Detaylar
Kim cevapladı?Duruma bağlı değişiyor, Varsayalım ki ilk 10k'nın hepsi fulledi, kendisi fulleyemedi. Nasıl girecek ? Yapılırdan ziyade yapılabilir denmeli, kesin bir şey diyemeyiz.Geçen sene hem TYT hem AYT Full çekse 154. oluyormuş zaten nasıl ilk 100 gelecek.
Hydrogen
Uzman
2024 2 tane farklı sınav sonucu baktım aralarında sadece 0.25 AYT mat neti var 2K sıralama farkı var.
Belli sıralamalarda gebinellikle her sene yığılma oluyor bu yüzden çok basit netler veya OBP farkları çok fazla etki edebiliyor.
Bronzen
Başarılı
Ne yaptıysam kendimi 10k yapacak potansiyelde bir insan olarak görmüyorum.Sosyal çevremde hep beni dibe sokuyorlar zaten dersler konusunda böyle çıkmazda gibiyim çok istiyorum tamam diyorum masaya oturduğumda ben acaba imkansız bir hayal mi kuruyorum diyorum.
Claude Oolpiks
Uzman
Hangi bölümü istiyorsun?Ne yaptıysam kendimi 10k yapacak potansiyelde bir insan olarak görmüyorum.Sosyal çevremde hep beni dibe sokuyorlar zaten dersler konusunda böyle çıkmazda gibiyim çok istiyorum tamam diyorum masaya oturduğumda ben acaba imkansız bir hayal mi kuruyorum diyorum.
- Makaleler
- 1
Çoğu üniversiteye girebilecek bir sıralama yapabilirsiniz fakat ilk 5000 kişide biraz fark yaratacaktır. Diğer yandan, TYT ve AYT saçmalığıyla uğraşmayıp yurt dışında da okuyabilirsiniz. Hem de daha kaliteli bir üniversiteye gitmiş olursunuz. Yurt dışında ortalama seviyede olan bir üniversite bile Türk üniversitelerinin hepsinden çok daha iyi.
Bronzen
Başarılı
Bilgisayar mühendisliği.
Yurt dışında okutabilecek maddiyatimiz yok, belki %50 özelde, onu da istemiyorum çok.Çoğu üniversiteye girebilecek bir sıralama yapabilirsiniz fakat ilk 5000 kişide biraz fark yaratacaktır. Diğer yandan, TYT ve AYT saçmalığıyla uğraşmayıp yurt dışında da okuyabilirsiniz. Hem de daha kaliteli bir üniversiteye gitmiş olursunuz. Yurt dışında ortalama seviyede olan bir üniversite bile Türk üniversitelerinin hepsinden çok daha iyi.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Yabancı dil bilginiz varsa yurt dışına da bakabilirsiniz. Bilgisayar Mühendisliği için birçok üniversite var. Lise diploması da giriş için yeterli oluyor. Şu an tam başvuru zamanı. Mayısa kadar da sonuçları çıkar. İyi bir sonuç gelmezse de şansınızı AYT ile denersiniz.
İyi bir üniversite istiyorsanız muhtemelen Ankara’da veya İstanbul’da olacak. İstanbul gibi bir şehirde okumak da benzer masraflarda oluyor aslında. Avrupa ülkeleri çok pahalı değil. Bir düşünmenizi öneririm.Yurt dışında okutabilecek maddiyatimiz yok. Belki %50 özelde, onu da istemiyorum çok.
7 ayda çok rahat kazanırsın. Şu an netin ne olursa olsun.Bilgisayar mühendisliği.
Yurt dışında okutabilecek maddiyatimiz yok, belki %50 özelde, onu da istemiyorum çok.
- Makaleler
- 1
Evet, lisede ufak bir temeli varsa her şeyi halledebilir. İlk 1000’i hedeflemediği sürece rahatlıkla bir yere gidebilir.7 ayda çok rahat kazanırsın. Şu an netin ne olursa olsun.
Yeni konular
-
-
-
Ev ve Yaşam Homend Alex Laser 1291H robot süpürge 10.999 TL!
- Fırsat Ekibi
-
-
-