7700XT %80 kullanım

an.l6i

Çalışkan
Merhaba, PUBG de ekran kartı kullanımı %80 üzerine geçmiyor. Çözüm önerisi olan var mı?

• Sistem
  • 7700XT
  • 5700X
  • 16x2 3466 MHz RAM
  • 1 TB M.2 NVMe

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin sınırı o demek yapabileceğin bir şey yok. FPS'in yüksek olduğu için bir yerde tıkanıyor. Ha şöyle bir şey yapabilirsin grafik ayarlarını mevcut durumdan daha yükseğe alırsın bu şekilde GPU kullanımını arttırırsın fakat FPS'in ya düşer ya da en fazla sabit kalır.

Scale artır sona kadar grafiği ultraya çek.

Merhaba, PUBG de ekran kartı kullanımı %80 üzerine geçmiyor. Çözüm önerisi olan var mı?

• Sistem
  • 7700XT
  • 5700X
  • 16x2 3466 MHz RAM.
  • 1 TB M.2 NVMe.

Eki Görüntüle 137744

Bende RX 6600 XT var bu civarlarında kullanım aynı şekilde fakat fan kullanımına baktığımda yüzde 30 geçen sene temizlik yaptığımda ekran kartı 3 seneye yaklaştı ve termal macunlar sıvı haldeydi yani bir zarar verecegini sanmıyorum. Kullan gitsin bence oynayabilir kendi ayarlar.

Grafik ayarları yüksek mi?

Grafik ayarları en düşükte, düşük ayarlarda yüksek FPS ihtiyacım var.

İşlemci kullanımı %36 hocam daha.

Bir sorun teşkil etmiyor. Yüksek ayarlara alırsanız oyun daha fazla ekran kartına ihtiyaç duyacak ve GPU kullanımı artacaktır. Ayar düşürdüğünüzden dolayı kullanım azalıyor. Ama düşük gecikme için ayar artırmanızı önermem.

Bir de videodaki doğruysa aşağıdaki videodaki gibi yüksek GPU kullanımı gecikme için çok da iyi bir şey değil. Kendim denemedim ama yaptığı testlerde gecikmenin azaldığı belli oluyor. GPU kullanımını %80 civarına çekmeye çalışıyor ve FPS sabitleyerek en ideal gecikmeyi almaya çalışıyor. Bu videoların devamını da yapacak.

Bunun dışında FPS'in artmasını istiyorsanız AMD farklı ayarları vardı. BIOS ayarları için ilk videoyu, ikinci videoda da galiba AMD'ye özel FPS artıran yazılımsal ayarlar vardı onu da kontrol edin.

Grafik ayarları en düşükte, düşük ayarlarda yüksek FPS ihtiyacım var.

İşlemci kullanımı %36 hocam daha.

Bir sorun yok gibi görünüyor ama olduğunu düşünüyorsanız grafik ayarlarını değiştirerek gözlemleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…