@Ayhan Dönmez abi tekrar hoş geldin.

Abi, cumartesi gecesi 6200 MHz ve CL26 için 1.60 v ile yaptığımız ayarlardan sonra 3 saat RTP ve 3 saat VT3 testlerinden başarı ile geçti RAM'ler. Ama ertesi gün cold boot sorunu yaşadım, ayarlarımı sıfırladı. İsteğim de gitti, sana demiştim silerim tüm ayarları diye :)
Yine senin bana verdiğin bir önceki ayarlara geri döndüm. Şu an için herhangi bir sorunum yok bu ayarlarda.

1783621770555.webp

Zaten 9800X3D işlemcim olduğu için günlük kullanımda çok voltaj verme gereksinimim yok.
Bu arada, 2x60mm soğutma çok fazla kasada titreşim yaptığı için kendim 3x40 mmlik bir soğutma yaptım. Şu an soğutmayla ile ilgili sorunum da yok.

Abi, şu anki ayarlarıma istinaden, voltaj ile fazla oynamadan, tRFC-tRFC2-tRFCSB ve tREFI'de bir ufak dokunuş yapsak nasıl olur?

Gerek yok dersen, eyvallah derim. Biliyorsun, senin fikrin önemli benim için.

@Ayhan Dönmez abi tekrar hoş geldin.

Abi, cumartesi gecesi 6200 MHz ve CL26 için 1.60 v ile yaptığımız ayarlardan sonra 3 saat RTP ve 3 saat VT3 testlerinden başarı ile geçti RAM'ler. Ama ertesi gün cold boot sorunu yaşadım, ayarlarımı sıfırladı. İsteğim de gitti, sana demiştim silerim tüm ayarları diye :)
Yine senin bana verdiğin bir önceki ayarlara geri döndüm. Şu an için herhangi bir sorunum yok bu ayarlarda.

Eki Görüntüle 264399

Zaten 9800X3D işlemcim olduğu için günlük kullanımda çok voltaj verme gereksinimim yok.
Bu arada, 2x60mm soğutma çok fazla kasada titreşim yaptığı için kendim 3x40 mmlik bir soğutma yaptım. Şu an soğutmayla ile ilgili sorunum da yok.

Abi, şu anki ayarlarıma istinaden, voltaj ile fazla oynamadan, tRFC-tRFC2-tRFCSB ve tREFI'de bir ufak dokunuş yapsak nasıl olur?

Gerek yok dersen, eyvallah derim. Biliyorsun, senin fikrin önemli benim için.

tRFC 120 ns ve tREFI 65.535 kullan. 1.5V 6000 CL26-36-36 sende açar, üzeri 9800X3D için gerekli değil. Profili ileteyim, uygula.

@ahmetmelihalemdar Böyle bir dene, Mixed ve Normal algoritmaya uygundur. Keyfine kalmış, ikisi de iş yapar.

1783622433809.webp

tRFC 120 ns ve trefı 65.535 kullan. 1.5v 6000 CL26-36-36 sende açar, üzeri 9800X3D için gerekli değil. Profili ileteyim, uygula.

@ahmetmelihalemdar böyle bir dene, mixed ve normal algoritmaya uygundur. Keyfine kalmış, ikisi de iş yapar.

Eki Görüntüle 264403

Mixed ile normalin farkı ne abi?
Geçen amcanın bir videosunda şöyle bir şey duydum diye hatırlıyorum. AMD EXPO ayarlarda mixed sorun çıkarıyor, normale çekince düzeliyor diye bir şey demişti.

Mixed ile normalin farkı ne abi?
Geçen amcanın bir videosunda şöyle bir şey duydum diye hatırlıyorum. AMD EXPO ayarlarda mixed sorun çıkarıyor, normale çekince düzeliyor diye bir şey demişti.

Diğerleri sorun çıkartıyor, Hynix'te sorun yok denebilir. Elle ayarlaman lazım. Anakartın tayin ettiği tRFC1, tRFC2 ve tRFCsb değerleri yüzünden Micron ve Samsung revizyonlarında boot sorunları var. 6000 CL36-48-48 kitler özelinde.