aranjoremir
Uzman
Artık önümüzdeki ay göreceğiz RAM'lerin stabilitesini onu da bu konuda iletirim topladıktan sonra. Yardımlarınız için minnettarım. Herkese çok teşekkür ediyorum.
Hocam önerdiğiniz anakartta ARGB portu var mı acaba? Ben baktığımda göremedim.
Güncel Gigabyte anakartlar nasıllar? X870 için bütçeyi 15 Bin'e yükseltebilirim. Öneriniz Gigabyte mı olur bu skalada?
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
Edit: 9950X ya da X3D gibi modeller alacak olsam ben future proofing yerine biraz daha VRM odaklı bakarım. B650M Tomahawk her ne kadar konuda paylaşılan B850'ler gibi PCI-e5.0 ya da çok yüksek frekans desteklerine sahip olmasa da çok tatlı güç yollarına ve komponent kalitesine sahip.
14 fazlı güç beslemesi artı daha iyi ses kartı ile gelir. Bağlanılabilirlik özellikleri de gayet yeterli. Benim önerim "bu fiyat bandında bu işlemcinin altına konulacak en iyi mobo nedir?" sorunun cevabı. Yoksa para çıkarsa 5 daha koyup X870 serisine gitmek de bir seçenek.
Sadece ekran kartını çok geciktirme, VRAM işi iyice kızışıyor. Super'leri bekleyenler beklediği ile kalacak, MSRP fiyatına ya da yakınına termalleri iyi bir 5070 Ti bulup yapıştırırdım.
Hocam önerdiğiniz anakartta ARGB portu var mı acaba? Ben baktığımda göremedim.
Bütçe çıkarsa:
Çıkmazsa:
Güncel Gigabyte anakartlar nasıllar? X870 için bütçeyi 15 Bin'e yükseltebilirim. Öneriniz Gigabyte mı olur bu skalada?
Son düzenleme: