Alucardll 4

Uzman
Merhaba arkadaşlar, aldığım oem sistemde 7500X3D tercih ettim. Ancak sonrasında sosyal medyada ki bazı arkadaşlar bu işlemcinin yerine 9600X seçmemin daha doğru olacağını, hatta 7500X3D'nin genel olarak alınmaya değer bir X3D işlemci olmadığını söyledi.

Ben işlemciyi özellikle oyun odaklı olduğum için tercih ettim. 9600X'e geçme imkanımız vardı ve aradaki fark yaklaşık 873 TL'ydi.

Açıkçası donanım konusunda çok deneyimli değilim. Sistemi almadan önce YouTube'da oyun ve performans testlerine baktım. Videoların altındaki yorumları da okudum. 7500X3D'nin özellikle oyun için tercih edilmesi gerektiğini söyleyen birçok yorum görünce ve forumdaki arkadaşlar da bu yönde öneride bulununca ben de 7500X3D'yi tercih ettim.

Ancak şimdi aşağıdaki yorumları görünce kafam karıştı. Sizce 873 TL daha verip 9600X almak daha mı mantıklı olurdu, yoksa oyun odaklı kullanım için 7500X3D tercih etmek doğru bir karar mıydı?

Donanım konusunda çok bilgili olmadığım için özellikle bu iki işlemci arasındaki gerçek kullanım ve oyun performansı açısından yorumlarınızı merak ediyorum. Ekran görüntülerindeki yorumları da dikkate alarak değerlendirirseniz sevinirim.

Ekran görüntüsü 2026-08-24 011745.webp