Bütçe
90.000 TL
Teşekkür ederim Allah razı olsun hocam valla öyle hocam ya bende hiç bilmiyorum ki neden öyle oldu ya hem de Instagram'da oldu bildiğiniz sanki 10 yıllık telefon gibi dondu telefon anca telefonu kapatıp açtım düzeldi Xiaomi 15 rezilliği işte vasat Xiaomi'nin yazılım arayüzü.

Bir de en sinir olduğum nokta Instagram'da takılırken oldu hem de :( bir daha da tövbe ettim Xiaomi'ye zaten direkt sattım şu an Samsung telefon bakıyorum.
Samsung S serisinde Instagram guzel calisiyor optimizasyon konusunda. Kalite cok az dusuyor fotograf ve video yuklerken.

Son düzenleme:
@PC Uzmanı, Snapdragon biraz daha guclu ve daha dengeli cunku. 1200 dolarlik telefonda elindeki en iyi islemciyi kullaniyor.

Samsung S serisinde Instagram guzel calisiyor optimizasyon konusunda. Kalite cok az dusuyor fotograf ve video yuklerken.
Hala iPhone kalitesinde degil ya. Cunku direkt kamera uzerinden cekim yapamiyorlar.

@PC Uzmanı, Snapdragon biraz daha guclu ve daha dengeli cunku. 1200 dolarlik telefonda elindeki en iyi islemciyi kullaniyor.

Hala iPhone kalitesinde degil ya. Cunku direkt kamera uzerinden cekim yapamiyorlar.
Anladım hocam Aklımı tek çelen şey exynos 2600 ün acayip hızlı olması :( bana zaten hız gerekiyor ama exynos olduğu için 2-3 yıl sonra yavaşlar mı gibi bir düşüncedeyim acaba 2-3 yıl sonra s25 ultra mı daha az kasacak s26+ mı

Anladım hocam Aklımı tek çelen şey exynos 2600 ün acayip hızlı olması :( bana zaten hız gerekiyor ama exynos olduğu için 2-3 yıl sonra yavaşlar mı gibi bir düşüncedeyim acaba 2-3 yıl sonra s25 ultra mı daha az kasacak s26+ mı

İkisi de kasmayacak. @Violett S24 kullaniyor. Kasma gibi bir sikayet duymadim. Peder A54 kullaniyor 3 yildir. Onda da kasma yok. Eger Exynos'un kasmasindan endiseleniyorsan o konuda sorun yok. Kasmaz. Kasan Exynos'lar 7870 gibi islemcilere sahipti.

@PC Uzmanı, Samsung'un son donemde yayinladigi berbat guncellemeler devam etmezse kasmaz. Ben S20 FE de S21 de S23 de kullandim, simdi de S24 kullaniyorum. Kac tane One UI surumu gordum. Bildirim panelinde nadiren kasma hepsinde vardi. Yani boyle sacma hatalar olabiliyor. Bu senaryoda suclu Exynos degil.

Ayrica amiral segmentten bahsediyoruz. 2600 dediginiz en guclu guncel 5 yongadan birisi. Kasma imkani yok.

@PC Uzmanı, Samsung'un son donemde yayinladigi berbat guncellemeler devam etmezse kasmaz. Ben S20 FE de S21 de S23 de kullandim, simdi de S24 kullaniyorum. Kac tane One UI surumu gordum. Bildirim panelinde nadiren kasma hepsinde vardi. Yani boyle sacma hatalar olabiliyor. Bu senaryoda suclu Exynos degil.

