Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Takabilirsiniz tabii ki. 10105F için 4 pin fazlasıyla yeterli. Kullanılamaz veya sorun yaşatır diye bir şey yok rahat olabilirsiniz.
İşlemcinizin ihtiyacı olanı takmanız gerekmekte. Anakartınız hem 8 pin ile çalışan yüksek güç tüketimi olan işlemcileri hem de 4 pin ile çalışan modelleri desteklediği için 8 pinlik bir sokete sahip. Siz 4 pin gereksinimi olan bir işlemci takacaksanız 4 pinlik güç bağlantısını takmalısınız.Merhaba güç kaynağım 350W ve sistemin TDP değeri 170W. Anakartımda 8 pin güç girişi var işlemci için ama bende 4 pin işlemci girişi var, çalışır mı sistem?
8 pin gereksinimi olan bir işlemciniz var ise güç kaynağını değiştirmelisiniz. 4'ü 8'e çeviren dönüştürücüler var fakat ne kadar sağlıklı ve güvenilir bilemiyorum, bence oldukça tehlikeli olacaktır veya işlemci stabil çalışmayacaktır.
Osmanefe58
Başarılı
İşlemcinizin ihtiyacı olanı takmanız gerekmekte. Anakartınız hem 8 pin ile çalışan yüksek güç tüketimi olan işlemcileri hem de 4 pin ile çalışan modelleri desteklediği için 8 pinlik bir sokete sahip. Siz 4 pin gereksinimi olan bir işlemci takacaksanız 4 pinlik güç bağlantısını takmalısınız.
8 pin gereksinimi olan bir işlemciniz var ise güç kaynağını değiştirmelisiniz. 4'ü 8'e çeviren dönüştürücüler var fakat ne kadar sağlıklı ve güvenilir bilemiyorum, bence oldukça tehlikeli olacaktır veya işlemci stabil çalışmayacaktır.
Intel i3 10105F kullanacağım.
Takabilirsiniz tabii ki. 10105F için 4 pin fazlasıyla yeterli. Kullanılamaz veya sorun yaşatır diye bir şey yok rahat olabilirsiniz.
O güç kaynağını yenile. 350 verdiğinden bile şüpheliyim.
Osmanefe58
Başarılı
O güç kaynağını yenile. 350 verdiğinden bile şüpheliyim.
Sistemin TDP değeri 160 watt zaten ondan dolayı sorun olmaz. Çevirici almıştım gerek yok yani?
Sistemin TDP değeri 160 watt zaten ondan dolayı sorun olmaz. Çevirici almıştım gerek yok yani?
Alfais 4261 4 Pin To 8 Pin Güç Çevirici Power Supply Çevirici Kablosu - Fiyatı, Yorumları
Alfais 4261 4 Pin To 8 Pin Güç Çevirici Power Supply Çevirici Kablosu yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
PSU'nun yanındaki tablolu etiketi atabilir misin?Sistemin TDP değeri 160 watt zaten ondan dolayı sorun olmaz. Çevirici almıştım gerek yok yani?
![]()
Alfais 4261 4 Pin To 8 Pin Güç Çevirici Power Supply Çevirici Kablosu - Fiyatı, Yorumları
Alfais 4261 4 Pin To 8 Pin Güç Çevirici Power Supply Çevirici Kablosu yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Osmanefe58
Başarılı
Şuanki sistemim bile daha fazla güç tüketiyor ve 185W tdp
Dosya Ekleri
Maksimum 204W verebiliyor, bunu para versen kullanmazdım öyle diyeyim sana. Ne yap ne et ikinci elden az daha iyi ve kapasitesi olan bir şeyler bulmaya çalış.
Mesela şu tarz bir şey bile olsa çok daha rahat görecektir işini, en azından düzgün bir güç sağlayabiliyor ve birkaç koruma devresi var, biraz eski ve alt-orta seviye bir ünite ama içinin ne olduğu belli.
Mesela şu tarz bir şey bile olsa çok daha rahat görecektir işini, en azından düzgün bir güç sağlayabiliyor ve birkaç koruma devresi var, biraz eski ve alt-orta seviye bir ünite ama içinin ne olduğu belli.
Son düzenleme:
Osmanefe58
Başarılı
Maksimum 204W verebiliyor, bunu para versen kullanmazdım öyle diyeyim sana. Ne yap ne et ikinci elden az daha iyi ve kapasitesi olan bir şeyler bulmaya çalış.
Mesela şu tarz bir şey bile olsa çok daha rahat görecektir işini, en azından düzgün bir güç sağlayabiliyor ve birkaç koruma devresi var, biraz eski ve alt-orta seviye.
Ben şu anki sistemin tamamen sorunsuz çalışıyor. TDP 185 olmasına rağmen bir de 165'e düşecek yani gayet iyi çalışır 250 olsa bile.
Ben şu anki sistemin tamamen sorunsuz çalışıyor. TDP 185 olmasına rağmen bir de 165'e düşecek yani gayet iyi çalışır 250 olsa bile.
Ekran kartı alınca 550W PSU alacağım kaliteli şimdilik bununla idare edeceğim.