merts99

Uzman
Merhaba,
Hayatımda ilk kez 2.el ekran kartı alma gafletine düştüm, elimde olan ASUS ROG STRIX GTX 1080 ile ASUS B650 TUF Gaming Wi-Fi Plus anakartı verip üstüne 16k koyup 7900XT (XFX spedster) modeli almaya karar verdim. satıcıya gittik testler vs yaparken FurMark'ta GPU testi sıkıntı vermedi, alet 62 derece gecmedi 10 dakikada.

Daha sonra benim PC’de Microsoft Flight SIM 2020 vardı, test içinde mantıklı talepkar bir oyun. Oyuna girdikten sonra PC kendini kapadı, prizden çekip beklemeden açılmadı. Satıcı 8 pin kablolarını split yaparak bağladı bende ondandır diye tek kablodan 2X 8 pin baglayıp tekrar denedım oyun sıkıntı yapmadı ama sonra PC'yi alıp eve geldim, yine bilgisayarı kapattı oyun anında.

Cooler Master 750 Watt 80+ Gold var elimde işlemci Ryzen 7600, 32 GB RAM DDR5 var. EXPO açık, 6000MHz. Daha sonra satıcıyı arayıp iade etmeyi başardım paramı vs geri aldım ve kendi eski GTX 1080imi takınca kernel mernel hatası almadım, 5 saat MSFS 2020 açtım hiçbir şey olmadı şu anda da hala oynuyorum.

Sorum şu PSU'da herhangi bir problemim var mıdır? Yoksa XFX 7900XT mi sıkıntılıydı ucuz kurtuldum. Bu arada DDU ile silip son AMD Adrenalin yüklemiştim. Daha sonra yine DDU ile adrenalin silip, NVIDIA driverlarını kurdum su an PC sorunsuz oynatıyor.
Bir daha da 2.el işine girmem.

Merhaba,
Hayatımda ilk kez 2.el ekran kartı alma gafletine düştüm, elimde olan ASUS ROG STRIX GTX 1080 ile ASUS B650 TUF Gaming Wi-Fi Plus anakartı verip üstüne 16k koyup 7900XT (XFX spedster) modeli almaya karar verdim. satıcıya gittik testler vs yaparken FurMark'ta GPU testi sıkıntı vermedi, alet 62 derece gecmedi 10 dakikada.

Daha sonra benim PC’de Microsoft Flight SIM 2020 vardı, test içinde mantıklı talepkar bir oyun. Oyuna girdikten sonra PC kendini kapadı, prizden çekip beklemeden açılmadı. Satıcı 8 pin kablolarını split yaparak bağladı bende ondandır diye tek kablodan 2X 8 pin baglayıp tekrar denedım oyun sıkıntı yapmadı ama sonra PC'yi alıp eve geldim, yine bilgisayarı kapattı oyun anında.

Cooler Master 750 Watt 80+ Gold var elimde işlemci Ryzen 7600, 32 GB RAM DDR5 var. EXPO açık, 6000MHz. Daha sonra satıcıyı arayıp iade etmeyi başardım paramı vs geri aldım ve kendi eski GTX 1080imi takınca kernel mernel hatası almadım, 5 saat MSFS 2020 açtım hiçbir şey olmadı şu anda da hala oynuyorum.

Sorum şu PSU'da herhangi bir problemim var mıdır? Yoksa XFX 7900XT mi sıkıntılıydı ucuz kurtuldum. Bu arada DDU ile silip son AMD Adrenalin yüklemiştim. Daha sonra yine DDU ile adrenalin silip, NVIDIA driverlarını kurdum su an PC sorunsuz oynatıyor.
Bir daha da 2.el işine girmem.
Varsa hatanın fotoğrafını veya log dosyasını atar mısınız? Böylece diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir.

Dosya Ekleri

• kernelpng.webp
    kernelpng.webp
    45,4 KB · Görüntüleme: 106
Paylaştığın ekran görüntüsünde konu başlığında yazdığın Kernel Power 41 dışında fazladan ne yazıyor? :)

Daha detaylı halini paylaşabilirsin ama bu sorunun 7900 XT ile ilgili olduğunu değiştirmiyor.

Artı -1 Eksi

Şunun tam modeli nedir? GTX 1080 ile arasında güç tüketimi anlamında uçurum var çünkü power spike'lar söz konusu olduğunda.

