lombardo

Çalışkan
Anakart: X870 tomahawk
İşlemci : 9800X3D
Ekran kartı: RTX 5080 Palit gamerock
Ram : Trident 2x16 6000Mhz
SSD: Kingston renegade 2 TB
Güç kaynağı: MSI 850w

Sorunum şu şekilde: GTA 5'te daha çok yaşıyorum oyunda anlık donma kasılma oluyor. Bazen fare hareketlerim takılarak hareket ediyor. Akışkanlık hissedemiyorum. BIOS update yapıldı. Güç kaynağı sorunlu mu diye kontrol ettim 12V 5v ve 3v'u çok minimal kayıp ile veriyor. Bu testi CPU ve GPU'yu tam yükte aynı anda çalıştırarak yaptım. Kasa, güç kaynağı ve SSD aynı şekilde. 14700kf, b650m project zero, XPG Trident RAM ve 4070 Ti ile de aynı soruna maruz kaldım. Güncel Windows sürümü ve driverlar ile testimi yaptım her defasında. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece GTA5'te mi oluyor? Diğer oyunlarda çok nadir mi oluyor? Bende de GTA5 hikaye modunda takılıyor arada oyunun optimizasyonu sorunlu. 5000 serisinde de problemler çıkmıştı, yeterince test edilmediği gibi iddialar söylendi.

Sadece GTA5'te mi oluyor? Diğer oyunlarda çok nadir mi oluyor? Bende de GTA5 hikaye modunda takılıyor arada oyunun optimizasyonu sorunlu. 5000 serisinde de problemler çıkmıştı, yeterince test edilmediği gibi iddialar söylendi.
Diğer oyunlarda da çok akıcı değil küçük küçük takılmalar daha fazla evet hikaye modunda daha çok yapıyor. Farklı bir prize takmadım yapabilir mi acaba odanın elektriği dalgalanma yapıyor olabilir mi çünkü 4070ti süper de aynı sorunu verdi

Diğer oyunlarda da çok akıcı değil küçük küçük takılmalar daha fazla evet hikaye modunda daha çok yapıyor. Farklı bir prize takmadım yapabilir mi acaba odanın elektriği dalgalanma yapıyor olabilir mi çünkü 4070ti süper de aynı sorunu verdi
Buradan bakınca pek bir sorun yok gibi duruyor çünkü hangi oyunlarda ve ne şekilde yaşadığınızı bilmiyoruz, ayrıca yaşanan sorun esnasındaki kaynak değerleri gibi şeyleri de göremiyoruz. Farklı prizden olma ihtimali çok düşük, ama yine de bir deneyin. Temiz kurulum mu yaptınız? Bende SSD sorunu vardı bir anda donuyordu oyunlar ama bu probleme benzemiyor. Küçük küçük takılma dediğiniz harita yüklenirken olan takılmalar da olabilir, shaderları yüklerken oluşan takılma da olabilir. Fortnite oynarken her atlayışta FPS yerlere iner mesela ve donar.

Normalde bu tür problemlerde genellikle suçlu SSD çıkıyor. Fakat SSD tarafından yediğiniz drop 1-2 saniye sürmesi lazım.
%1, %0.1 fps değerleriniz nedir ?

Anakart: X870 Tomahawk.
İşlemci: 9800X3D.
Ekran kartı: RTX 5080 Palit GameRock.
RAM: Trident 2x16 6000MHz.
SSD: Kingston Renegade 2 TB.
Güç kaynağı: MSI 850W.

Sorunum şu şekilde: GTA 5'te daha çok yaşıyorum oyunda anlık donma kasılma oluyor. Bazen fare hareketlerim takılarak hareket ediyor. Akışkanlık hissedemiyorum. BIOS Update yapıldı. Güç kaynağı sorunlu mu diye kontrol ettim 12v 5V ve 3V'u çok minimal kayıp ile veriyor. Bu testi CPU ve GPU'yu tam yükte aynı anda çalıştırarak yaptım. Kasa, güç kaynağı ve SSD aynı şekilde. 14700kf, B650M project Zero, XPG Trident RAM ve 4070 Ti ile de aynı soruna maruz kaldım. Güncel Windows sürümü ve driverlar ile testimi yaptım her defasında. Sizce sorun nedir?

Keşke RAM'leri de Crucial veya Kingston taksaydın.

Buradan bakınca pek bir sorun yok gibi duruyor çünkü hangi oyunlarda ve ne şekilde yaşadığınızı bilmiyoruz, ayrıca yaşanan sorun esnasındaki kaynak değerleri gibi şeyleri de göremiyoruz. Farklı prizden olma ihtimali çok düşük, ama yine de bir deneyin. Temiz kurulum mu yaptınız? Bende SSD sorunu vardı bir anda donuyordu oyunlar ama bu probleme benzemiyor. Küçük küçük takılma dediğiniz harita yüklenirken olan takılmalar da olabilir, shaderları yüklerken oluşan takılma da olabilir. Fortnite oynarken her atlayışta FPS yerlere iner mesela ve donar.
180 FPS sen birden 80 e 30 cakılıyor duvara toplamış gibi bakıyorum gpu yine aynı w değerinde çalışıyor. Samsung'un 980 i bir ara öyle yapıyordu ama sistem falan donuyordu onda valla bıktım artık hazır sistem alıp geçicem çözülmezse

180 FPS sen birden 80 e 30 cakılıyor duvara toplamış gibi bakıyorum gpu yine aynı w değerinde çalışıyor. Samsung'un 980 i bir ara öyle yapıyordu ama sistem falan donuyordu onda valla bıktım artık hazır sistem alıp geçicem çözülmezse
Mavi ekran yemiyorsanız bir sıkıntı yok gibi, değerler de normalse hiçbir şey diyemeyiz buradan. İstatistiklere bakmak için kullandığınız uygulamalar da düşürebiliyor örneğin Afterburner'da bir ayar vardı ekliyorum videoyu.

Keşke RAM'leri de Crucial veya Kingston taksaydın.

Normalde bu tür problemlerde genellikle suçlu SSD çıkıyor. Fakat SSD tarafından yediğiniz drop 1-2 saniye sürmesi lazım.
%1, %0.1 fps değerleriniz nedir ?
180 FPS de %1 de 125fps
Binde kaç bilmiyorum.
İki SSD var ikisinde de yapıyor ben bu oyunu zamanında HDD oynadım eve geçince bir de onda deneyeyim