2024 2 tane farklı sınav sonucu baktım aralarında sadece 0.25 ayt mat neti var 2k sıralama farkı var.

Ne yaptıysam kendimi 10k yapacak potansiyelde bir insan olarak görmüyorum.Sosyal çevremde hep beni dibe sokuyorlar zaten dersler konusunda böyle çıkmazda gibiyim çok istiyorum tamam diyorum masaya oturduğumda ben acaba imkansız bir hayal mi kuruyorum diyorum.

Çoğu üniversiteye girebilecek bir sıralama yapabilirsiniz fakat ilk 5000 kişide biraz fark yaratacaktır. Diğer yandan, TYT ve AYT saçmalığıyla uğraşmayıp yurt dışında da okuyabilirsiniz. Hem de daha kaliteli bir üniversiteye gitmiş olursunuz. Yurt dışında ortalama seviyede olan bir üniversite bile Türk üniversitelerinin hepsinden çok daha iyi.

Bilgisayar mühendisliği.

Çoğu üniversiteye girebilecek bir sıralama yapabilirsiniz fakat ilk 5000 kişide biraz fark yaratacaktır. Diğer yandan, TYT ve AYT saçmalığıyla uğraşmayıp yurt dışında da okuyabilirsiniz. Hem de daha kaliteli bir üniversiteye gitmiş olursunuz. Yurt dışında ortalama seviyede olan bir üniversite bile Türk üniversitelerinin hepsinden çok daha iyi.
Yurt dışında okutabilecek maddiyatimiz yok, belki %50 özelde, onu da istemiyorum çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı dil bilginiz varsa yurt dışına da bakabilirsiniz. Bilgisayar Mühendisliği için birçok üniversite var. Lise diploması da giriş için yeterli oluyor. Şu an tam başvuru zamanı. Mayısa kadar da sonuçları çıkar. İyi bir sonuç gelmezse de şansınızı AYT ile denersiniz.

Yurt dışında okutabilecek maddiyatimiz yok. Belki %50 özelde, onu da istemiyorum çok.
İyi bir üniversite istiyorsanız muhtemelen Ankara’da veya İstanbul’da olacak. İstanbul gibi bir şehirde okumak da benzer masraflarda oluyor aslında. Avrupa ülkeleri çok pahalı değil. Bir düşünmenizi öneririm.