaması lazım senin modelde, ASUS Prime serisine koymuyor çünkü, hata ışığı kırmızı-sarı yanan hata anında vesaire. Aşırı da önemli mi, işten anlayan biri için değil aslında, sadece yol gösteriyor sistemde bir parçada problem varsa. Bu tarz artıları var TUF'un. 5K-8K fiyat farkı da vermek mantıklı olmaz ama bu segmentte. B650M-R denen kart İncehesap Cuma gaming gecesi indirimlerinde 3500-4000 TL'ye satılıyor şu anda. @lawlawlaw Her şey kendi segmentine göre değerlendirilmeli.