VENGEANCE ANGEL
Üstün
MSI'dan uzak dur yeter.Ekran kartı ve ssd mevcut bende kusura bakmayın belirtmeyi unuttum.
Ekran kartı Asus tuf 4070 Ti kullanıyorum. 5080 Süper çıkınca değişecek veya 6000 serisi çıkınca 6090 veya 6080 dan birisi ile değişecek. Kısacası duruma göre bakacam. Şuan 4070 ti kullanmaya devam edecem yani
Ssd olarak elimde Samsung 980 PRO 1 TB var.
Parçaları beğenmenize sevindim. Tam da aklımdaki soru işaretine değindiniz. Ben de aslında 32 ram alasım gelmiyor. Çünkü şuan zaten 32 ram kullanıyorum. Tekrardan 32 alacağıma 64 almak mantıklı gibi. Lakin konu açtığım zaman kimse 64 önermiyor. Gereksiz diyorlar. Ben render edit işleriyle falan uğraşmıyorum. Dümdüz oyuncuyum. 32 GB RAM sizce 5 sene falan daha götürmez mi ? Eğer götürmeyecekse bu ram'in 64 olanını alıp geçeyim.
Fakat şunu da belirtmem lazım. Seçmiş olduğum Asus rog b850 anakartın QVL listesinde bu ram'in 32 GB olanı var , lakin 64 olanı yok maalesef. Bu anaların x870E-E olan modelinde 64 GB RAM listede var.
Bir önceki konuyu hatırlarsanız eğer QVL listesi önemli dediniz. Eğer 64 ram alacaksam anakartı da x870E-E yapmam gerekiyor. İki anakart arasında da 5 bin lira fiyat farkı var.
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın hocam![]()
4070TI'da seni bayağı götürür zaten, sorun yaşamazsın. Madem render, edit vs. uğraşmıyorsun, AMD'de alabilirsin diye düşünüyorum. Şahsen ben öyle yapacağım inşallah.
RAM işini @Recep Baltaş daha iyi bilir, hocamızın bayağı bilgisi, fikri var o konularda.
Şöyle söyleyeyim, benim sistemim i7-7700K-1660 Super, DDR4-2400 MHz (2*8) 16 GB RAM var, sanal belleği kapatıyordum ben, SSD'nin ömrünü yemesin diye. Valorant, Discord açıkken ya Valorant atıyordu, ya Discord. Keza ETS2 oynarken de genelde ETS2 atıyordu oyundan. Olay Görüntüleyicisi'nde de bellek bitti, sanal bellek açın diyordu. 32 GB RAM varken sorun yaşamıyordum ama işte RAM sorunumu okumuşsundur, 16'ya düşmek zorunda kaldım. 32 günümüz için yeterli yalan değil ama böyle bir sistem alıyorsun, o kadar para döküyorsun neden 64 olmasın ki? Ya da 2*16 değil, 4*16 alabilirsin de.
EXPO destekli RAM olması önemli, diğer konuda bundan bahsetmiştim. GSKILL Trident de çok sağlam RAM'lerdir.
OC yapmayacaksan, X anakart almanın hiçbir anlamı yok. B anakartlarla da çıtırdan OC yapılabiliyor. EXPO açar, geçersin. O işlemciye de zaten OC yapıp, fanteziye girmeye gerek yok bence.
MSI konusunda şahsen sıkıntım bitmiyor zaten, teknik serviste çalışırken de hep MSI anakartları gelirdi saçma sapan arızalar, mavi ekranlar, hele bir tanesi gelmişti Z570 çipsetli tam modelini hatırlamıyorum, meğersem LAN kartı kronik sorunluymuş, kendi kendine arıza veriyormuş falan... Laptopları da ayrı bir dert. Kısacası, MSI'dan uzak dur. Üstüne basa basa söylüyorum. @Recep Baltaş'ın Sapphire nefreti, benim de MSI nefretim.