MSI'dan uzak dur yeter.
4070TI'da seni bayağı götürür zaten, sorun yaşamazsın. Madem render, edit vs. uğraşmıyorsun, AMD'de alabilirsin diye düşünüyorum. Şahsen ben öyle yapacağım inşallah.
RAM işini
@Recep Baltaş daha iyi bilir, hocamızın bayağı bilgisi, fikri var o konularda.
Şöyle söyleyeyim, benim sistemim i7-7700K-1660 Super, DDR4-2400 MHz (2*8) 16 GB RAM var, sanal belleği kapatıyordum ben, SSD'nin ömrünü yemesin diye. Valorant, Discord açıkken ya Valorant atıyordu, ya Discord. Keza ETS2 oynarken de genelde ETS2 atıyordu oyundan. Olay Görüntüleyicisi'nde de bellek bitti, sanal bellek açın diyordu. 32 GB RAM varken sorun yaşamıyordum ama işte RAM sorunumu okumuşsundur, 16'ya düşmek zorunda kaldım. 32 günümüz için yeterli yalan değil ama böyle bir sistem alıyorsun, o kadar para döküyorsun neden 64 olmasın ki? Ya da 2*16 değil, 4*16 alabilirsin de.
EXPO destekli RAM olması önemli, diğer konuda bundan bahsetmiştim. GSKILL Trident de çok sağlam RAM'lerdir.
OC yapmayacaksan, X anakart almanın hiçbir anlamı yok. B anakartlarla da çıtırdan OC yapılabiliyor. EXPO açar, geçersin. O işlemciye de zaten OC yapıp, fanteziye girmeye gerek yok bence.