Transient response konusunda kötüyse sorun PSU kaynaklı zaten. 4090, 6900XT gibi bir GPU taksaydınız da başınıza aşağı yukarı aynı şey gelecekti eğer sorun buysa.

Açıkçası ben iade etmeden önce kartın power limitini epey kısıp öyle test ederdim.

İkinci el GPU'yu karşınızdaki kişiye bağlı olarak yine alabilirsiniz. Test yaptırmış, gözünün önünde almışsınız. Sorun olduğunda da sorgusuz sualsiz iade alıp paranızı da vermiş dediğinize göre.

Karşınızdaki kişi gerçekten de 7900XT'yi kendi PSU'su ile sorunsuz kullanıyorsa ve sizde patlak verdiyse bu PSU problemine işaret. GTX 1080 taktığınızda problem olmaması, PSU'yu sorunsuz yapmaz. Çünkü ortalama tüketimde ve power spike değerlerinde uçurum fark var. (PSU'nun geçici yanıt süresinde başarısız olup sistemi kapatması)

Bence ilk olarak satıcıdan PSU'nun tam modelini öğrenin, ben gidip PSU'ya bakayım bir.

Şu an dışarı cıktım modeli ektekinin v1 i 2018 de aldım

Paylaştığın ekran görüntüsünde konu başlığında yazdığın Kernel Power 41 dışında fazladan ne yazıyor? :)

Daha detaylı halini paylaşabilirsin ama bu sorunun 7900 XT ile ilgili olduğunu değiştirmiyor.

Bu arada evet, aniden sistem tamamen kapandı ise PSU sorunu da olabilir.
Satıcı kendi kullandığı pc den bi haber oldugu için onun kasada 7950x işlemci vardı 1000watt psu ama oyun yoktu, oyun olmadığı için deneyemedim, ddu bile bilmiyordu, kendi pc sini de ben ddu kurdum sildim furmark açtım, Olay görüntüleyicisindeki diğer hatalara gerçekten bakmadım eve gidince atarım.

Açıkçası ben iade etmeden önce kartın power limitini epey kısıp öyle test ederdim.

İkinci el GPU'yu karşınızdaki kişiye bağlı olarak yine alabilirsiniz. Test yaptırmış, gözünün önünde almışsınız. Sorun olduğunda da sorgusuz sualsiz iade alıp paranızı da vermiş dediğinize göre.

Karşınızdaki kişi gerçekten de 7900XT'yi kendi PSU'su ile sorunsuz kullanıyorsa ve sizde patlak verdiyse bu PSU problemine işaret. GTX 1080 taktığınızda problem olmaması, PSU'yu sorunsuz yapmaz. Çünkü ortalama tüketimde ve power spike değerlerinde uçurum fark var. (PSU'nun geçici yanıt süresinde başarısız olup sistemi kapatması)

Bence ilk olarak satıcıdan PSU'nun tam modelini öğrenin, ben gidip PSU'ya bakayım bir.
Hocam adama ınanamadım cunku ddu bile bilmiyordu ben bunda red dead Redemption bitirdim vs diyor sonra da 3 aydır duruyo vs dedi açtım bi tanr oyun yok sürücü bile Nvidia duruyordu, şüphe oluştu bende hemen geri verdim.

Bu arada evet, aniden sistem tamamen kapandı ise PSU sorunu da olabilir.
Furmarkta atmıyor, oyunda pc yi kapatıyordu, fiş çekip bekleyip açıyordum, olay görütüleyicinin log dosyasını nasıl bulabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-28-14-25-27-124_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-07-28-14-25-27-124_com.android.chrome.webp
    108,4 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleme:

MWE serisinin V1'i zaten bazı sorunlarından ötürü V2 olarak tekrardan piyasaya sürülmüştü.

"I bought 750 Watt V1 version of this PSU back in 2019 brand new from Amazon when I was redoing my build. Unfortunately it was dead on arrival. I had missed looking at the recent reviews at the time where almost everyone buying it was reporting receiving dead units."

Zaten bilinen bir problem olduğu için V2 olarak revize edilip güncellendi ve sorunlarından arındırıldılar.

"I just had my MWE 650 gold fully modular die after abit over 2 years, It started randomly turning off till the point where it was so common it's unusable. This only occured during games however."

Tekrar ediyorum, GTX 1080 kullanırken problem yaşamamanız PSU'nun sorunsuz olduğu anlamına gelmez. 7900XT ile arasında uçurum var power spike'lar hususunda. Bu yaşanılan problemler de transient spike'lara işaret ediyor.