yweld

Üstün
Makaleler
3
Turistik vize almak kolay mı acaba? Hiç vize almayanlar için süreçte bayağı uzunmuş. ABD çok merak ettiğim bir ülke açıkçası. Şehir planlaması ya da şöyle izah edeyim alçak evlerin ve yeşil alanların bulunduğu mahalleler çok hoşuma gidiyor. Gün batımında gökyüzünün turuncuya dönüşmesi gerçekten muazzam oluyor. Türkiye'de daha önce turuncu hoş bir gün batımına fazla şahit olamadım. Coğrafı konumdan kaynaklı sanırım. Umarım ben de bir gün gidebilirim. Tek merak ettiğim nokta hayalimdeki gibi bir ülke mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sigortalı bir işte çalışıyor musun? Birikmiş nakit paran var mı? Evin araban var mı? Sponsorun var mı? Orada tanıdığın var mı? İngilizce konuşuyor musun?

Eskiden daha kolaydı ama ülke mülteci kampına döndüğünden beri zorlaştı. İlk vize alanlar için kısa sürede randevu veriliyor. Abartılan rakamlara takılmayın. Ret yerseniz ancak ikinci başvuruda süre uzuyor da uzuyor.

Bazı konulardan hayalindeki gibi bir ülke. Bahsettiğin görüntüyü ben Teksas'ta yakalamıştım.

Teksas.webp

Sigortalı bir işte çalışıyor musun? Birikmiş nakit paran var mı? Evin araban var mı? Sponsorun var mı? Orada tanıdığın var mı? İngilizce konuşuyor musun?
  • Sigortalı bir işte uzun süredir çalışıyor olmak önemli bir kriter.
  • Nakit para sormuyor ABD. En azından şimdiye kadar sorduğunu duymadım.
  • Ev ve araba da sorduğunu duymadım.
  • Sponsor varsa ve mektup yollarsa faydası olabilir.
  • Tanıdık olması işleri daha kötü yapabilir belki, emin değilim.
  • İngilizce bilmek faydalı zira vize görüşmesi eğer biliyorsanız doğrudan İngilizce oluyor.

Hayalindeki ülke tanımını bilmiyorum ama az çok tahmin edebiliyorum, burada olduğundan daha mutlu olursun yalan yok.
Gün batımlari nereden izleyeceğini bilirsen buradan da güzel ayrıca, orayı görmedim bilmiyorum.

• İngilizce bilmek faydalı zira vize görüşmesi eğer biliyorsanız doğrudan İngilizce oluyor.
Nakit para, kişinin kendini orada idame ettirebileceği ve aç kalmayacağını garanti eden şey. Ev ve araba, kişinin kaçmayacağına ve ülkesine döneceğine dair bir garanti kriter diye biliyorum. Tanıdık olmasını da davet ve kalacak yer vs. açısından söyledim. Benim daha yeni halam kuzenimin yanına gitti de o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vize alma olayı çok zorlaşmış diye duyuyorum ABD ile ilgili bir bilgim yok ama daha önceden pek çok ülkeden vize almış tanıdıklarım bile bu aralar ret yiyor. Denemek lazım belli olmaz.

Ben de gitmeyi çok isteyenlerdenim. Fakat gidenler geri dönmediği için vize almak eskiye nazaran çok zorlaştı. F1 yani öğrenci vizesi bile vermediler. Özellikle benim gibi genç yaştaysanız vermiyorlar. Taşınmaz mal varlığınız vs. varsa bir tık avantaj sağlıyor ama o da bir tık yani. Benim danışmanım birçok ülkeyi(AB ülkeleri) gezip pasaportuna damga bastırırsan avantaj sağlıyor dedi ama yine vermeme ihtimalleri çok yüksek dedi. Eğer görevliye geri dönmeyi ikna ederseniz gidebilirsiniz. Onun dışında turistik vize vermeleri çok zor. Birkaç kez ret alırsanız diğer vize görüşmelerini zora sokabiliyor, haberiniz olsun.

Nakit para, kişinin kendini orada sustainleyebileceğini ve aç kalmayacağını garanti eden şey. ev ve araba, kişinin kaçmayacağına ve ülkesine döneceğine dair bir garanti kriter diye biliyorum. Tanıdık olmasını da davet ve kalacak yer vs. açısından söyledim. Benim daha yeni halam kuzenimin yanına gitti de o yüzden.
Burada birden çok kriter var. Mesela 30+ olmasına rağmen evli değilsen bile vize alma ihtimalin düşebiliyor.

Eskiden daha kolaydı ama ülke mülteci kampına döndüğünden beri zorlaştı. İlk vize alanlar için kısa sürede randevu veriliyor. Abartılan rakamlara takılmayın. Ret yerseniz ancak ikinci başvuruda süre uzuyor da uzuyor.

Bazı konulardan hayalindeki gibi bir ülke. Bahsettiğin görüntüyü ben Teksas'ta yakalamıştım.

Eki Görüntüle 39386

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. En azından ülkenin mültecilere karşı bir önlem alması güzel. Ne yazık ki ülkemizin halini görüyorsunuz. Kalabalık ve bunaltıcı İstanbul havasından sonra şu fotoğraf gerçekten çok huzurlu gözüküyor. Şartlar az çok sigortalı bir işte çalışıyor olmak ve yeterli seviyede ingilizce bilmek denilebilir o zaman. İllaki biraz paraya ihtiyacın olacak sonuçta turistik bir amaçla yurt dışına seyehata çıkıyorsun.

Turistik vize almak kolay mı acaba? Hiç vize almayanlar için süreçte bayağı uzunmuş. ABD çok merak ettiğim bir ülke açıkçası. Şehir planlaması ya da şöyle izah edeyim alçak evlerin ve yeşil alanların bulunduğu mahalleler çok hoşuma gidiyor. Gün batımında gökyüzünün turuncuya dönüşmesi gerçekten muazzam oluyor. Türkiye'de daha önce turuncu hoş bir gün batımına fazla şahit olamadım. Coğrafı konumdan kaynaklı sanırım. Umarım ben de bir gün gidebilirim. Tek merak ettiğim nokta hayalimdeki gibi bir ülke mi acaba?

Genelde zaten bir işte çalışıyor musun bir yere bağlı mısın banka hesabında ne kadar para var gibi sorular soruluyor.