Blücher 49
Başarılı
Burada yine aynı çıkmaza dönüyoruz. İsteseler 3GB modül kullanmadan da yapabilirlerdi, 70 serisi kartlar orta-üst/üst segment olması gereken kartlar. Bunun altında 50'ler var, 60'lar var. 192-BIT yapabilirlerdi, veri yolunu bölebilirlerdi. Müşteri silkmek için yapmadılar.
Bu adamlar çıkıp "artık fark yok aynısı yaaauuv" diyerek laptoplardan m isimlendirmesini kaldırdılar, madem kalktı neden laptop 128-BIT diye sorarlar adama
Problem şu ki sormuyorlar. Şirketi savunmak için niye bu kadar uğraşılıyor anlamıyorum. Olan yine sana bana oluyor.
Bit meselesi fabrikada grafik işlemcisinin kendisine göre belirleniyor ya. 5070'i 6 kontrolcülü 192 bit istersin ama fabrikada 2 tane bozuk kontrolcülü çıkarsa (her kontrolcü 32 bit taşıyor) silikonu çöpe atmamak için böyle 128 bit diye duyuruluyor. Demek ki 2025'ten bu yana NVIDIA'nın elinde hep 4 kontrolcülü (128 bit) 5070 GPU'ları vardı. 3 GB bellek ucuz olsaydı 12 GB 128 bit GPU çıkabilirdi ama maliyetinden dolayı yapmayıp 8 GB çıkardılar. Daha sonra ellerinde satacak kadar 6 kontrolcülü (192 bit) 5070 mobil GPU'su kalınca 5070'in 12 GB duyuruldu diye haber yapıldı. 8 GB'da da 12 GB'da da 2 GB GDDR7'lik bellek modülleri kullanılıyor. (4X2=8, 6X2=12) Şirketi savunmak gibi niyetim yok, sadece ''bit pire'' diye umursamadığınız konunun ekran kartının kendi VRAM'ini belirlemede çok önemi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.