Monitor ve PSU ayrı bir uzmanlık alanı, ben bilgisizim demiyorum da ben aman aman takmıyorum, forumdakiler ince eleyip sık dokuyarak o fiyat bandındaki en iyi 2-3 seçeneği sunuyor, ben mesela 10. seçeneği alıyorum aynı paraya. Takıp takmamanla alakalı bir mevzu aslında. Çok da memnuniyetsiz bir durum olmaz açıkçası. Sadece aynı paraya veya daha azına, daha iyi bir model, renk gamutu, kontrast oranı, parlaklığı vs.vs. gibi liste uzar gider, pivot-asansör özelliği, Vesa desteği gibi.
@lawlawlaw
PSU için de segmentler var ama sen PSU konusuna çok dahil olamazsın, hazır sistem firması ne veriyorsa ilk etapta onu kullanacaksın. Vento kasaların genelde PSU'su fena olmuyor, 750-850w civarı bakarsın, Gen5 destekli oluyor hatta bazı kasalardakiler, yeni nesil ekran kartı güç girişi desteği var, senin de istediğin 5070 Ti kartına uyan, tek kablo 12VHPWR girişi.
@lawlawlaw
@lawlawlaw Bu arada monitör için sana verebileceğim yegane tavsiye, Overclocklanabilen panel alma, senin attığın ASUS öyle olabilir, normali 240Hz'dir, OC ile 260-280 falan çıkıyordur. Bendeki de ASUS OC'lanabilen panel, ama OC'ladığımda arada DP No Signal ve oyunlarda ciddi mikro-takılma yapıyor ve bu durum tamamen rastgele, bir gün yapmazken diğer gün yapabiliyor. Stabil olamıyor yani çoğu zaman. Öyle bir panel alırsan da native'de kullan, 240 ise 240 yani. Ya da 240-280 Hz falan artık hangisi bütçene uyarsa, direkt o Hz'yi verebilen panel al, OC ile vermesin o Hz'yi.
Eki Görüntüle 173161 @lawlawlaw dediğim gibi.
Bu monitörde karar kılarsan 240 kullan, 20 Hz not worth.