Hocam bu attıklarınız 3 pin girişli yalnız benim kasamda ARGB girişi olmadığı için RGB to ARGB gibi bir dönüştürücü istiyorum bir tür dönüştürücü vardı sanırsam SATA kablosu ile güç alıyordu.

Anakartta ARGB header yoksa o ikinci linkteki urunu kullanamaz?

Hocam ikisini de kullanamıyorum 3 pinli ikisi de.

Anakartta ARGB header yoksa o ikinci linkteki urunu kullanamaz?

Benim anakartta da ARGB header yok. Kontrolcü PSU'dan gelen SATA kablosundan güç alıyor zaten. Kasanın arka tarafında monte edilip kullanılacak.

Hocam bu attıklarınız 3 pin girişli yalnız benim kasamda ARGB girişi olmadığı için RGB to ARGB gibi bir dönüştürücü istiyorum bir tür dönüştürücü vardı sanırsam SATA kablosu ile güç alıyordu.
O dediğiniz olayı ben de araştırıp MSI Global forumda konu açmıştım. Yönetici direkt anakartı yakarsın demişti uzak durun o yüzden. Sebebi de bizim anakarttaki RGB girişi 4 pin 12V. 3 pinli ARGB portu ise 5V. O yüzden anakartla hiç bağlantı yapmayıp tamamen PSU üzerinden güç alması lazım fan ve kontrolcünün.

Benim anakartta da ARGB header yok. Kontrolcü PSU'dan gelen SATA kablosundan güç alıyor zaten. Kasanın arka tarafında monte edilip kullanılacak.

O dediğiniz olayı ben de araştırıp MSI global forumda konu açmıştım. Yönetici direkt anakartı yakarsın demişti uzak durun o yüzden. Sebebi de bizim anakarttaki RGB girişi 4 pin 12v. 3 pinli ARGB portu ise 5v. O yüzden anakartla hiç bağlantı yapmayıp tamamen PSU üzerinden güç alması lazım fan ve kontrolcünün.

Hocam yani şu anda ben sadece ikincisini mi alacağım?

• Bu Ürün Anakartınızda 3 pin RGB olması durumunda çalışır. RGB Kit DEĞİLDİR!!!!
Bunu yazmis satan.

• Bu Ürün Anakartınızda 3 pin RGB olması durumunda çalışır. RGB Kit DEĞİLDİR!
Bunu yazmis satan.

Hocam o zaman ben kendi kullandığım kontrolcüyü atayım:

1719070754468.webp

Bu da aynı şekilde SATA'dan güç alıyor. Tek farkı PWM ve ARGB headerlar bir arada. Benim anakart H610 ve bende de ARGB portu yok. Ki kontrolcümde gözüktüğü üzere Aura Sync vs. desteklemesine rağmen. Fotoğrafta görünen kablo anakarttaki ARGB portuna giden başlık fakat bende olmadığı için kullanmıyorum. Direkt kasa üzerindeki reset tuşu üzerinden ışık kontrollerini sağlıyorum.

Hocam yani şu anda ben sadece ikincisini mi alacağım?
Hocam size net bir şey söylemeyeyim, benim kullandığıma benzer bir kontrolcü alın. Bir de kasa modeliniz neydi?

Reset baglantisiyla hazir modlari kullaniyorsun sen, anakart yazilimindan degisiklik yapamazsin o sekilde. İlk attigin linkteki urunde resrt baglantisi yok zaten.

Eki Görüntüle 58790

Bu da aynı şekilde SATA'dan güç alıyor. Tek farkı PWM ve ARGB headerlar bir arada. Benim anakart H610 ve bende de ARGB portu yok. Ki kontrolcümde gözüktüğü üzere Aura Sync vs. desteklemesine rağmen. Fotoğrafta görünen kablo anakarttaki ARGB portuna giden başlık fakat bende olmadığı için kullanmıyorum. Direkt kasa üzerindeki reset tuşu üzerinden ışık kontrollerini sağlıyorum.

Hocam size net bir şey söylemeyeyim, benim kullandığıma benzer bir kontrolcü alın. Bir de kasa modeliniz neydi?

Hocam kasam Corsair Carbide Spec Delta modeli.

Reset baglantisiyla hazir modlari kullaniyorsun sen, anakart yazilimindan degisiklik yapamazsin o sekilde. İlk attigin linkteki urunde resrt baglantisi yok zaten.

Hocam bu arada ben kasamdan nedense RGB LED'lerimi de kontrol edemiyorum şu anda kapalılar sanırsam RGB'ler PSU'ya direkt bağlı ondan mıdır RGB soketine taksam çalışırlar mı?

Eki Görüntüle 58790

Hocam tekrardan selam görselini attığınız bu ürünü almayı düşünüyorum bulabilirsem çünkü şu anda kasamın RGB'leri de yanmıyor sanırsam dönüştürücüm bozuk bunun ARGB portuna takılması gerektiğini söylemişsiniz takmadan normalde çalışmıyor diye biliyorum ancak siz nasıl çalıştırdınız?

Son düzenleme:
Hocam tekrardan selam görselini attığınız bu ürünü almayı düşünüyorum bulabilirsem çünkü şu anda kasamın RGB'leri de yanmıyor sanırsam dönüştürücüm bozuk bunun ARGB portuna takılması gerektiğini söylemişsiniz takmadan normalde çalışmıyor diye biliyorum ancak siz nasıl çalıştırdınız?

Hocam size net bir öneride bulunamayacağım çünkü yaşadığınız sorunu tam olarak bilmiyorum. Kendi yaptığımı anlatayım. BitFenix Enzo Mesh kasam var. Kasanın kendi kontrolcüsü var size attığım gibi. 2 adet ARGB çoklayıcı aldım (linkini attığım coolmoon markalı). Bir tane de Alfais 4303 PWM çoklayıcı aldım. Hepsini kontrolcüye bağladığımda 8 fan için hem ARGB hem de güç bağlantısını sağlamış oldum. Kontrolcüm de SATA kablosu ile PSU'ya bağlı. Bu şekilde hepsini çalıştırdım. Referans olur inşallah size.