'
Burada yine aynı çıkmaza dönüyoruz. İsteseler 3GB modül kullanmadan da yapabilirlerdi, 70 serisi kartlar orta-üst/üst segment olması gereken kartlar. Bunun altında 50'ler var, 60'lar var. 192-BIT yapabilirlerdi, veri yolunu bölebilirlerdi. Müşteri silkmek için yapmadılar.

Bu adamlar çıkıp "artık fark yok aynısı yaaauuv" diyerek laptoplardan m isimlendirmesini kaldırdılar, madem kalktı neden laptop 128-BIT diye sorarlar adama :D

Problem şu ki sormuyorlar. Şirketi savunmak için niye bu kadar uğraşılıyor anlamıyorum. Olan yine sana bana oluyor.

Bit meselesi fabrikada grafik işlemcisinin kendisine göre belirleniyor ya. 5070'i 6 kontrolcülü 192 bit istersin ama fabrikada 2 tane bozuk kontrolcülü çıkarsa (her kontrolcü 32 bit taşıyor) silikonu çöpe atmamak için böyle 128 bit diye duyuruluyor. Demek ki 2025'ten bu yana NVIDIA'nın elinde hep 4 kontrolcülü (128 bit) 5070 GPU'ları vardı. 3 GB bellek ucuz olsaydı 12 GB 128 bit GPU çıkabilirdi ama maliyetinden dolayı yapmayıp 8 GB çıkardılar. Daha sonra ellerinde satacak kadar 6 kontrolcülü (192 bit) 5070 mobil GPU'su kalınca 5070'in 12 GB duyuruldu diye haber yapıldı. 8 GB'da da 12 GB'da da 2 GB GDDR7'lik bellek modülleri kullanılıyor. (4X2=8, 6X2=12) Şirketi savunmak gibi niyetim yok, sadece ''bit pire'' diye umursamadığınız konunun ekran kartının kendi VRAM'ini belirlemede çok önemi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.