LA Knight

Üstün
Merhaba, AM5 işlemci almak istiyorum fakat hangisini alayım bir fikrim yok. Arada 1000 TL bir fark var. Verdiğim 1000 TL'ye her türlü değer mi bunları merak ediyorum.

En belirgin 2 fark var. 7600X'in dahili grafik birimi var ve TDP'si daha yüksek. X olmasından kaynaklı agresif turbo frekanslara çıkabilmesi içindir diye düşünüyorum.
Sıcak çalışan bir işlemci, soğutmak için ayrıca desteğe ihtiyacı var. Ne için kullanacaksınız bu asıl soru? Standart oyunlar için gereksiz güçlü.

Deepcool LT720, LS720 SE ya da Bitfenix Cube 360 bu 3 modelden birisiyle birlikte alıp kullanacağım alacağım işlemciyi. Direkt sistemimi yükseltiyorum önümde bir avans var bu 1000 TL'yi ekstradan kullanayım mı yoksa bırakayım mı sadece onda bir soru işareti bıraktı kafamda.

Ayrıca hazır 7600X'in TDP mevzunu açılmışken bir bilginiz var mı bu 3 modelin performansları arasındaki sıralamayı? LS'nin LT'den düşük olduğunu biliyorum ama Bitfenix için bir bilgim yok. Bir yorumunuz var mı bunun için?

SE-214-XT gibi bir soğutucu rahatlıkla soğutacaktır.
Daha 7500F ile o soğutucu İşlemci odaklı oyunlarda 75-80 dereceleri görüyor. Elimde SE-214-XT-Red vardı ve daha soğutucu 3600X'i soğuturken zorlanıyordu.

Arctic Liquid Freezer 2 240 mm kullanıyorum. Ayrıca kasamın hava akışı da harikaya yakın (Lancool 216) her tarafı kaliteli fan dolu. Warzone gibi bir oyunda 60-65 derecede çalışıyor. XPG Invader diye giriş seviyesi basit bir kasa vardı o kasa varken 70 dereceleri görüyordu. Kalorifer yanan sıcak evde Windows 11'de boşta, sadece Chrome açıkken, 39-42 derecesi arası çalışıyor ancak ben manuel olarak RAM OC yaptığım için voltajları yükselttim. Kısacası hava akışı iyi olan bir kasa ve soğutucu varsa tabii ki 7600x. Ben bir de +200 MHz verdim PBO'dan ve LoL oynarken bile 5.5 GHz gibi çok güzel bir değerde stabil çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: