Yabancı dil bilginiz varsa yurt dışına da bakabilirsiniz. Bilgisayar Mühendisliği için birçok üniversite var. Lise diploması da giriş için yeterli oluyor. Şu an tam başvuru zamanı. Mayısa kadar da sonuçları çıkar. İyi bir sonuç gelmezse de şansınızı AYT ile denersiniz.

İyi bir üniversite istiyorsanız muhtemelen Ankara’da veya İstanbul’da olacak. İstanbul gibi bir şehirde okumak da benzer masraflarda oluyor aslında. Avrupa ülkeleri çok pahalı değil. Bir düşünmenizi öneririm.
İstanbul'da yaşıyorum ve istediğim üniversite evime çok uzak değil.

Sayısalda onu yapmak için 110-115 arası TYT ve 70+AYT ihtiyacın var.
EA'da matematik yapsan zaten gelir, sözeli konuşmuyorum bile.
Sınavın zor olması bir avantaj mıdır?

Sınavın zor olması bir avantaj mıdır?
@SF26 dediği gibi yığılma olmayıp adam akıllı bir sıralama için önemli fakat biraz da iyi olduğun derslere göre değişiyor. Mesela biz bu sene çocukluk arkadaşımla girdik, onun matematiği çok üst düzeydi ama Türkçesi kötüydü. Benim genel olarak hepsi iyiydi ama sayısalım onun kadar iyi değildi. Bu sene matematik zor olmasıyla öne geçti çünkü Türkçe yapıp matematik az buçuk yapanlar Türkçeyi yine yaptı ama matematikte geri düştüler. Biz yine benim gibi olan başka bir arkadaşla 13k'ya girdik. O matematik ile çok ağır fark attı ve 4k'ya girdi, TYT'si 25k bu arada. Ea'da bile sadece matematikle 13k yaptı.

Ne yaptıysam kendimi 10k yapacak potansiyelde bir insan olarak görmüyorum.Sosyal çevremde hep beni dibe sokuyorlar zaten dersler konusunda böyle çıkmazda gibiyim çok istiyorum tamam diyorum masaya oturduğumda ben acaba imkansız bir hayal mi kuruyorum diyorum.
Sadece sürece güvenip devam etmen lazım, her şey devamlılıkla alakalı.