Ayrica amiral segmentten bahsediyoruz. 2600 dediginiz en guclu guncel 5 yongadan birisi. Kasma imkani yok.
Anladım hocam teşekkür ederim 🙂

@Violett @Simon İkisi de aynı para sonuçta ama işte demek ki var bir şey ki S26 Ultra'da Exynos işlemcisini kullanmadı yani adamlar Ultra serisinde hep Snapdragon kullanıyor demek ki en iyisi Snapdragon ki adamlar en uzun ömürlü olarak onu düşünüyor. Her ne kadar dünyanın ilk 2nm işlemcisi bile olsa verimli pil cart curt derken insan soruyor neden ultrada kullanılmadı.
Ben bu mantıkla S25 ultrada karar kıldım doğru mudur? İyi yapmışım dedirtir mi bu kararım.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ederim 🙂

@Violett @Simon İkisi de aynı para sonuçta ama işte demek ki var bir şey ki S26 Ultra'da Exynos işlemcisini kullanmadı yani adamlar Ultra serisinde hep Snapdragon kullanıyor demek ki en iyisi Snapdragon ki adamlar en uzun ömürlü olarak onu düşünüyor. Her ne kadar dünyanın ilk 2nm işlemcisi bile olsa verimli pil cart curt derken insan soruyor neden ultrada kullanılmadı.
Ben bu mantıkla S25 ultrada karar kıldım doğru mudur? İyi yapmışım dedirtir mi bu kararım.
Bence dogru karar. Kamera olarak zoom performansi ve sensor daha iyi Ultra'da. Panel keza daha iyi. Tek sorun 5000 mAh batarya. Ultra cihaz icin dusuk gibi.

@PC Uzmanı, Exynos, Samsung'un guc gosterisi yaptigi ve kendinin kimseye muhtac olmadigini gosterdigi bir yonga aslinda.

Dunyada 2nm gibi degerlere inebilen sadece TSMC, Samsung ve Intel var. Bu acidan Samsung kendi dokumhanesini pazarlamak zorunda rekabet edebilmek icin. Hatta Exynos 2600 ve 2nm sureci Samsung'un "Dream Chip" dedigi bir evreye isaret ediyordu. Yani Exynos gercekten onemli Samsung icin. Hatta oyle ki, 2nm surecine daha 3nm oturmadan gecmeye calisildi. Ve 4nm kadar facia olmadi GAA transistor mimarisi sayesinde.

Qualcomm tekel olmanin hissiyatiyla bazen ciddi fiyat artisi yapiyor veya malum cip krizi doneminde tum dunyanin TSMC'ye bagliligini bir kez daha gormustuk. Samsung demek istiyor ki, bakin ben de yapabiliyorum. Bunlar tekel degil. Yoksa amaci zaten en iyi yongayi sunmak degil. Guc gosterisi yapmak.

@PC Uzmanı, Exynos, Samsung'un guc gosterisi yaptigi ve kendinin kimseye muhtac olmadigini gosterdigi bir yonga aslinda.

Dunyada 2nm gibi degerlere inebilen sadece TSMC, Samsung ve Intel var. Bu acidan Samsung kendi dokumhanesini pazarlamak zorunda rekabet edebilmek icin. Hatta Exynos 2600 ve 2nm sureci Samsung'un "dream chip" dedigi bir evreye isaret ediyordu. Yani Exynos gercekten onemli Samsung icin. Hatta oyle ki, 2nm surecine daha 3nm oturmadan gecmeye calisildi. Ve 4nm kadar facia olmadi gaa transistor mimarisi sayesinde.

Qualcomm tekel olmanin hissiyatiyla bazen ciddi fiyat artisi yapiyor veya malum cip krizi doneminde tum dunyanin TSMC'ye bagliligini bir kez daha gormustuk. Samsung demek istiyor ki, bakin ben de yapabiliyorum. Bunlar tekel degil. Yoksa amacı zaten en iyi yongayi sunmak degil. Guc gosterisi yapmak.

Aynen öyle hocam Exynos 2600 iyi bir işlemci ama Snapdragon 8 Elite'den daha mı iyi o mesela önemli :D belki daha iyidir ama şu mesele içimde hep kalacak ya acaba S25 Ultra alsaydım Snapdragon 8 Elite ile birde Samsung markasını deneseydim acaba o işlemci mi (snapdragon 8 elite mi) kronik sorunlu da benim Xiaomi 15 dondu kaldı telefonu kapatıp açmadan düzelmedi diye aklımda hep kalacak S26+ alırsam.